Autor Tema: Panel iznad vozačevih nogu.  (Pročitano 1622 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže B15h0pZapočeo temu

Panel iznad vozačevih nogu.
« poslato: 31. Okt, 2017. 10:55 »
Pozdrav svima. I dalje sam odušvljen ovim forumom kao i prvog dana. Od marta mjeseca sa postao ponosni vlasnik O2. E sad... Onaj kao pjenasti ili plastični panel koji se nalazi iznad papučica gasa, kočnice i kvačila mi je uz samu kočnicu tako da kad kočim ona non stop trlja po tome što mene dovodi do ludila. Pokušao sam da pomaknem malo guranjem u stranu ali se već posle par dana vrati nazad. Pored svih napora izgleda da nisam dovoljno pametan da sam otkrijem kako da se skida taj dio. Ako neko može da mi kaže ili ako je neko imao sličan problem da podjeli kako ga je rješio. Generalno stvarno bi volio da znam kako se skida ta prokletinja jer me živcira što nisam mogao sam da provalim... na gornjoj strani izduvi od ventilacije idu kroz njega tako da nijedna opcija koje se setim ne važi. Jedino što mi pada na pamet podrazumjevalo bi skidanje plastika sa donje strane gdje je prekidač za svetlo i nivelaciju farova. Hvala svima unaprijed. beer1
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0TDI 1Z 2007.

Odg: Panel iznad vozačevih nogu.
« Odgovor #1 poslato: 19. Nov, 2017. 01:12 »
Pa zar baš niko nikada nije skidao to  :(

Van mreže bugarin

« Odgovor #2 poslato: 19. Nov, 2017. 13:28 »
Relativno si mlad na forumu, pa nisi primetio da dobar deo ljudi na forumu ne ume ni srafciger da drzi. Uglavnom neko drugi radi oko njihovih kola, a oni slikaju i kace slike uradjenog posla. Sto i nije strasno, nije svako rodjen sa vestim rukama. A i steta ume da bude veca od koristi.

Elem, taj penasti deo se drzi na dve strane. Drzi se pod tom plastikom koju si hteo da skines, i drzi se u delu iznad kvacila. Tu ima zljeb u koji se prvo ubaci,

slika 01 panel iznad vozacevih nogu

pa se onda podigne ka volanu i tek onda montira obloga ispod volana.

Ako hoces da skidas spremi torex i 20 minuta vremena.
Prvo skines ukrasne lajsne oko prekidaca svetla sa leve strane i onu sa desne. Ispod njih su torex srafovi

slika 02 panel iznad vozacevih nogu

Izvadi prekidac za paljenje svetala. To se radi na sledeci nacin:
Uhvatis za sam prekidac kao da ces upaliti svetla, gurnes na unutra i okrenes u desno. Zatim povuces ceo prekidac ka sebi i on ce izaci skroz napolje. Otkaci kablove

Dalje jmas dva torexa u donjoj zoni obloge, jedan iznad rucice za otvaranje haube

slika 03 panel iznad vozacevih nogu

I jedan iznad papucice gasa

slika 04 panel iznad vozacevih nogu

Takodje, jedan sraf je ispod poklopca koji sakriva tablu sa osiguracima

slika 05 panel iznad vozacevih nogu

Sada panel-oblogu vuces ka sedistu dok ne sklizne sa svih pozicija.

Otkaci ostatak kablova sa prekidaca svetala i to je to.
Sad mozes da se igras sa tim penastim panelom koji te muci.

Ps: videh jos juce tvoj post, ali slike ne bi ispale nikakve da sam po mraku slikao pa sam sacekao da se lepo razdani.
« Poslednja izmena: 19. Nov, 2017. 14:51 Karlheinz »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #3 poslato: 20. Nov, 2017. 00:40 »
Vau. HVALA ! Mislim očekivao sam nekakav odgovor ali ovo prevazilazi sva očekivanja. Mnogo mnogo i mnogo hvala na detaljnom odgovoru i uloženom trudu za slike i objašnjenje. Daću sve od sebe da to napravim po ovim instrukcijama i ako uspem videću da snimim i postavim snimak tako da ako još neko bude imao taj problem dobije još bolji pogled na stvar. Još jednom puno hvala!