Autor Tema: Osiguraci i osiguracka kutija  (Pročitano 39429 puta)

0 članova i 15 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Osiguraci i osiguracka kutija
« Odgovor #15 poslato: 13. Nov, 2014. 21:35 »
Pitanje je dosta nejasno, naime ne objasnjavas da li su maglenke fabricki ugradjene ili naknadno. Ako su naknadno ugradjene, pitanje je da li je taj majstor (koji je ugradjivao) koristio fabricki provedenu instalaciju ili je, sto je njemu lakse, izvodio svoju. Ako je kupljen auto bez dodatne opreme, moguce je da ni nema pripadajucih releja u razvodnoj kutiji, vec stoje prazna mesta (ali sa provedenom instalacijom do kutije). E sad...objasni malo bolje konkretnu situaciju, da bi mogli da ti podrobnije objasnimo kako da proveris strujna kola  C:-)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže olajkris

« Odgovor #16 poslato: 13. Nov, 2014. 23:03 »
Drugari da li treba da stoji na r2-r3 relej da bi maglenke radile ili samo odigurace da proverim?

r2 prednje r3 zadnje... ako imas prekidace imas i instalaciju.. samo stavi prednje maglenke ako nemas i vidi sijalicu u zadnjem... mada ako nemas prekidace mozda postoji mogucnost da ima i instalaciju vidi iza plastike na tabli ispod srednje ventilacije dal imas dzekove...

Van mreže mcshera90

« Odgovor #17 poslato: 13. Nov, 2014. 23:43 »
Imam prekidac za maglenku, svetli mi na tabli ono narandzasto za maglenku, samo jel treba da stavim nrke releje na r2-r3?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #18 poslato: 14. Nov, 2014. 00:05 »
Dobro...znaci ukljucis taj prekidac, upali se kontrolna lampica al verovatno ti se upale i zadnja svetla za maglu. Otvori kutiju osiguraca, postavi odgovarajuci relej na poziciju R2, i treba da ti se upale prednje maglenke. Pre toga mozes da izvrsis i prostu proveru...(ne znam tacno raspored kontakta), probnom lampicom nadji stalan + na mestu releja, pa nekim parcetom zice kratko spoj (al to mora malo vesto i brzo da se izvodi, jer ako pogodis masu moze da iskoci osigurac koji obezbedjuje taj +) neki od drugih kontakata, ako svetla zasvetle - pronasao si...Od releja struja se posle razvozi preko dva osiguraca za levo i desno, a to je 5. i 6. osigurac gledano sa leve strane...(trebalo bi da su crvene boje i oni su od 10A). Osigurac zadnjeg svetla za maglu je 12. po redu, smedje je boje i od 7,5A.
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže bugarin

« Odgovor #19 poslato: 14. Nov, 2014. 00:22 »
a prednje i zadnje maglenke se pale preko istog prekidaca?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže olajkris

« Odgovor #20 poslato: 14. Nov, 2014. 00:48 »
Ne pale se kolega sa istim ima dva odvojena prekidaca za prednja i zadnja.

Van mreže bugarin

« Odgovor #21 poslato: 14. Nov, 2014. 01:30 »
Verujem da je tako. Barem je bilo u modelima u koje sam imao priliku da udjem. Ali sudeci po pisanju kolege, neko moze da pomisli da se i prednje i zadnje maglenke pale istim prekidacem.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže dulefontana

« Odgovor #22 poslato: 14. Nov, 2014. 08:47 »
Imam prekidac za maglenku, svetli mi na tabli ono narandzasto za maglenku, samo jel treba da stavim nrke releje na r2-r3?
Ako ti svetli samo jedna lampica onda imas samo zadnje maglenke. Treba da imas dva prekidaca na tabli.

Van mreže mcshera90

« Odgovor #23 poslato: 14. Nov, 2014. 10:06 »
Ja imam samo ovaj narandzaat znak?
Tj imam ovaj pored trougla
« Poslednja izmena: 14. Nov, 2014. 23:49 Karlheinz Hell »

Van mreže dulefontana

« Odgovor #24 poslato: 14. Nov, 2014. 15:02 »
Ako samo njega imas, to su ti zadnje maglenke. Proveri sijalice. A za prednje, prvo skini crni okvir table i vidi da li imas jos jedan konektor pozadi, ako imas, to znaci da ti je izvucena instalacija za njih.

Van mreže mcshera90

« Odgovor #25 poslato: 14. Nov, 2014. 15:07 »
Ne znam koja tabla mislis instrumental da skinem? Tu imam samo tri dzeka, plavi, zuti i zeleni, znaci ovo je za zadnje maglenke a kako da izvedem za prednje?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #26 poslato: 14. Nov, 2014. 15:28 »
Za prednje maglenke je sivi. Stvarno ne znam da li da ga uopste kacis na zadnje, mozda je bolje da izvuces sam struju za prednje.

Van mreže mcshera90

« Odgovor #27 poslato: 14. Nov, 2014. 15:30 »
Jel moguce da na tabli sa osguracima mogu da izvucem struju za prednje maglenke?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #28 poslato: 14. Nov, 2014. 16:43 »
Verujem da moze, ali ja to ne znam.

Van mreže Bacteria

• Style
  • L&K ugled: 2
« Odgovor #29 poslato: 13. Nov, 2015. 15:33 »
Dali moze da se prska sa kontakt sprejom direkno na otvore za osiguraca i releja na tabli zasto mi stoji dosta prljava ,naravno da izvadim akumulator i ostavim tako da se dobro osusi kontakt sprej.
Nervira me to da pipnes nesto sto se pokvarilo, zatvoris tablu drugo neradi i opet otvoris pa onda treto neradi i tako danima !