Dakle sve je radilo OK bez gresaka, dok se jednog jutra nije prakticno odmah upalila crvena lampica za servo. Nekoliko sekundi posle paljenja auta prijavi i gresku na AFS.
Gledao/merio sam akumulator ~12,2V. Motao sam volan skroz levo/desno 3 puta ... Kako je auto svakako trebao na redovan servis, Skoda je poslala "besplatni" mobility service (nesto kao nas AMS - i naravno to "besplatno" je sve uracunato u cenu redovnih servisa).
Kaze serviser da je akumulator dobar (mada koliko znam to bi trebalo biti ~12,6V). OBD je kacio i pre i posto je skinuo klemu da se kao resetuje kompjuter mozda - i na kraju zakljucio da auto mora u servis. I danas iz servisa zvali i koliko sam razumeo gospodju greska komunikacije/citanja servo-a, i dobih "ponudu" da mora da se menja ceo rek (V1K1423055MX).
Znajuci kako to ovde u NL sve funkcionisize (pogotovo majstori) - moze se lako desiti da nisu oni to ni pogledali "ljudski" (npr. isto samo povezali OBD i rekli nista ne mozemo da ocitamo bez provere kablova/kontakta fizicki) i kao ajde daj solidne pare.
Jel imao neko iskustva sa ovakvim ponasanjem servo-a? Od toga da radi bez greske do toga da sledeceg jutra ne radi (crvena lampica) ...
Sta bih mogao proveriti (sam ili kod nekog "naseg" majstora koji svim Ex-Yu gastarbajterima izgleda radi aute) da budem siguran da stvarno ceo rek mora da se menja?
Mogu naci ovde i delove - ali ima li ta prica smisla ako na kraju mora "ovlasceni servis" da kodira, kalibrise i sl?