Autor Tema: Superb (2003) nece u rikverc  (Pročitano 3057 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TuleZapočeo temu

Superb (2003) nece u rikverc
« poslato: 25. Avg, 2017. 11:05 »
Pozdrav svima,
Kao sto naslov kaze u pitanju je Superb 2.5 TDI 120kW i od pre par dana auto nece u rikverc.
Da budem iskren desilo se par puta u proslosti da nije hteo iz prve u rikverc. Meni se desilo jednom i suprugi dva puta.
Sad nece u rikverc ni upaljen, ni ugasen. Pokusao sam i one kombinacije iz 4. u rikverc. Drzi kvacilo, pusti kvacilo, pa opet probaj i tako.. nista ne pomaze.
Ostale brzine rade bez problema sto znaci mogu da se vozim, ali ne i u rikverc :)
Trenutno sam u inostranstvu (BiH), pa mi to sve otezava, valja se nekako i vratiti kuci :) .
Bio sam do jednog prijatelja koji je i majstor, culi se preko telefona i on mi rece "To je sitnica, otkacila ti se poluga kod kvacila (ili tako nesto ne secam se tacno), odrace te negde u servisu, to cemo mi namestiti na brzinu".
Cim sam dosao, majstor je pokusao da ubaci u rikverc gurajuci menjac  u 6. brzinu i naravno pri kretanju ugasio auto.
Prokomentarisao sam da je to 6. brzina, rikverc ide kao i prva, ali mora pritisnuti prvo :).
Probao je par puta, naravno nista.. otvorio haubu, video da je V6 2.5 TDI i kratko rekao "Ovo je problem u menjacu" :)
"Ja sam mislio da je Oktavia sa 70kW, ti se menjaci lako popravljaju, ovo kod tebe je sestostepeni, najbolje ti je nadji drugi polovan".

Iskreno, ne ocekujem da ce mi iko magicnim stapicem resiti problem, ako neko ima neki savet sta eventualno probati voljan sam pokusati.
Danas se vracam za Novi Sad, nadam se da ce sve proci kako treba.
Ako neko ima predlog za dobrog majstora u NS ko bi bio voljan popraviti ovo pisite slobodno.
Nekako sam skeptican da uzimam neki tamo polovan menjac i opet ne znam sta sam stavio u auto, racunam da je bolje platiti servisu da srede ovaj moj.
Vasa iskustva i saveti su vise nego dobrodosli.
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 V6 TDI 2003

Van mreže BrRista

Odg: Superb (2003) nece u rikverc
« Odgovor #1 poslato: 25. Avg, 2017. 23:07 »
Nadji neki dobar servis. Sigurno imaju resenje. Zaobidji priucene majstore.
U Novom Sadu ili okolini ima veoma dobar majstor za menjace (mislim da je Temerin u pitanju). Radio je meni menjac pre 10ak godina na kombiju (sredio mi je poluraspadnut menjac). Vazi za veoma dobrog majstora. Raspitaj se a ako nista ne uradis pokusacu da nadjem kontakt.
I proguglaj, procitaj malo strane forume, sigurno je neko imao slican problem pa ces videti koliko je ozbiljan kvar.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

« Odgovor #2 poslato: 28. Avg, 2017. 11:11 »
@BrRista hvala na savetu, tako sam i uradio.. na preporuku sam nasao majstora u Sremu.
Video sam na netu da se reklamira neki servis u Temerinu, ali posto je ovo bilo preko preporuke pokusao sam prvo sa ovim majstorom.
Lik mi je jos preko telefona rekao da je najverovatnije problem u biracu brzina, kako kaze hoce to cesto da se zezne kod Skoda i Passata (u sustini ista masina).
Problem je sto sam se ja tamo iskukao majstoru, on covek ispomerao sva auta u dvoristu kako bi moje stavio na dizalicu i na kraju kad je seo u auto ubacio ga je u rikverc iz prve :D .
Ne mogu opisati taj glupi osecaj (a verujem i da je izraz lica bio identican  ??? ) kad ga je provozao napred i nazad vise puta.
Istina je da sad hoce u rikverc, nije idealno, kao da ima vise lufta, pa kad krenem u rikverc nekad hoce, a nekad i nece, u zavisnosti koliko rucicu povucem u levo.
Majstor mi je savetovao da promenim ulje u menjacu, kaze da je to isto potrebno, a mnogi to ne urade prakticno nikad.
Nismo to mogli uraditi na licu mesta jer je bila nedelja.
Savet je da ga vozim neko vreme, zamenim ulje, pa cemo videti.
Nekako i dalje sumnjam u taj birac brzina, razmisljam da ga svejedno ispitamo i zamenimo ako treba.

Toliko za sada, sledece nedelje idem opet do majstora, pa cemo videti sta ce biti.

Van mreže zoranius

« Odgovor #3 poslato: 28. Avg, 2017. 12:06 »
Meni se slicno desilo dok sam imao Oktaviu i to u garanciji. Nije hteo da ubaci ni u jednu brzinu gore (1,3, 5 i rikverc). I to se desilo kada sam krenu na more. Od Topole do Cacka sam vozio u 2. i 4. U Cacku su ovo resili sa 15-tak minuta zamenom biraca cini mi se.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #4 poslato: 28. Avg, 2017. 14:43 »
Tako je, mislim da provera i zamena biraca ne bi trebalo da je neki veliki posao.
Trazicu da mi svejedno to pogleda.