Autor Tema: Lampica imobilajzera  (Pročitano 1355 puta)

4 članova i 56 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže HrundivbaksiZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Lampica imobilajzera
« poslato: 22. Okt, 2017. 14:52 »
Postovani forumasi
Vlasnik sam skode fabie 1.4 mpi iz 2002 godine.U mom vlasnistvu je skoro dve godine i od prvog dana na instrument tabli treperi lampica od imobilajzera (auto sa kljucem).Auto pali i vozi se bez problema,ali mi jako smeta sto treperi.Ponekad se ugasi,ali retko.Na dijagnostici ne izbacuje nikakve greske.Da li ima nacina da se lampica ugasi?
Unapred hvala
Pozdrav
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 MPI

Van mreže soneje

• RallyeSport
  • Ugled: -1
Odg: Lampica imobilajzera
« Odgovor #1 poslato: 20. Apr, 2026. 15:52 »
Znam da je tema mnogo stara, i kod mene je isti problem.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 MPI 2002

Na mreži djolebgd

• Ambition
  • Ugled: 1
  • Ćale na kub
« Odgovor #2 poslato: 22. Apr, 2026. 11:29 »
Ako imate drugi ključ, vozite par dana sa njim. Ako lampica ne treperi, problem je u transponderu (čipu) unutar prvog ključa.

Ukoliko je hardwerski problem, postoji mogućnost da sa zadnje strane treba prelemiti kontakte jer često oksidiraju pa gube kontakt i onda se pali lampica. Dakle prelemljivanjem kontakata na štampanoj ploči instrument table se možda problem reši. Svakako treba probati , sam zahvat nije komplikovan.
  • Vozi: Octavia combi A7 2.0 TDI

Na mreži Zlatko580

• Active
  • **
  • Ugled: 2
« Odgovor #3 poslato: danas u 03:14 »
Ако лампица трепери, а ауто пали и вози се, значи да је имобалајзер искључен софтверски на моторном рачунару, тј. може се ауто упалити било којим кључем који физички одговара или чак преспајањем жица.
Чест случај на ВАГ групацији тих годишта зато што као што Ђоле каже постоји проблем у табли да спојеви конектора са штампаном плочом оксидирају или попуцају па табла изгуби напајање, власник не може да упали ауто, па се прибегава по мени бзв решењима искључивања имобалајзера.
Решења су два: 1) Прелемити конекторе на табли, укључити имобалајзер на моторном рачунару, и урадити адаптацију кључева - фабричко стање; 2) Одлемити диоду која светли за имобалајзер - нема упозорења, ауто се може упалити чак и преспајањем жица...
  • Vozi: Oktavija 3 FL