Pozdrav svima,
Kao sto naslov kaze u pitanju je Superb 2.5 TDI 120kW i od pre par dana auto nece u rikverc.
Da budem iskren desilo se par puta u proslosti da nije hteo iz prve u rikverc. Meni se desilo jednom i suprugi dva puta.
Sad nece u rikverc ni upaljen, ni ugasen. Pokusao sam i one kombinacije iz 4. u rikverc. Drzi kvacilo, pusti kvacilo, pa opet probaj i tako.. nista ne pomaze.
Ostale brzine rade bez problema sto znaci mogu da se vozim, ali ne i u rikverc

Trenutno sam u inostranstvu (BiH), pa mi to sve otezava, valja se nekako i vratiti kuci

.
Bio sam do jednog prijatelja koji je i majstor, culi se preko telefona i on mi rece "To je sitnica, otkacila ti se poluga kod kvacila (ili tako nesto ne secam se tacno), odrace te negde u servisu, to cemo mi namestiti na brzinu".
Cim sam dosao, majstor je pokusao da ubaci u rikverc gurajuci menjac u 6. brzinu i naravno pri kretanju ugasio auto.
Prokomentarisao sam da je to 6. brzina, rikverc ide kao i prva, ali mora pritisnuti prvo

.
Probao je par puta, naravno nista.. otvorio haubu, video da je V6 2.5 TDI i kratko rekao "Ovo je problem u menjacu"

"Ja sam mislio da je Oktavia sa 70kW, ti se menjaci lako popravljaju, ovo kod tebe je sestostepeni, najbolje ti je nadji drugi polovan".
Iskreno, ne ocekujem da ce mi iko magicnim stapicem resiti problem, ako neko ima neki savet sta eventualno probati voljan sam pokusati.
Danas se vracam za Novi Sad, nadam se da ce sve proci kako treba.
Ako neko ima predlog za dobrog majstora u NS ko bi bio voljan popraviti ovo pisite slobodno.
Nekako sam skeptican da uzimam neki tamo polovan menjac i opet ne znam sta sam stavio u auto, racunam da je bolje platiti servisu da srede ovaj moj.
Vasa iskustva i saveti su vise nego dobrodosli.