Autor Tema: Octavia Combi 2.0TDI Elegance, DSG, 12.2013. - saveti  (Pročitano 3487 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

Odg: Octavia Combi 2.0TDI Elegance, DSG, 12.2013. - saveti
« Odgovor #30 poslato: 01. Sep, 2017. 10:04 »
Poiskakali su tu airbegovi samo tako, ako je motor pomeren i šoferka menjana, pa onda zamenjeni novim. Prepun grešeka na dijagnostici govori da je tu svašta rađeno, tj. bilo van funkcije, verovatno zbog teže havarije.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Van mreže AvijonZapočeo temu

« Odgovor #31 poslato: 01. Sep, 2017. 10:21 »
Ajd okacicu veceras greske koje je pokazao sve, nisam siguran sad sta sve tacno, al otprilike sve od prednjine, farovi i migavci, nesto oko klime, senzor za kisu je isto, tako je zakljucio da je soferka menjana, mislim da je i letva volana u litannu al nisam siguran sad.. ma svasta nesto, na 3 strane mi je odstampao greske.
Uglavnom, taj test kosta 65€ i moram priznati da vredi svaku paru.

Van mreže fobia24

« Odgovor #32 poslato: 01. Sep, 2017. 11:38 »
Zato je bolje živeti u neznanju. Ja vidim auto, probam i kupujem. Kod majstora obično idem posle na servis mali odmah po kupovini. I onako oni stanje motora ne mogu videti.  :B=) A slažem se da je momenat psihološki najgori kada znaš nešto.

Van mreže ugi85

« Odgovor #33 poslato: 01. Sep, 2017. 12:04 »
Na osnovu slika ne mogu da zakljucim da li je instrument tabla skidana ili zamenjena sto je preduslov za ugradnju air-bagova. Ukoliko su zaista iskocili njihova zamena je paprena pogotovu u Austriji. Ne smem ni da pomislim koliko je kostala popravka u tom slucaju.
Neke greske se javljaju zbog skidanja kleme sa akumulatora sto je preduslov za varenje limarije. Pitanje je sta bi se sve javilo da su sve greske ponistene. Naravno, nije se moglo ni ocekivati da prodavac iskreno kaze kakav je udes u pitanju nakon sto je uhvacen u lazi.
@fobia24, ne bih se bas u potpunosti slozio za zivljenje u neznanju jer u kupovini kola to moze ustedeti dosta zivaca, novca, a u pojedinim slucajevima i zivot kad je auto tempirana bomba.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24

« Odgovor #34 poslato: 01. Sep, 2017. 12:30 »
Dobro, ne treba ići u krajnjost. Ne mislim na slučajeve kao ona oktavija iz Rusije što je popravljena posle stanja kifle. Takvi auti se ni kod nas, a kamoli na zapadu gde je radna snaga papreno skupa ne popravljaju.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #35 poslato: 01. Sep, 2017. 14:24 »
Dobra odluka!Ne treba kupovati udaren (tako jako kao taj),niti auto od taksiste. Pa sve da ti je dao i za 8000 €.Mačka u džaku i u perspektivi verovatno rupa bez dna.

Послато са D6603  

Van mreže munja23

« Odgovor #36 poslato: 01. Sep, 2017. 16:54 »
Sve je to lepo kad imas kome da das 65 EUR da ti lepo proveri auto i da utvrdis pravo stanje. Na nase (Srbija) trziste osecam uglavnom i dolaze ovakva vozila ili ona koja su presla po par stotina hiljada kilometara vise nego sto ima na satu. Malo odradis limariju, poliranje, malo dubinsko pranje, namirises kabinu i to je to. Sto je najgore od svega, prodavci znaju sta prodaju, a kupci ne zele sami sebi da priznaju da su kola udarana, vracana kilometraza i ko zna sta jos, ali uglavnom i oni znaju da to nije cinjenicno stanje vozila. Svaki auto iz uvoza, da li imao dve godine ili 20 godina starosti, ima izmedju 110 i 180k km :) . Nemam ja problem sa tim, svako vozi sta hoce i nekome mozda i ne smeta da vozi "prevaru". Sa druge strane imam problem sa tim sto se kante uvoze, realno stanje saznas tek kad ti crkne neki vitalni deo ili ne daj boze napravis neki karambol na putu sa neispravnim vozilom...
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

« Odgovor #37 poslato: 01. Sep, 2017. 18:52 »
Elem, greške koje su nađene u dijagnostici:
Kočioni sistem, 3 komada, greške 297, 16404, 16406
Klima, 5 grešaka.
Elektronika, 11 grešaka (Žmigavac levi, desni, dnevna svetla levo, desno, osvetljenje tablice, spoljni termostat, kišni senzor...)
Taho,4 greške
Audio-Video 1 greška
Komfort 3 greške.

Mislim da možemo da završimo na ovu temu, auto je jednostavno.. Ne zaslužuje ni ovoliku pažnju koliko sam mu pružio. Na žalost. Jer rekoh, zaljubio sam se u auto.

E sad.. Skačem odmah na jednu drugu temu... Ne znam eto, hvala Vam svima što ste se potrudili da mi pomognete i što ste mi lepo objasnili neke stvari, ali... Otišao sam kod "konkurencije"... Želeo sam da uzmem Škodu danas ali mi je prodavac ponudio nešto što nisam mogao da odbijem... Uzeo sam Golf VII Variant, 2.0TDI, DSG. I Škodilak i Golf su 2014. s tim što Škoda ima 45k km a Golf 77k, u opremi Golf ima Navi, dok Škoda ima Bi Xenone, Panoramu i El. Otvaranje gepeka, ali je razlika bila čitavih 6.000€...  Znam da je škoda mnogo veća i prostranija, ali eto, svideo mi se Golf, a i ženi je mnogo lepši on iznutra, tako da... Šteta, ostaću na onom svom "Škoda wannabe driver", na moju veliku žalost, baš sam naginjao ka Octaviji, šteta.. Možda neki drugi put ;)
Hvala svima još jednom, Slobo, pivo još uvek važi, javi se ;)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #38 poslato: 01. Sep, 2017. 19:59 »
Steta sto se nisi odlucio za Skodu ali neka te i Golf lepo sluzi, to je manje vise sve isto osim prostora. Meni je ovo vec 4 skoda koju vozim i mislim da cu do kraja zivota voziti samo Skode  :B=)
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže ugi85

« Odgovor #39 poslato: 01. Sep, 2017. 21:06 »
Mehanika je ista tako da ces na forumu naci dosta tema od interesa. Nije bilo potrebe da proveravas ova dva automobila?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #40 poslato: 01. Sep, 2017. 21:13 »
posao mi je takav da najslabiji automobil koji vozim ima 260KS,
Inace lep ti posao ;)
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži Markkoni

« Odgovor #41 poslato: 01. Sep, 2017. 21:27 »
Svakako si kupio kvalitetniji auto. E sad sto je ovo Skoda forum to je druga stvar. :)

Sent from my SM-G930F  

« Odgovor #42 poslato: 01. Sep, 2017. 21:56 »
Nije bilo potrebe da proveravas ova dva automobila?
Pa.. iskreno se nadam da ne :D mislim da sam pisao sinoc, poucen jucerasnjim iskustvom, resio sam da platim vise ako treba ali da znam sta dobijam, otisao u Weltauto koji prodaje samo oficijelna vozila, odrzavana samo u oficijelnim servisima. Ako bude problema, znam koga da hvatam za gusu (:

Inace lep ti posao ;)
Ima svoje vrline i mane. Koliko god da su u pitanju sobri i besni automobili, posle 15h i 1500km prevaljenih nedeljom, zapitas se za tu lepotu o kojoj pises ;)

Svakako si kupio kvalitetniji auto. E sad sto je ovo Skoda forum to je druga stvar. :)
Nije jos finaliziran ugovor, imam jos fore do utorka-srede. Jos uvek me emocije vuku ka skodi, postoji sansa da se predomislim... mala, ali postoji!

Na mreži Markkoni

« Odgovor #43 poslato: 01. Sep, 2017. 22:09 »
Pa realno nemas razloga. OK, moze neko da se veze za neki brend, ali ne treba robovati. Golf je svakako kvalitetniji od Octavije.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže ugi85

« Odgovor #44 poslato: 01. Sep, 2017. 22:18 »
Sustinski je bitno sta zelis od automobila i koje su ti finansijske granice.