Autor Tema: Navigacija, update, mape...  (Pročitano 90493 puta)

0 članova i 32 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Stole011

Odg: Navigacija, update, mape...
« Odgovor #210 poslato: 19. Sep, 2021. 12:50 »
Slazem se u potpunosti da treba odredjeno znanje, ali prateci uputstvo sve se moze uraditi.
Ja nisam nijednan update uradio jer imam obican radio u autu a za navigaciju koristim mobilni telefon, jer:
- ima najazurniju mogucu mapu,
- u toku voznje ima mogucnost da uradi novo rutiranje ako se negde napravila guzva u saobracaju,
- mogu da otvorim lokaciju koju mi neko posalje na vajber, itd, nebrojene prednosti po meni....
Pozdrav
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže dixon

« Odgovor #211 poslato: 20. Sep, 2021. 08:49 »
Столе, што си љут? Заиста мислиш да је тако лако да се измени CID, клик клик као што пишу по нету? Пробај па јави... Прво што ти треба старији лаптоп са потребном верзијом читача SD картице, друго картица са изменљивим CID.... Што волим што сви све знају како се ради, а нико не зна да уради

Van mreže Stole011

« Odgovor #212 poslato: 20. Sep, 2021. 09:03 »
Taman posla da sam ljut, zao mi je ako je tako protumacen moj post.
Potaknuo me je na odgovor post gde se nekom clanu izricito kaze, parafraziracu: ne umes ti to da uradis, to samo ja znam, naravno uz naplatu.
Moja je zelja bila da skrenem paznju da postoje uputstva na netu i ko zeli neka se iscima i neka proba. Svako ko se time bavi je naleteo na sto začkoljica, siguran sam i verujem vam to. I resili ste sve to i savladali ceo proces. Pustite i druge, jeste cimanje i neko drugi bi mozda zeleo da proba i treba ga pustiti, ohrabriti i pomoci savetima. Valjda tome sluzi ovaj forum?! Ili sam ja mozda pogresio, ne znam, nov sam clan ovde? Mozda sluzi za sisanje ovaca i guranje drugima glavu u pesak, dok se malobrojni busaju u grudi da su bogom dani da azuriraju mape?
Srecom pa ima drugih mesta na netu gde ljudi ohrabruju druge da probaju i dele svoje znanje.
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže milosgranice

« Odgovor #213 poslato: 20. Sep, 2021. 10:50 »
US $10.19  49%OFF | OEM/ODM 32GB memory card 128GB memory card 8GB 16GB high speed change CID navigation GPS map only once
https://a.aliexpress.com/_mMtJGSx

Evo kartica za početak
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #214 poslato: 20. Sep, 2021. 15:12 »
Neko ima znanje, al' nema vrijeme,
Neko ima vrijeme, al' nema znanje,
Neko ima i vrijeme i znanje al' nema pare.
Neko ima pare i vrijeme al nema znanje,
Neko ima i znanje i vrijeme i pare ali ga ne zanima, a nekome je profesija.... i tako u nedogled sa razno-raznim varijacijama na temu.
Naravno da se sve može naučiti, pogotovo na današnjem vremenu, ali postavlja se pitanje da li je to vrijedno truda. Ako ću ja izgubiti više vremena da bih naučio kako instalirati mape na karticu nego što ta kartica vrijedi, onda ću je radije kupiti od nekog "dilera".
Opet ako mi to predstavlja jedan vid razonode i izazova onda ću se zaroviti u prostranstva interneta i naći ću naćin kako da to uradim.
Sa druge strane nismo svi ni informatički pismeni i sposobni (pod ovo ne mislim na upotrebu računara u svakodnevne svrhe) da možemo samostalno riješiti problem, a u večini slučajeva to postaje "nemoguća misija" čak i sa svesrdnom pomoći sa strane.

Ja nisam neki znalac tehnike i tehnologije vezano za auta, vladam terminologiom i znam o čemu se vodi diskusija, ali samostalno ne želim da "čačkam" neke stvari.

• Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Na mreži neske

« Odgovor #215 poslato: 20. Sep, 2021. 19:01 »
Ja sam imao sličan problem. 100e su mi tražili za aktivaciju android auta na navigaciji u golfu. Pored te aktivacije sam tražio i patch za sd karticu da navigacija može da primi bilo koju karticu. Par sati provedenih na netu i nabavkom usb to ethernet adaptera sve odrađeno za 10 minuta samostalno. Prima karticu bilo kakvu Ako je neko zainteresovan daću vam linkove ka svemu.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže Zox024

« Odgovor #216 poslato: 20. Sep, 2021. 19:04 »
Sto da ne, mislim da bi mnogima ovde olaksao sa tim linkovima i nekim tutorijalom

Na mreži neske

« Odgovor #217 poslato: 20. Sep, 2021. 19:09 »
Ko je zainteresovan nek se javi na PM da ne stavljam ovde ne znam da li je dozvoljeno. U principu tu su potrebni patch-evi i uputstva za različite verzije navigacija i verzije softwera za iste.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #218 poslato: 20. Sep, 2021. 20:05 »
Ovo je forum za pomoć stavi slobodno u uradi sam delu foruma
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Na mreži AcoSk

« Odgovor #219 poslato: 20. Sep, 2021. 20:28 »
Nemojte me drzati za rec, ali mislim da posle tih patch-ova sa neta crkavaju neki cipovi (flash memorije valjda) na ploci.
Nemojte me drzati za rec, ne bavim se time, ali sam negde cuo/procitao i nisam siguran...

Na mreži neske

« Odgovor #220 poslato: 20. Sep, 2021. 21:46 »
Ja sam na dva auta aktivirao android auto i car play i uključio podršku za sve kartice. Ništa mi nije crklo tako te priče rekla/kazala zaboravi. Takvih priča sam se načitao na specijalizovanim stranim forumima od strane likova koji koriste iste skripte i pritome naplaćiju papreno. Obično to rade remote preko TeamViewer. Ovako ako uradiš sam njima manje u kasu A što se tiče promene CID-a na karticama kako bi izgledale kao originalne na github-a postoje takođe gotova rešenja samo treba malo pretražiti.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #221 poslato: 20. Sep, 2021. 22:15 »
Ne da crkne odmah, nego kasnije... Moguce da si u pravu.
Ma nije ni bitno, kazem nisam se bavio time.

Van mreže dixon

« Odgovor #222 poslato: 21. Sep, 2021. 08:38 »
Нећу да се мешам, нити је мени у џеп нити из џепа, carplay/android auto свакако не радим, али имам људе који раде за мене кад ми је потребно. Само ћу питати једно просто питање: има на јутјубу и како да се узупчи ауто, како да се отвори мењач и замени синхрон, има да се купи алат и све потребно, па ипак сервис плаћаш мајстору? Жалосно је што код нас никад ништа што се ради преко компјутера неће имати вредност у туђим главама као кад се заврне шраф. То што си ти урадио, је класичан patch, могао си унети FEC код који год си хтео од 000000 до FFFFFF и прихватио би га, зато што је направљен тако да у позадини заварава систем да су сви FEC кодови важећи, међутим проблем настаје после 2-3-6-10 месеци (зависи колико се вози ауто) јер се једноставно RAM препуни (тзв. overflow) и mib unit упадне у тзв. boot loop, односно константно покушава да се укључи, али се рестартује чим дође до логоа... Само кажем да није све што делује јефтино, баш тако добро , има по страним форумима линкова, немам времена да сад копам то, али тачно знам чије си фајлове читао (половично објављени украдени фајлови које је састављао Пољак, познат под именом blackmobile). Кажем још једном, упућен сам доста, јер сам носио доста уређаја на поправку после неуспешних покушаја patch-овања, не бавим се тиме тако да ти унапред кажем да мене не дотиче, али немој уводити остале форумаше у заблуду

Na mreži neske

« Odgovor #223 poslato: 21. Sep, 2021. 11:28 »
I tebe su opasno naplašili Ko je pravio pečeve stvarno ne znam. Kod mene radi bez problema na jednom autu evo već 1 godina, na drugom skoro 8 meseci. Ko je tražio link ka repozitorijumu (nije forum) na pm je dobio pa može da istraži. Svakako treba biti oprezan pri odabiru peča jer mora da se poklopi verzija softwera i tip uređaja. Što se tiče poređenja šarafanja i razvoja softwera tu si u pravu. Na žalost takvo je stanje kod nas. Ipak mib2 su uređaji koji su na tržištu više godina pa je sve za njih već prežvakano.

Van mreže vrlorad

« Odgovor #224 poslato: 21. Okt, 2021. 19:31 »
Izasle su mape ECE 2022/2023 na Seat portalu kompatibilne sa Amundsen (MIB2).
Upravo uradio update, sve radi uredno, tu je i AP Milos Veliki .
Imate sve na briskoda.net, ako admini dozvoljavaju linkove sa drugih foruma, mogao bih i da postavim ovde.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0TDI DSG 2019 Ambition Plus