Autor Tema: Preparati za voskiranje, iskustva  (Pročitano 5258 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

Preparati za voskiranje, iskustva
« poslato: 12. Sep, 2013. 14:53 »
Planiram da odradim voskiranje ljubimca kao pripremu za zimu pa me interesuju vasa iskustva,koji preparati ?Ja sam do sada radio sa kornjacom za metalik farbe i zadovoljan sam odnosom cene i dobijenog,traje mi vosak oko 3 mes.
« Poslednja izmena: 12. Sep, 2013. 14:54 pedja »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Na mreži djordjebg

Odg: Preparati za voskiranje, iskustva
« Odgovor #1 poslato: 12. Sep, 2013. 16:10 »
Teget plavi Turtle vox sa teflonom(PTFE), jako dobro radi posao, a cena nije prevelika.

« Odgovor #2 poslato: 12. Sep, 2013. 16:16 »
Imam starog voska za jos jedan tretman pa pitam zbog toga sta kupiti sledece i dal je neko imao iskustava, citao sam na forumima o tome i to je sve skupo i mozda precenjeno a ja sam uvek za varijantu uradi sam

Van mreže Turbo

« Odgovor #3 poslato: 12. Sep, 2013. 18:22 »
Ako je nešto precenjeno to je Turtle. Kada se proba pravi kvalitet, kao Meguiars npr., progledaš i shvatiš da Turtle ne vredi ni to koliko košta.

Kontaktiraj člana rele, on će ti reći bolje od bilo kog drugog jer je profesionalac.

« Odgovor #4 poslato: 12. Sep, 2013. 19:13 »
ne nisam rekao ja da je precenjeno,vec da je malo skuplje za svaciji dzep,  a ona narodna "ako ne znas sta je dobro,gledaj sta je skupo" , uvek stoji, i to je naravno profesija kao i svaka druga ja sam toga svestan, poenta je bila sta uraditi sam a da izgleda koliko toliko pristojno za neke manje novce

« Odgovor #5 poslato: 12. Sep, 2013. 19:14 »
rekao sam precenjeno u smislu finansijske situacije a ne necije vestine

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 12. Sep, 2013. 19:58 »
Ne mislim neko drugi da ti radi već sam, a kad kažeš precenjeno pretpostavljam da se radi o lošem odnosu cene i kvaliteta neke robe ili usluge. Zato kažem za Turtle koliko god da je jeftin(a nije baš džabe) on je precenjen, jer za 1500 dinara sam kupio Meguiars vosak koji jede za doručak najskuplji Turtle(koji košta recimo 800-1000din za istu količinu) i kojim sam izvoskirao već 5-6 puta auto i nije mu vidno opao nivo u flašici. Inače voskiram posle svakog pranja iako imam i šampon koji ne rastvara vosak za razliku od većine po perionicama. Rezultatima sam prezadovoljan i ne smatram ga precenjenim(mada je to jako relativna kategorija jer će neko i samo pranje auta smatrati precenjenim i nepotrebnim češće od 2x godišnje).

« Odgovor #7 poslato: 12. Sep, 2013. 20:14 »
Sad te razumem i rekao si mi ono sto sam zeleo, jer 500din. razlike u ceni nije velika u odnosu na kvalitet tog voska koji si ti naveo. Gde bih mogao kupiti taj vosak? Hvala unapred.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #8 poslato: 12. Sep, 2013. 20:30 »
Urose, gde moze da se nabavi taj vosak?
I nema bas nekog izbora kod nas, ako je cena 1500 razmislio bih da ga nabavim.

Van mreže Turbo

« Odgovor #9 poslato: 12. Sep, 2013. 21:13 »
Imate po poruku obojica :)

Van mreže iggy

« Odgovor #10 poslato: 13. Sep, 2013. 00:02 »
Ja kornjacom nisam bio zadovoljan dok se nije pojavila nova Ice formula sintetickog voska. Bio sam skeptican i prema njoj dok nisam video kako to radi uzivo, a sada samo njega koristim. Da napomenem da nije kao ostali voskovi da mora da se nanosi u hladovini i da ne ostavlja fleke svuda po autu koje danima ne mogu da izjednacim, ne ostavlja bele tragove na plastici koja se takodje vraca u zivot ovim voskom, a i lako se skida (polira) sa auta. U kompletu sa voskom ide i mikrofiber krpa za poliranje i sundjer za nanosenje voska, a sam vosak je bezbojan i redak kao voda, a dosta dugo boja na autu ostaje kao plastificirana pri dodiru, a metalik boja dobija neku novu dubinu i sjaj.
Ovo nije reklama za njih, samo volim da prenesem pozitivna iskustva (kao i negativna) jer sam i ja probao svasta i konacno nasao nesto cime sam zadovoljan, a i cena od oko 1.500 RSD nije prevelika po meni za komplet koji se dobija za te pare. Evo i linka cisto da vidite o cemu se radi.
http://www.turtlewax.com/ice/#liquid-wax
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi

Van mreže Turbo

« Odgovor #11 poslato: 13. Sep, 2013. 00:07 »
Verujem da je ovo dobra stvar, jedino što nema da se kupi kod nas, jedino neko da donosi pa da prodaje... Posebno je dobro što imaš sve na jednom mestu, ja sam odvojeno kupovao aplikatore, odvojeno mikrofiber peškire i krpe...

Mada ipak mislim da su Poorboys World, Mothercare, ArmorAll, Meguiars, dosta ozbiljnije firme u tom segmentu od Turtle-a, a njih koriste profesionalci ovde, pa je i to neka potvrda kvaliteta.

Edit: Mala digresija, evo jednog interesantnog proizvoda Američkog ArmorAll-a, koji tražim da kupim:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gj03DSQuaFg

Van mreže iggy

« Odgovor #12 poslato: 13. Sep, 2013. 00:14 »
Ima kod nas i cena je 1.500 rsd. Ja sam kupio kod nas u radnji koja prodaje auto delove. Verovatno je u specijalizovanim radnjama jos jeftinije  ;)
http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=33012&category_id=32
Prva radnja na koju sam naleteo, mada je i cena nesto visa nego sto sam ja platio.
« Poslednja izmena: 13. Sep, 2013. 00:22 iggy »

Van mreže Turbo

« Odgovor #13 poslato: 13. Sep, 2013. 00:22 »
Stvarno? Pusti mi na pp tu prodavnicu ako nije frka :)

Pomislio sam da nije kupljeno kod nas jer sam te pomešao sa momkom iz Austrije koji je predstavio O3 na starom forumu, ne sećam se nick-a. Sorry.

Van mreže iggy

« Odgovor #14 poslato: 13. Sep, 2013. 00:24 »
http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?f=10&t=219&start=180
Ovo je i neka stara tema na forumu koja se bavi tom problematikom.