Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Felicija 1.3 karburator problem sa temperaturom
Dole
Autor
Tema: Felicija 1.3 karburator problem sa temperaturom (Pročitano 3110 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Mihajlo Pfc
Test Drive
Ugled: 0
Felicija 1.3 karburator problem sa temperaturom
«
poslato:
04. Nov, 2017. 11:22 »
Pozdrav,imam problem sa temperaturom na Feliciji 1.3 karburator sistem.Desava se da tokom normalne voznje pali ventilator na nekih 95 stepeni,cim sam u guzvi,kreni stani,temperatura se dize do 110 stepeni, i tek onda upali ventilator,davac na hladnjaku,sam hladnjak,termostat sve je uredu,ali problem i dalje postoji,da li se nekome nesto slicno desavalo ili mi neko moze dati neki savet sta da radim,takodje su mi i pumpu za vodu proglasili ispravnom sve je pregledano,neko mi je rekao da je mozda glava,ali ne gubi vodu i ne nadima creva,ne mesa vodu i ulje....?
Vozi: Škoda Felicija Pick up 1.3 1998
Filo
Laurin&Klement
Ugled: 15
Odg: Felicija 1.3 karburator problem sa temperaturom
«
Odgovor #1 poslato:
04. Nov, 2017. 12:05 »
Isti problem i kod mene, evo i ja sam jedan put otvorio tema>
http://forum.skodaforum.rs/felicia-pick-up/povisena-radna-temperatura-na-felicija-1-3-karburator/
I jednostavno otkazao sam se da resavam problem.
Kod mene je interesantno da kad pustam potrosac struja, recimo svetla, parno, zatim grejac zadno staklo, pa zatim i ventilator kad se upali, na svakoj pusten potrosac skazalka se dize za 1 mm i tako za 2 sekunde nakon pustanje potrosace, ja od polozaja 95 stepena, vec imam 105 stepena.
Gasim potrosace, vraca se skazalka nazad.
Eto kad otvoris moja tema, vidi prve dve slike sa skazalka, na prvoj slici je polozaj kada upali ventilator, i druga slika je odma nakon palenje ventilatora, odnosno kad upali ventilator, skazalka ide jos gore.
Ja sam bio kod majstor, izmerio mi 90 stepeni kad perka se upalila (inace ona spored termoprekidac pali se na 88 stepena), a skazalka u taj trenutak pokazuje 100 stepena.
Ja sam menjao davac za temperatura (kod mene je kako kod favorita, sa 1 pin), nista se nije desavalo.
I kod mene ne duje creva, ne gubi antifriz i tako dalje.
I tako je vozim.
Nadam se da sam malo pomogao, nisi jedini so ovakov problem.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Mihajlo Pfc
Test Drive
«
Odgovor #2 poslato:
04. Nov, 2017. 12:18 »
Upravo sam citao tvoju temu video sam da si imao problem,i nasao sam tovj odgovor gde si napisao da si resio problem? ali ne razumem sta pise,nikako da prevedem.
''Go resiv problemov, a toj bil vo losi kontakti na masa. Toa go primetiv zatoa sto na sekoj vklucen potrosac, skazalkata se kacuvase nagore, ke se upalese perka, pa ventilator, pa svetla i skazalkata 110 stepena, a koga sve ova ke izgasev, taa doagase na nekoi 93 stepena, pa vcera sve ubavo iscistiv i ete, sega spored skazalka na 95 stepena pali perka, po 2 minuti vozenje paga na 90 stepena.
Pri postojano vozenje na siroki ulici, dolgi, temperaturata ne ide poveke od 90-91 stepen spored skazalka, a nadvor temperaturava 36 stepeni na vazduh.
Fala na site koi ucestvuvaa so po nekoj sovet. ''
Filo
Laurin&Klement
«
Odgovor #3 poslato:
04. Nov, 2017. 12:28 »
Cistio sam kabel za masu, onaj od ''-'' klema koj se povezuje na sasija.
Ali nisto i sa tim, samo taj den je nekako radila malo tocnije, od tada isti problem i dalje.
Nije nista reseno, i dalje kazalka pokazuje veca temperatura nego realnata.
I kod mene u guzvi ovo leto i po malo nagornine isla je do 110 stepena. Stanem, otvorim kapace od posudu za antifriz, antifriz je miran, ne izbiva ( a na 110 stepena treba da ima vrienje i izbivanje antifriza).
Zatvorim sve, fino lepo produzujem da vozim. Evo 2 godine je vozim tako, creva su premeki kad je temperatura 110 stepena spored skazalka, a ne treba da bude tako ako stvarno ima 110 stepena ?
Tako da to je, jedino preostaje sa druga skazalka od druga tabla, ali ja sam prestao da se smaram sa moja skazalka.
Mihajlo Pfc
Test Drive
«
Odgovor #4 poslato:
04. Nov, 2017. 12:35 »
Imajuci u vidu da isti problem imamo,dolazim do zakljucka da je pocela da laze skazaljka u kontrolnoj tabli,kao sto ti kazes,da je to pravih 110 stepeni onda bi moralo da izbacuje antifriz kad otvoris cep od posude.Ne vidim sta bi moglo drugo biti nego da je ta skazaljka pocela da zeza,jer ti tako vec 2 godine vozis i sve je okej.
Meni su cak pominjali da skidam glavu motora da je nosim na proveru itd,a auto mi extra radi,da je glava motora pokazivao bi auto mnogo jasnije simptome od samog zezanja temperature
Filo
Laurin&Klement
«
Odgovor #5 poslato:
04. Nov, 2017. 12:39 »
Ako je bila glava u pitanje ili izgoren dihtung glave, ja ne bi prosao 2 godine sa takav problem ?
I ako stvarno je u tome problem, pri prvoj nagornini, kazalka bi mi otisla preko 120 stepena.
I ako stvarno je u tome problem, ja do sada bi potrosio 50 litra antifriza.
Kazem ti, ja na leto kad je spolna temperatura bila 40 stepena, vozim po nagornina i to prilicno jaka nagornina, kazalka pokazuje 110, cak malo nad 110 stepena.
Stanem, opipam creva, oni su meki, aj da ne kazem kako sto su meki
Zatim otvoram cep od posudu za antifriz, i rekao sam vec, antifriz je miran, nema izbacivanja. Otvorim cep za ulje, nema bel talog, masnoce.
Dajem turaza, nema nikakav dim na auspuhu.
Zatvorim sve to, produzio sam sa voznju.
Mihajlo Pfc
Test Drive
«
Odgovor #6 poslato:
04. Nov, 2017. 12:43 »
To si upravu,onda bi gubio antifriz samo tako.Mozda se upustim u posao oko zamene tog termometra,ili prikljucim neki drugi pa da ih uporedim.A svkako kada mi opet bude pokazao 110 stepeni otvoricu haubu i ako su crvea okej ,ako se ne nadimaju, i ako je sve mirno kada otvorim cep od posude,onda on definitivno zeza.Glava me zabolela od razmisljanja sta moze da bude sve,to mi je auto za posao,ne smem da razmisljam o tome,mora biti spreman i u 2 ujutro da upali i da sve radi ako zatreba,a pravo da ti kazem,ulazem u njega bas mnogo,svaku sitnicu promenim preventive radi.
Kazalajt
Active
«
Odgovor #7 poslato:
13. Dec, 2017. 14:02 »
Pozdrav svim, imam isto 1.3 Feliciju karburator i curka mi negde antifriz al nije strašno, veći problem mi je što nije pokazivala temperaturu na tabli i kad malo lupim po tabli ona krene i stane na 7o stepeni i retko kad da posle pokaže realnu temperaturu. Sinoć sam rasturio tablu i sve deluje ok, očistio obriso malo i naprsko kokpit sprejem vrlo malo i opriso sve lepo. Sad kad dam kontakt skala odma ode na maximum... nisam pametanšta se desilo. Ventilator se pali sve lepo samo mislim da je neki raniji davač pa se nikako ne gasi dok se ne ugasi auto pa odradi još 2-3 min. Ako sam omašio temu izvinjavam se al nisam našao sličnu.
Sent from my SM-G3815
Vozi: Skoda Felicija 1.3 LX 1996
Filo
Laurin&Klement
«
Odgovor #8 poslato:
13. Dec, 2017. 16:24 »
https://www.briskoda.net/forums/topic/401360-temperature-gauge-issue-and-other-issue/
Prolistaj malo nadole, jedan pisao sta da se prati ako nesto ne radi na tablu.
Nek ti proveri neki elektronicar.
Ako ti je za uteha, i kod mene ne pokazuje tacno.
Bobi
Laurin&Klement
Ugled: 28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #9 poslato:
13. Dec, 2017. 16:28 »
Tabla ti nema masu,tacnije cela stampana ploca.moras da skines tablu i da pregledas sva mesta na kojima su zalemljeni "muski" konektori na ploci-sva tri,zuti,crni i beli.
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
ne brze od zivota
Style
Ugled: 1
Felicija 1.3 karburator delovi za reparaciju
«
Odgovor #10 poslato:
21. Dec, 2017. 14:48 »
dali negde u srbiji moze da se poruci kompletni set za reparaciju karburatora za skodu 1.3 lx 2000g 43kw
Vozi: skoda felicija 1.3 lx 2000
mladen84
Style
Ugled: 2
«
Odgovor #11 poslato:
22. Dec, 2017. 02:36 »
Autobiznis novi sad
Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.
Kazalajt
Active
«
Odgovor #12 poslato:
25. Dec, 2017. 23:48 »
Pozdrav društvo, malo sam se raspitao kod jednom elektroničara šta i kako i rekao mi je da nađem davač temperature na račvi nekoj pri motoru i da ga otkačim i ako skazaljka padne do njega je i ja probo i stvarno kad ga otkačim skazaljka padne na o a čim ga vratim skoči na max. Sad samo da ga pribavim i zamenim. Hvala svakako svima na pomoći, javljam šta sam uradio.
Sent from my SM-G3815
Kazalajt
Active
«
Odgovor #13 poslato:
19. Apr, 2018. 11:55 »
Pozdrav svima. Nabavio sam novi davač i zamenio al je situacija ostala ista. Odvezao sam auto kod nekih majstora u Zemunu blizu garaže gsp-a i oni su rešili. Menjali su tabli nekoliko dok nisu našli koja radi. Sad je sve ok. Pozdrav.
Sent from my SM-G3815
Gore