Autor Tema: Opruge od Seat Leon za Fabiu II ?  (Pročitano 2571 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ViiperZapočeo temu

Opruge od Seat Leon za Fabiu II ?
« poslato: 09. Sep, 2013. 22:33 »
Da li neko moze da mi kaze da li opruge od Seat Leon 1P odgovaraju za Fabiu II (fl-2011) ?
« Poslednja izmena: 09. Sep, 2013. 22:36 pedja »

Van mreže Turbo

Odg: Opruge od Seat Leon za Fabiu II ?
« Odgovor #1 poslato: 09. Sep, 2013. 23:17 »
Vrlo verovatno da ne, eventualno od Ibice, mada i to teško.

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 10. Sep, 2013. 00:14 »
od Leona ne..različita klasa auta

od Ibize bi išle..isto je podvozje..al za tih par mm..ne bude velike razlike s tim da gledaš dizela..ako voziš dizela.
e sad od ibize fr..mislim da bi ti bolje legao neki renomirani proizvođač sa specijaliziranim oprugama za fabiu II 1.6tdi
eibach..kw itd...

Van mreže djordje48

« Odgovor #3 poslato: 04. Okt, 2013. 20:14 »
kad smp vec kod elemenata oslanjanja: napukla su mi oba silen bloka na fabiji na prednjoj viljusci. sam silen blok je relativno jeftin (oko 1500 din), ali ispade da moram celu viljusku da menjam (9000 din po kom). pitao sam u autocacku i alprosu i svi su se cudili, ali ispade da za moju fabiju nije bilo predvidjeno da se menja samo silen blok, vec cela viljuska. globa 18 soma :-[  iako je fabija mk2, izgleda da su modelima s pocetka proizvodnje ugradjivali viljuske sa mk1...

Van mreže djordjebg

« Odgovor #4 poslato: 04. Okt, 2013. 20:24 »
Na Fabiji jedan se bez problema menjaju blokovi, to im je bila velika mana dok su fabricki stavljali one sa dva kraka. To je posle reseno kada su uveli one sa cetiri kraka.
Zapravo Fabija 2 deli puno sklopova sa Fabijom 1, nisam siguran ali veoma moguce i viljusku.

Dosta para uzmu za rad, jer ima posla, sami blokovi su jeftini.

Van mreže t.salai

« Odgovor #5 poslato: 04. Okt, 2013. 21:37 »
Da li neko moze da mi kaze da li opruge od Seat Leon 1P odgovaraju za Fabiu II (fl-2011) ?

Zadnje pasu jer pasu i opruge i gewinde i amortizeri na zadnji ovjes sa octavie, leona i golfa 4 na fabiu 1 i 2. Kazem pasu fizicki, sad sto ce biti tvrdo k'o beton zbog razlike tezine zadnjeg kraja to je druga stvar. Prednje ne pasu niti po lezistu axijalnog lezaja niti duzini opruge...da ne govorim opet po opterecenju jer su ti auti tezi od Fabije...
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+