Autor Tema: Octavia Combi 2.0TDI Elegance, DSG, 12.2013. - saveti  (Pročitano 4686 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AvijonZapočeo temu

Octavia Combi 2.0TDI Elegance, DSG, 12.2013. - saveti
« poslato: 28. Avg, 2017. 22:08 »
Pozdrav drustvo i izvinjavam se ako je tema u pogresnom podforumu, tek sam pola sata ovde i uhodavam se  ;)
Trebaju mi Vasi saveti i misljenja. Naime, do sada nisam imao svoj automobil, vec par godina radim u firmi gde su mi svi firmini automobili bili dostupni pa sam njih eksploatisao na raznorazne nacine, medjutim bebac je na putu i treba se malo drugacije razmisljati jelte. Skoda mi je oduvek bila fascinantan auto, po mom misljenju je uvek imala najbolji odnos ulozeno/dobijeno i logican izbor je pao da ce to biti moj prvi auto :)
E sad, veliki je problem sto se u samu mehaniku jako malo ili nimalo ne razumem i ne znam da li trebam na nesto odredjeno obratiti paznju na ovaj kombo motor-menjac? Naleteo sam danas na jednu prelepu na auto-placu i brze-bolje se zaljubio i resio da je uzmem. U cetvrtak je vozim na servis, kompletan pregled automobila gde ce mi reci da li je nesto sakriveno ispod haube sto ja ne mogu provaliti, ali bih svakako hteo od Vas da cujem na sta bih trebao obratiti paznju? Automobil je presao 140.000km, da li je ikako moguce otkriti da li je tu nesto vracano? Nemam uvod u servisnu knjizicu tacnije sam se toliko uzbudio kada sam je video da sam i zaboravio da potam da li je poseduje :facepalm: automobil deluje u poprilicno dobrom stanju, bez ogrebotina i ostecenja, unutra ne deluje pohabano, zapravo automobil iznutra deluje kao da ima i manje km nego sto mu pise :)
Eto, jos jednom se izvinjavam ako sam omasio forum, neka moderatori to isprave, svima se unapred zahvaljujem i iskreno se nadam da cu od petka postati ponosni vlasnik Skode (:
Pozdrav!

Van mreže Karlheinz

Odg: Octavia Combi 2.0TDI Elegance, DSG, 12.2013. - saveti
« Odgovor #1 poslato: 28. Avg, 2017. 22:54 »
Uzmi br. šasije pa se u ovlaštenom servisu raspitaj o vozilu, trebalo bi da sve imaju zabeleženo.
Vidim piše Vienna, auto je od tamo, ko je bio vlasnik, firma?
Inače 2.0TDI +DSG je odlična kombinacija, vrh ponude, za uživanje u vožnji.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 28. Avg, 2017. 23:11 »
Rekoh vec, toliko sam se zablentavio da sam zaboravio da postavim hiljadu pitanja koja sam pripremao u glavi  =))
U principu je dakle prelazeno 40ak k km godisnje tako da pretpostavljam da je firma, mada mi se ucinilo da sam video da je jedini povezani telefon bio na neko zensko ime... da li im je sad to nova fora da ne tvrde da ga je baba vozila do pojace pa stave kao zenski vozac ili ne, ne znam :)
Da, Vienna je u pitanju, ali je auto plac nekih 20ak km od grada, samo mi je receno da je automobil iz Austrije, to je sve sto znam...
U cetvrtak idem u njihov AMS koji je jaaako rigorozan i oni vrse proveru i stanje auta, izracunaju prosecnu cenu u odnosu na opremu, godine, kilometrazu i cenu novog vozila i na osnovu svega toga saopste okvirnu cenu vozila tako da cu znati manjevise u kakvom je stanju i da li je precenjen ili podcenjen.
U principu sam vise jurio 1.6 ali je ovom cena bezobrazno mala tako da nisam odoleo... e sad... videcemo...
Hvala ti za broj sasije, nije mi ni palo na pamet...

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 28. Avg, 2017. 23:44 »
U Austriji je dosta manja sansa da se neko igra sa kilometrazom. Verovatno je dubinski opran pa deluje novo i dosta vozen na otvorenom putu sto bi znacilo da je motor u dobrom stanju. Nije to autoplac kao kod nas gde pribegavaju raznim trikovima i, nazalost, prevarama tako da se sve moze proveriti. Strah od tuzbe itekako razvezuje jezik. Koliko mi je poznato servis DSG menjaca je skup pa na to treba obratiti paznju. Pored toga treba videti stanje DPF filtera.

Sent from my SM-G900FD  
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži MAKS

« Odgovor #4 poslato: 29. Avg, 2017. 08:03 »
Kao sto neko gore rece. Uzmi broj sasije i pravac u ovlascen servis i ako je radjeno u njemu , mislim svi servisi . Eto ti odgovora. A i taj auto mora da ima mislm da se zove brif. Tu su ti upisani svi vlasnici. Od pocetka do kraja.
Pa sretna ti bila kupovina. Inace, ako te interesuje troskovnik uvoza imas na sajtu  amss. rs ali mislim da se nesto placa za tu informaciju.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #5 poslato: 29. Avg, 2017. 16:39 »
Hvala na odgovorima. Ne zanima me izvoz/uvoz, ovde zivim, ovde mi je potreban.
Broj sasije mi ne moze pomoci, bio u ovlascenom servisu i rekli mi da je to njima zabranjeno osim ako auo nije kod njih kupljen (ne u nekoj njihovoj filijali nego bas kod njih) tako da ne znam gde je kupljen pa ne mogu to ni da proverim.
Zvao sam taj plac opet, kaze mi lik da je samo jednog vlasnika imao i da je sve uredno u servisnu knjizicu ubaceno, znaci da je morao oficijelno biti odrzavan. Sa druge strane cimnuo sam prijatelja u Bgu koji je mehanicar pa mi je rekao da bi delovi za veliki servis izneli oko 300€, sto mi deluje premalo? Ili sto zivim ovde pa nemam dobar osecaj za cene? Recimo ovde je mali servis za Mercedes C oko 700€, to mi je i bio najveci strah za ovaj auto ali ako je zaista toliko jeftinije onda nemam brige.
@ugi nemoj da se nadas da su ovde drugaciji preprodavci... naucili su ih nasi kupci da se i oni bezobraze ;) a btw, ovi likovi su iz Vrsca, dakle nasi ljudi drze plac (: sta znam, deluju mi okej, otac i sin. Videcemo na kraju sta ce ispasti :) dakle u cetvrtak popodne ce biti doneta konacna odluka pa cu Vas svakako obavestiti.

Jos nesto: auto ima 225/40/18, da mi nece 18 biti malo prevelike, a? Za ovde mi je svejedno, al se plasim kad budem tu dolazio :D
Vidim po forumu da ima lepo sredjenih masina i sa velikim tockovima, al videh i slucaj gde je decko pokidao gumu i ostetio felnu, sto bih da izbenem :) dajle da li je 18 overkill ili je ok?
Hvala Vam svima, divni ste :)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #6 poslato: 29. Avg, 2017. 18:17 »
Ako naši drže plac dodaj još 100.000km
Ne diraj 18" ako ti cena tih guma nije problem. Eventualno kupi 16" za zimu.

« Odgovor #7 poslato: 29. Avg, 2017. 18:21 »
Tih 100.000+ me i brinu od samog pocetka, zato i pitah da li je izdrzljiv motor =))
Trenutno su na njemu zimske 18", ali izuzetne, proizvedene 4415, a jos uvek imaju one farbe izmedju sara, takoreci jako malo ili cak nimalo vozene. A i deluje mi da auto vec duuugo dugo stoji na placu.
Cena tih guma nije problem jer, ono sto mi je fascinantno, mislio sam da predjem na 17", ali je cena 17" i 18" ista! Tako da, verovatno cu gaziti ove zimske sezonu-dve pa cu videti da li da predjem na 16" zimske ili ne.
Gospode slusaj kakve gluposti pisem.. a jos nisam ni uzeo auto  :RR)
Jesam rekao vec da sam se mnogo zaljubio?  :-*

Van mreže fobia24

« Odgovor #8 poslato: 29. Avg, 2017. 18:22 »
Ne verujem da je fora sa ženskim imenom na blututu što kažeš. Niko se toga ne bi dosetio. Čak ne mora da znači da je firmin auto. Ja npr imam 80km u jednom pravcu do posla, sve autoput. Stižem za sat ako vozim lagano, a ako vozim 130-140, za 40ak minuta. Manje me ta vožnja zamori od Beogradske gradske. Ne verujem ni da je neko vraćao km u Austriji, pa da falsifikuje servisnu. Da jeste, vratili bi na 60-70.000km. Auto je ipak 2013, nije 2003 pa da sumnjaš. Taj 2.0tdi i još DSG je pravi izbor. Nadam se da ćeš ga od petka imati, a onda ga obavezno predstavi u garaži. :)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #9 poslato: 29. Avg, 2017. 18:25 »
Napisi broj sasije ovde, a ja cu sutra probati da proverim u Intersremu.

Послато са SM-G950F  

• Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #10 poslato: 29. Avg, 2017. 18:34 »
Hm. El to dozvoljeno da se uradi? :)

Van mreže ugi85

« Odgovor #11 poslato: 29. Avg, 2017. 20:03 »
Dozvoljeno je sve ako poznajes prave ljude :) Moji utisci su vezani za nemacke auto placeve ali svugde ima prevaranata mada to u nemackoj mahom rade stranci, a ne Nemci. Ipak, jos se ne mogu porediti austrijanci sa nasim nasim prodavacima.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže 2 Busy

« Odgovor #12 poslato: 29. Avg, 2017. 20:17 »
Trebalo bi preventivno uraditi i  servis DSG menjača.

Послато са D6603  

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #13 poslato: 29. Avg, 2017. 21:21 »
Obavezno proveri stanje DPF fitera, njegova zamena u Austriji košta veoma mnogo a nisam siguran da tamo mozes da ga eliminises ili popravis. On ti može biti i pokazatelj pređene km.

« Odgovor #14 poslato: 30. Avg, 2017. 04:04 »
Napisi broj sasije ovde, a ja cu sutra probati da proverim u Intersremu.

TMBJJ7NEXE0089307