Autor Tema: SafeLock  (Pročitano 4653 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ŠkomilZapočeo temu

SafeLock
« poslato: 23. Sep, 2017. 18:33 »
Danas sam gledao oktaviu 2011g 1.6 CR 77kw pa mi zapalo za oko kad ugasim motor u centralnom okviru na tabli piše bijelim slovima ČEK pa izađe SEIF LOK i to traje jedno pet sekundi pa se ugasi. Kad sam pozvao majstora on kaže da je vraćen sat nestručno pa to pokazuje. Dali neko nešto zna zašto izlazi ovo upozorenje, prodavac ima servisnu knjigu iz Austrije i papire sa Austriskog tehniškog sa kilometražom i garantuje da kilometraža nije vraćena.

Van mreže Apatinac

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 18
  • u
Odg: SafeLock
« Odgovor #1 poslato: 23. Sep, 2017. 18:40 »
i meni to izbacuje i znam da kilometraza nije vracana a po mom je to da te upozori da pogledas nazad preko ramena (jer u retrovizoru imas mrtav ugao) kad otvaras vrata da ih neko nebi pokupio
To je po mom nekom razmisljanju  wac1
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #2 poslato: 23. Sep, 2017. 18:51 »
Apatinac tebi ovo nece biti problem da razumes, objasnjeno je ovde...

https://m.youtube.com/watch?v=ploCaaSkayk
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže klisko

« Odgovor #3 poslato: 23. Sep, 2017. 20:30 »
Samo da dodam da sam to viđao i na službenim oktavijama kojima sigurno nije vraćena kilometraža. Pitao sam u firmi šta je to, čovek koji vodi računa o kolima mi je rekao „to je nešto bez veze, ignoriši, sve je u redu, samo vozi“ :)
U svakom slučaju hvala za info, baš ću da proverim da li se o2fl ponaša kao audi na video snimku.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #4 poslato: 23. Sep, 2017. 22:34 »
Danas sam dobio odgovor u ovlaštenom servisu škoda, to nema nikakve veze sa kilometražom nago je to zakonska obaveza u nekim zemljama vezano za provjeru neke sigurnosne brave, znači nebitna stvar.

Van mreže ZakZak

« Odgovor #5 poslato: 23. Sep, 2017. 22:53 »
Imam to na svom autu.To je vrsta fabričke zaštite ako lopov razbije staklo ne postoji šansa da otvori vrata čak ni iznutra.Na displeju ispisuje PROVERI SIGURONOSNU BRAVU iz razloga da nisu ostavljena deca ili drugi putnici pa u tom slučaju ne bi mogli da izađu iz auta ako bi imali potrebu.Kad se pritisne jednom taster na daljincu ona je aktivna a ako ostaju putnici u autu onda se pritisne dva puta taster na daljincu.Znači ne mogu da se otvore vrata nikako te iz tog razloga skreću pažnju da niste aktivirali tu opciju. 
  • Vozi: Škoda YETI 1.2 TSI

« Odgovor #6 poslato: 24. Sep, 2017. 08:19 »
Odprilike tako nekako sam i ja dobio odgovor od ovlaštenog servisa.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #7 poslato: 24. Sep, 2017. 10:42 »
Danas sam gledao oktaviu 2011g 1.6 CR 77kw pa mi zapalo za oko kad ugasim motor u centralnom okviru na tabli piše bijelim slovima ČEK pa izađe SEIF LOK i to traje jedno pet sekundi pa se ugasi. Kad sam pozvao majstora on kaže da je vraćen sat nestručno pa to pokazuje. Dali neko nešto zna zašto izlazi ovo upozorenje, prodavac ima servisnu knjigu iz Austrije i papire sa Austriskog tehniškog sa kilometražom i garantuje da kilometraža nije vraćena.
Menjaj majstora ili nek majstor menja terapiju, ili dilera  =))
Ovo je u sustini stara opcija, imala ju je jos Fabija I; samo nije imala upozorenje na tabli.
Provereno u praksi na tezi nacin, kad sam izgubio kljuc pa otvarali auto. :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.