Evo i ja da se javim nakon nešto malo više od 6000 km pređenih za nekih 6 meseci.
Ukupni utisak: jako zadovoljan!
Kada sam početkom godine planirao auto, Karoq mi nije bio u užem izboru, što zbog toga jer sam planirao polovan auto, što jer sam gledao u nekom drugom smeru. Sve u svemu nakon slučajne posete i dobijanja dobre ponude za ovaj Karoq koji je bio u salonu, auto je za par dana kupljen

.
Kao i svi, bio sam uplašen od tog famozno 1.0 motora. Na testu nisam imao Karoq, pa sam vozio Scalu sa istim motorom i tih 110ks i isla je sjajno.
Moji utisci nakon dolaska automobila su zaista vise nego zadovoljavajuci.
Auto je izuzetno prostran, gepek od 520l jako veliki (drug vozi novog Kadjara, gepek mu je vidno manjih dimenzina), zavrsna obrada enterijera je dobra, i ono što je najbitnije, vožnja je odlična. Što drugi pišu, kao da nije 1.0. Jednostavno mora da se sedne i vozi da bi se poverovalo.
Naravno, to nije auto za trke (moj otac vozi VRR - sasvim druga priča), ali za mene je ovo sasvim dovoljno. Preticanje naravno da je moguće. Normalno spustis u stepen niži. Potrošnja je meni za ovih 6k km oko 7.8 prosečna, 8-9 grad, 5,5 magostrala, 6.5 -7 auto put. Naravno, uzbrdo nije dizelas ali ja mahom vozim po ravnom, tako da 2x odlazak na planinu godisnje cu izgurati
E sad, mana tj ono sto meni smeta je taj digitalni deo. Meni recimo android auto sljaka dobro, ali WI Fi punjenje npr ne funkcioniše, kao ni samo wi fi povezivanje.
Sve u svemu ukupan utisak mi je zaista super. Ljudi mogu da se smeju kad im kažem da je 1.0 , kratak vek, slab motor bla bla - ali moje iskustvo je zaista pozitivno.
Verujem da je sa 1.5 TSI još bolji, i da je iskreno to pravi motor za njega.