Autor Tema: Zamjena bregaste, 136 u 135  (Pročitano 2580 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FavoRATZapočeo temu

Zamjena bregaste, 136 u 135
« poslato: 10. Sep, 2013. 08:26 »
Jel itko pokusavao u 135 motor(43kw) ubacit bregastu od 136 motora(46kw) i ako je,jel ima kakvih dobitaka?ili da odmah ubacim i komplet klipove od 136  :D
« Poslednja izmena: 10. Sep, 2013. 10:05 pedja »
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže dusko zemun

Odg: Zamjena bregaste, 136 u 135
« Odgovor #1 poslato: 23. Sep, 2013. 10:23 »
zdravo druže,
odlično pitanje... ali da ti dam sto kraci odgovor...
najbollji rezultat bi dobio kad bi pronasao kovane klipove i kompletnu pricu da sad ne otvaramo temu... sa sve drugom radilicom, drugom bregastom...
sad pitanje klipova 135 ili 136... dosta sam ispropabavao ove kombinacije i mogu ti reci da varijanta 136 odgovara samo sa glavom sa prvih favorrrita, ako ynas ona sa kljunom sa ceone strane izmedju 2 i 3 svecice...
ako si gledao na youtube onu orange fav iz nemacke, videces tu glavu... pokusacu da ti pronadjem tu sliku pa posaljem... i naravno , ta glava mora biti sa dosta mesa, kako ne bi dosao u priliku da se boris sa kliktanjem ventila, pogotovu na plinu...
da ne duzimo previse... javi se ako ti treba neki savet...
ja cak imam i homologacije za onu malo bezobrazniju varijantu preko 100KS...

pozdrav iz Zemuna
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže olajkris

« Odgovor #2 poslato: 23. Sep, 2013. 12:37 »
mozda je malko off ali ja imam jedan ceo motor sa tom glavom 136 sa kljunom bas iz tih prvih favorita samo ceka da se uradi komplet. :) kada dodje na red

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #3 poslato: 23. Sep, 2013. 15:16 »
prica  o motoru  136  sa kljunastom glavom nikad nije off  ;),
 kao sto polako ali sigurno dolaze vremena kad ce svaki od tih specificnih delova za favoritku ili feliciju 1.3 postajati sve veci i veci raritet ...
 npr. te glave su odavno vec u manjini...

Van mreže olajkris

« Odgovor #4 poslato: 23. Sep, 2013. 15:24 »
ceo agregat sa papirima bez usisa izduva i menjaca sam dobio od zeninog caleta bio je u njihovom favoritu razlog zamene je bio prokuvao jednom i trosio ulje. mada i sad je sav mastan spolja posle ko zna koliko godina stojanja. pa ja se nadam da ce sledece godine pasti neki dobar majstor koji ce otvoreno reci jel vredi generalka ili ne. i da je upasem u felu. ps dusko koliko moze izneti onako naj naj paprenije al da se uradi sve u dlaku. :) ?

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #5 poslato: 23. Sep, 2013. 15:43 »
dosta je tesko danas reci koliko je stvarno para potrebno za pravu generalnu na tom motoru...
uglavnom svi pribegavaju nekim povoljnijim koracima da ih izadje sto manje, ali ona stara prica stoji jos iz vremena kad sam ja pocinjao da vozim...
hiljadu maraka je hiljadu maraka, pa kako god ih brojis...
ali ako je sa tim motorom tako kao sto pricas... onda ne treba mnogo razmisljati ... pazljivo ga rasklopiti, premeriti ... pregledati sve kako stvari stoje, i nadam se da bi jedna garnitura dobrih karika i lezajeva zavrsila celu pricu  u potpunosti...
dok se ne skine glava sa motora ne moze nista da se trazi, mada na osnovu recenog, ako je samo pregrejan i malo vozen posle toga, ne mora da znaci da su hilzne ostecene... a one ovde sad diktiraju dalje radove...
nista te ne kosta skini glavu i ovako ces taj motor rasklapati ... pa sad pre zime, daj sebi malo zanimacije, a opet znaces sta ima dole... PAZLJIVO SA ODVRTANJEM SRAFOVA GLAVE...

Van mreže FavoRATZapočeo temu

« Odgovor #6 poslato: 24. Sep, 2013. 02:25 »
imam ja klipove s ravnim celom,bregastu i glavu s kljunom,al je odluceno da to ceka neke bolje dane...nije mlijeko,nece se pokvariti :D
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #7 poslato: 24. Sep, 2013. 10:02 »
za FAVOrat
druze onda si pobedio... imas sve, samo strpljenja i kad ga napravis bice to tip top