Autor Tema: Fabia 3 Farovi  (Pročitano 2258 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže JohnnynikolaZapočeo temu

Fabia 3 Farovi
« poslato: 01. Nov, 2017. 00:39 »
Pozdrav svima,

Imam Fabiju 3 1.2 110 ks u Style opremi kupljenu ove godine.

Ono sto mi smeta su farovi koji su slabi.
U pitanju je far sa projektorom i sijalicom h7.

Da li je neko istrazivao sta u garantnom moze da se uradi po tom pitanju i po kojoj ceni ?
Gubi li se garancija ?
Imate li i vi taj problem ?
Hvala unapred.
  • Vozi: Skoda Fabia 3 1.2 110 KS

Na mreži Markkoni

Odg: Fabia 3 Farovi
« Odgovor #1 poslato: 01. Nov, 2017. 06:03 »
Uglavnom svi imaju problem tamo gde dolaze projektor farovi uz halogene sijalice. Malo ces popraviti situaciju nekom boljom sijalicom, npr. Osram NB Unlimited, a preci na totalno drugi nivo ugradnjom xenon seta 4300K. Moj traje vec 2 godine i 70.000 km i radi bez greske. E sad, sto se garancije tice, verovatno bi morao da skidas (xenon set) ako dodje do nekog problema sa strujom. Sa drugom sijalicom nemas problem.

« Odgovor #2 poslato: 01. Nov, 2017. 12:12 »
Ja sam na mojoj fabiji ugradio xenon i takodje sam bio prezadovoljan, tako da probaj sa tim. Meni su rekli da nema veze sa garancijom to.

« Odgovor #3 poslato: 01. Nov, 2017. 23:24 »
Ako nije tajna, po kojoj ceni ste ugradili xenon ?

« Odgovor #4 poslato: 01. Nov, 2017. 23:43 »
I gde ste ugradili ?

Van mreže Maksimus

« Odgovor #5 poslato: 02. Nov, 2017. 00:13 »
Ja na santa feu imam halogene farove sa socivom,mnogo bolje sijaju od reflektora. Posto taj auto najvise vozi sin,kupio je neke philips diamond vision,izgleda isto kao ksenon,svetli odlicno,a nema petljanja oko instalacije (jer je u pitanju bela sijalica). Licno sam veliki protivnik kesnona u bilo kojoj varijanti osim fabrike.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #6 poslato: 02. Nov, 2017. 02:44 »
Mislim da jos nisam naisao na halogeni sa projektorom koji osvetljava kao standardni sa reflektorom.
Ja sam protivnik losih farova, a na Fabiji su uzasni :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #7 poslato: 02. Nov, 2017. 08:40 »
Ja sam navikao na ksenon (od 2007) i prilicno sam razmazen po tom pitanju,ali ovi farovi su me iznenadili jer kad predjem u halogene bas se smorim jer su mi slabi. Npr zenin pezo ima farove sa reflektorom,ne mogu da se porede sa hyundaijevim. Inace santa fe tih godima nisu ni nudili sa xenonom,vec samo ova varijanta(halogena sijalica,far sa socivom).
Superb inace sija odlicno,sa sve nekih 3-4 moda (za grad,autoput,magistralu,kisu itd),zakrece far u krivini (ili pali maglenku),dugo svetlo isto odlicno (bixenon) itd.

« Odgovor #8 poslato: 30. Nov, 2017. 23:54 »
Da li je mozda neko istrazivao o upgrade-u na LED farove ?

Na ovom linku iz FB grupe, ako mozete pristupiti, se moze videti kako to izgleda:
https://www.facebook.com/marcel.salchinger.9/videos/1501354633312111/