Autor Tema: Ne radi zadnji brisac  (Pročitano 8945 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

Ne radi zadnji brisac
« poslato: 04. Sep, 2017. 09:37 »
Umro mi je zadnji brisač. Prskalica radi. Jel imao neko problem? Jednom mi se do sada desilo da nije hteo da radi ali sledeća vožnja i radio je normalno pa sam mislio da je neki bag. To je bilo posle pranja na samousluznoj tkd moguće da je neka voda ušla.

Idem do majstora ovih dana samo me zanima da li eventualno da očekujem zamenu celog motora brisača ili je nešto drugo u pitanju, ako je neko vec imao ovaj problem.

Sent from my SM-G930F  

Odg: Ne radi zadnji brisac
« Odgovor #1 poslato: 07. Sep, 2017. 11:35 »
Neka elektrika otišla na motoru brisača. Motor radi. Osigurači ispravni. Jel ima rezona to nositi nekom elektricaru? Majstor mi kaze da je vrlo moguće da je kvar od pet dinara plus ruke. Original ceo motor brisača 8000 din. Polovan 40-50e. Kako gde.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #2 poslato: 07. Sep, 2017. 12:16 »
Ima smisla ali samo ako popravka iznosi malo preko cene polovnog brisaca. Kod nas je obicaj da sve i da deo kosta 5 dinara (takvih delova zaista ima) popravka mora biti mnogo skuplja tako da budi spreman i na to.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #3 poslato: 07. Sep, 2017. 13:34 »
Zanimljivo da po netu ima puno o ovoj temi a ovde ne videh. 7900 je nov motor. Revidiran je 2013. Čekam cenu iz Alprosa.

Sent from my SM-G930F  

Na mreži bigor

« Odgovor #4 poslato: 07. Sep, 2017. 19:54 »
Ako crijevo od prskalice prolazi kroz motoric onda je sigurno usla voda u njega i oksidirao je mehanizam. Ja sam svoj sam otvorio i ocistio, malo podmazao i evo jos uvjek radi
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #5 poslato: 07. Sep, 2017. 22:30 »
Motor radi kad mu se dovede direktno struja. Takođe do pred motor dolazi struja. Ali negde izmedju je prekid.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 08. Sep, 2017. 06:58 »
Hoces reci da kolo za upravljanje motorom dobija napajanje kad se brisac ukljuci i da ste premostili ovo kolo kako bi testirali motor?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže t.salai

« Odgovor #7 poslato: 08. Sep, 2017. 08:53 »
Motor radi kad mu se dovede direktno struja. Takođe do pred motor dolazi struja. Ali negde izmedju je prekid.

Sent from my SM-G930F  

Onda vidi da ti nije pukao kabel u onom gumenom burziru na vrhu gepekta. Posto se tu presavijaju kablovi obicno u VAG grupacije tu dodje do prekida
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #8 poslato: 08. Sep, 2017. 11:05 »
Ugi, tako je upravo.

T. Salai. Hvala, skrenucu pažnju majstoru.

Edit: Prskalica radi. Da li bi ona radila da je prekid u tom buziru? Tj motor prskalice verovatno nije pozadi već kod motora pa gura samo vodu u gepek na prskalicu?

Sent from my SM-G930F  

« Odgovor #9 poslato: 05. Dec, 2017. 17:58 »
Da javim da je očigledno bio neki problem sa samom strujom. Nakon zamene akumulatora sve radi kako treba.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #10 poslato: 05. Dec, 2017. 19:23 »
Kako je auto radio pre zamene akumulatora?

« Odgovor #11 poslato: 05. Dec, 2017. 20:41 »
Radio je auto normalno doduše malo je promenio verglanje. Sporije i malo duže je verglao a samo zadnji brisač nije radio. Sve ostalo je radilo normalno. Ko zna.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #12 poslato: 05. Dec, 2017. 20:54 »
Akumulator verovatno jeste bio za zamenu ali on nema veze sa tim sto brisac nije radio. Problem je resilo nesto drugo, a ne akumulator. Nadam se da se nece vracati.

« Odgovor #13 poslato: 06. Dec, 2017. 16:03 »
Verujem. I meni je čudno. Ali svetlela mi je lampica pregorele sijalice a nijedna nije pregorela. (LEDovi su u tablici i kabini gde nema indikator pregorevanja). Ta lampica se isto ugasila zamenom akumulatora tako da je možda broja ilo zbog slabijeg napona. Baš se ne razumem u struju. Možda sam lupio I ostao živ.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže ugi85

« Odgovor #14 poslato: 06. Dec, 2017. 20:28 »
Ulogu izvora napajanja kad je auto upaljen obavlja alternator pa rad potrosaca ne zavisi od akumulatora. Mozda si imao neku gresku koja se ponistila skidanjem resetovanjem racunara.