Autor Tema: Škoda Fabia problem velika potrošnja ulja  (Pročitano 3307 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže seleZapočeo temu

Škoda Fabia problem velika potrošnja ulja
« poslato: 22. Avg, 2017. 15:40 »
Vozim godinu dana Fabiu 1.2 HTP 2007 god. uzeo sam je na 78000 km, ugradio plin i  prešao sa njom 12000 km bez ikakvih problema.Jedino što sam primetio da malo počela da troši ulje 1l na 1000km  odem u škodin servis u Nišu Auto Čačak promenili separator ulja novo ulje, filtar ulja, filtar vazduha. Posle toga se smanjila potrošnja to je bilo na 87000 pređenih.
Pre  30 dana da upalim ništa samo zavergla i toliko probao nekoliko puta zvao servisera koji mi održava automobile. Dijagnostika greška bregaste, prezubio pravac servis. Zamenjen set lanaca sa zupčanicima,obrada glave(zamena ventila usisnih, gumica ventilam vođica ventila,obrad siceva glave) dihtung glave ,dih. usisne,dih izduvne, fil.ulja,pk kaiš,svećice ,antifriz ulje castrol 10w 40.

Posle servisa vozio po gradu 200 km sve ok auto fantastično  radi.  Pođem do Pirota brzina ne više od 110km/h kada dam jači gas dim iza mene  ulje potrošnja 2l . Majstor na odmoru nejavlja se.
Savet šta raditi dalje.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 51 kW, 2007 Elegance

Van mreže shuxx

Odg: Škoda Fabia problem velika potrošnja ulja
« Odgovor #1 poslato: 24. Avg, 2017. 13:38 »
Druže,

ako ti je trošila MALO, tj 1L/10000, onda nisi trebao da diraš ništa, a ako ti je trošila 1L na 1000, onda je mnogo...

koliko te koštalo svo to servisiranje, voleo bih da znam...

pozz
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže seleZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 24. Avg, 2017. 19:43 »
Servis sam radio zato što je prezubila napisao sam u mestu prilikom paljenja i onda sam menjao sve što je majstor rekao da treba da se menja. Kaže da je uzrok tome lanac . A onda i sve drugo kada je otvorio motor. Sve to me je koštalo ruke i delovi 410 eur.

Da je trošio 1l na 10000 nebih ništa dirao ni u ludilu ali počela je 1l na 1000. A sada posle servisa 2l na 100km.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 51 kW, 2007 Elegance

Van mreže sasacalko

« Odgovor #3 poslato: 24. Avg, 2017. 19:54 »
Menjaj majstora

Sent from my ALE-L21  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #4 poslato: 24. Avg, 2017. 19:55 »
Menjaj majstora

Sent from my ALE-L21  

Bas sam to hteo da napisem  ;)
Ocigledno je nesto zeznuo
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže shuxx

« Odgovor #5 poslato: 25. Avg, 2017. 11:15 »
Sad, subjektivno je... ali ako mu je majstor uradio dijagnozu... i popravku... sve to naravno valjano naplatio.... on snosi odgovornost .... treba ga maximalno pritisnuti... da reši problem-..... otići kod drugog....i žaliti se na prvog.... je tek zajeb.... svakako se konsultovati.... prevelika je to potrošnja....nešto je pogrešno namešteno... ili nije ni stavljeno....pa loše dihtuje...sad više troši ulja nego goriva....

Van mreže Marjanke

« Odgovor #6 poslato: 25. Avg, 2017. 20:05 »
Najrelevantniji odgovor, menjaj majstora. 😂

Van mreže shuxx

« Odgovor #7 poslato: 31. Avg, 2017. 10:50 »
Ima li rešenja... iskustvo sa novim majstorom..... pozz