Autor Tema: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks  (Pročitano 10451 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tmartin011Započeo temu

Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks
« poslato: 25. Okt, 2017. 00:21 »
Pozdrav svim vlasnicima Skode. I ja sam jedan od vas. Interesujume revochip 1.2TSI motora od 86ks. Nasao sam samo jedan post u kome je decko naveo sta je dobio cipovanjem ali to posle 2 dana koriscenja. Mene interesuje da li ima jos neko ko moze da da utiske posle duzeg koriscenja cipovanog motora.

Van mreže mirkuk38

Odg: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks
« Odgovor #1 poslato: 25. Okt, 2017. 00:52 »
Mislim da niko na forumu nije imao problema sa chipovanim motorom. Naravno, mora biti zdrav u startu i nema zime. Nemoj da ga kidaš 'ladnog, menjaj kvalitetno ulje na vreme i samo pun gas.
 bravo2

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #2 poslato: 25. Okt, 2017. 14:00 »
Ja sam uradio čip pre par meseci u Revochipu, imaš par stranica ranije priču o tome, utisci:
- Auto mnogo bolje ubrzava
- Mnogo bolje održava brzinu u malim obrtajima, recimo kod laganih usona i sl...
- Troši isto, ni više, ni manje, razlog što ne troši manje kako tvrde serviseri leži možda u tome da ja volim da ga često gazim...

Inače auto prvih par kilometara vozim normalno, dok se ugreje motor, nakon togam uživam, nekad lagano, nekad brzo...
Redovno održavanje...

Iako sad mogu da izađem na 200km/h, samo jednom sam probao, nikad ga ne vozim do maksimuma, već do fabričkog maksimuma za taj motor bez čipovanja a to je 180km/h ali i to dosta retko, u budućnosti nikako jer sad na autoputevima mere prosečnu brzinu...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #3 poslato: 25. Okt, 2017. 22:55 »
Hvala puno na odgovoru. Auto je nov presao samo 500km. U odnosu na prethodni auto je zmaj ali mi djavo neda mira i hocu da ga cipujem, tj sigurno cu ga cipovati.

« Odgovor #4 poslato: 26. Okt, 2017. 08:52 »
Ja bih jos malo sacekao da sam na tvom mestu, dok predjes bar 2-3.000 km, da ipak proveris motor za slucaj da nesto fabricki nije slucajno u redu... A nakon toga sto da ne, cipuj ga, ipak ima razlike...

Van mreže fobia24

« Odgovor #5 poslato: 26. Okt, 2017. 09:16 »
Predstavi taj auto, nov je, zaslužuje koju sliku u svojoj temi pa da diskutujemo i o tome. :B=)

« Odgovor #6 poslato: 26. Okt, 2017. 13:03 »
Odlican auto. Sve je super ali male zamerke. Prvo ne pregledan sa strane, retrovizori su bas mali. Drugo, zadnji brisac. Pa gde su nasli da se to doplacuje. Nisam znao da treba da se doplati, u auto kuci mi nisu to naglasili i  :-X. Farovi su ok ali na prethodnom autu su mnogo bolji. Da li je mozda zbog sijalica jer sam koristio Nightbraker videcemo. Bas bas ne dostaje zadnji brisac. Uzeo sam Dinamic paket opreme i sedista su bas vrh. Mnogo su bolja od standardnih.

Van mreže nelle

« Odgovor #7 poslato: 26. Okt, 2017. 13:41 »
@ tmartin011
Da li se doplaćuje još nešto osim "paket dinamik" od oko 330e? Pošto na konfiguratoru uslovljava još podosta opreme.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

« Odgovor #8 poslato: 26. Okt, 2017. 15:11 »
Farovi su ok ali na prethodnom autu su mnogo bolji.

Ja sam stavio Osram Intense Cool blue sijalice 4200K, sijaju belo sa malo plavkaste boje, jace sijaju od fabrickih sijalica, ja sam zadovoljan.
Cena je oko 10 eura za tu 1 H7 sijalicu...

« Odgovor #9 poslato: 26. Okt, 2017. 19:08 »
Ja sam stavio Osram Intense Cool blue sijalice 4200K, sijaju belo sa malo plavkaste boje, jace sijaju od fabrickih sijalica, ja sam zadovoljan.
Cena je oko 10 eura za tu 1 H7 sijalicu...
Naknadno su mi rekli podesavanje vozacevog i suvozacevog sedista po visini sa lumbalnom podrskom, svetlosni signal pojaseva zadnjih sedista. Sve ukupno 500 i frtalj eur. Uz taj paket ide i mali spojler pozadi

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #10 poslato: 26. Okt, 2017. 19:31 »
Odlican auto. Sve je super ali male zamerke. Prvo ne pregledan sa strane, retrovizori su bas mali. Drugo, zadnji brisac. Pa gde su nasli da se to doplacuje. Nisam znao da treba da se doplati, u auto kuci mi nisu to naglasili i  :-X. Farovi su ok ali na prethodnom autu su mnogo bolji. Da li je mozda zbog sijalica jer sam koristio Nightbraker videcemo. Bas bas ne dostaje zadnji brisac. Uzeo sam Dinamic paket opreme i sedista su bas vrh. Mnogo su bolja od standardnih.
Otvori zasebnu temu ako zelis da predstaviš i pišeš o svom autu, sigurno imas dosta utisaka koje mozes da podelis. Ako te zanima cipovanje motora iz naslova ove teme - to onda ovde.
Ako na forumu ne nađeš temu o kojoj bi pisao ili te zanima, slobodno otvori novu.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #11 poslato: 31. Okt, 2017. 18:24 »
Koliko traje cipovanje motora?

« Odgovor #12 poslato: 31. Okt, 2017. 20:06 »
Oko 3 sata, prvo odrade dijagnostiku auta, zatim snimanje na Dyno test masini, onda to salju u All Car Racing Italija (ako pricamo o Revochipu), kad oni vrate modifikovane mape tada mape ubacuju u ECU vozila, rade test na Dyno masini i dodatno podesavaju fine parametre...

« Odgovor #13 poslato: 13. Nov, 2017. 23:21 »
Vozio Golfa 1.2TSI cipovan u RevoChipu. Mogu samo da kazem BRUTALNO. Golf presao tek 20.000 km. U odnosu na Skodu nebo i zemlja. Oseti se malo turbo rupa, mozda 0.5sec ali posle samo trazi gas. Uz Bubanj potok u petoj i dalje vuce dok moja Skoda odrzava samo brzinu. Od 120km/h do 160km/h vuce bas dobro. Moze jos brze od toga da ide ali brat nije hteo da naleti na presretace. Potrosnja ista ali kako rece aleksandarzlatic tera te da stisnes gas pa je potrosnja malo veca.
Vredi razmisliti.

Na mreži hakkler

« Odgovor #14 poslato: 16. Nov, 2017. 20:57 »
Jel ide za 5 sekundi od 60-100km/h ?