Autor Tema: skoda superb-usisna klapna  (Pročitano 2423 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pekyZapočeo temu

skoda superb-usisna klapna
« poslato: 20. Sep, 2017. 19:14 »
srdacan pozdrav svim clanovima foruma posto sam tek od danas ovde i svima zelim mnogo predjenih ugodnih kilometara u skodama.
zamolio bih za jedan savet posto sam u velikoj dilemi.imam skodu superb ,disel,automatik.2,5,2005 godiste.
na tabli mi se pojavio jeda n znak o nekoj gresci koji mi je malo tesko opisati ali isao sam na dijagnostiku i receno mi je da je to greska elektromotora klapne usisa ali da je on ispravan i da se ne moze taj svetlosni znak ugasiti.zanima me da li je to objasnjenje moguce i da li se taj el.motor moze kupiti posebno ili je to u kompletu sa klapnom i ako neko ima pribliznu cenu gde se moze nabaviti.
unapred se zahvaljujem na bilo kojoj informaceiji jer mi je svaki podatak bitan

Van mreže ugi85

Odg: skoda superb-usisna klapna
« Odgovor #1 poslato: 20. Sep, 2017. 20:11 »
Vise informacija o samoj gresci bi pomoglo. Nijedan indikator ne svetli kad je sve ispravo. Klapna gasa se prodaje u kompletu sto je ujedno bolja solucija od zamene elektromotora iako je i to moguce.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 20. Sep, 2017. 22:05 »
i meni je to logicno objasnjenje pa sam hteo proveriti cisto sa nekim ko ima vise iskustva sa skodama posto vise vozim volvo i mnogo mi je poznatiji.u svakom slucaju hvala na odgovoru da razresim dilemu

« Odgovor #3 poslato: 20. Sep, 2017. 22:17 »
intrigantno mi je to sto nema nikakvih simptoma u voznji

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 20. Sep, 2017. 22:22 »
Ako imas kod greske mogli bi da suzimo kvar.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #5 poslato: 20. Sep, 2017. 23:23 »
sad nemam ali javimse ovde jer cu verovatno otici opet na dijagnostiku da mi malo precizira dijagnozu

« Odgovor #6 poslato: 29. Sep, 2017. 16:11 »
bio sam na dijagnostici i ocitan je kod  19559-MOTOR ZAKRILACA NA USISNOJ GRANI-KVAR POVREMEN.
Trebam savet i da li bi ispiranje i ciscenje resilo problem mada cu to svakao uciniti jer moze samo koristiti

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #7 poslato: 29. Sep, 2017. 17:04 »
19559/P3101/012545 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): Open or Short to Ground

Possible Symptoms
Malfunction Indicator Light (MIL) ON
Increased Fuel Consumption
Engine shut-off delayed/rough
Insufficient Acceleration above 100-120 km/h (60-70 mph)

Possible Causes
Fuse(s) faulty
Wiring and/or Connector(s) from/to Motor for Intake Manifold Flap (V157) faulty
Motor for Intake Manifold Flap (V157) faulty

Possible Solutions
Check Fuse(s)
Check Wiring and/or Connector(s) from/to Motor for Intake Manifold Flap (V157)
Check/Replace Motor for Intake Manifold Flap (V157)

Special Notes
The Intake Manifold Flap (V157) has a Function in the Exhaust Gas Recirculation (EGR) and in shutting off the (Diesel) Engine.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Pretraga foruma [Google]