Autor Tema: Cudan zvuk ispod haube  (Pročitano 3134 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan ProkicZapočeo temu

Cudan zvuk ispod haube
« poslato: 16. Sep, 2013. 19:42 »
Pozdrav svim forumasima,potrebna mi je mala pomoc :'(

Vozim Skodu Oktaviju 1.9 tdi 2005 godiste od skoro je poceo da mi se cuje cudan zvuk ispod haube.
Svaki put kad upalim auto i krenem posle 10 sekundi nebitno da li presaltam u drugu brzinu ili vozim polako ispod haube tj po mojoj proceni u levoj stani negde ispod akumulatora cuje se zvuk tj dva nalik tak tak tj kao da se otvori i zatvori neka klapna,bez obzira da li je auto hladan ili vruc,znaci uvek po paljenju auta i pokretu na leru se nista ne cuje bez obzira koliko da stoji auto. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude ?

Van mreže milosgranice

Odg: Cudan zvuk ispod haube
« Odgovor #1 poslato: 16. Sep, 2013. 19:47 »
meni pre nego sto je zglob poceo propisno da krcka isto mi se to desavalo cak bez motanja volana na pravcu samo se cuo taj zvuk, tupo tat-tak dva puta i stane a sad melje li melje, ja sam sumnjao na zglob ja ga namotam pun on nista i bunilo me zbog toga a sad sam siguran
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #2 poslato: 16. Sep, 2013. 19:52 »
Zamenio sam taj levi komokineticki pre dve nedelje , buni me to sto se necuje u vozni vozio sam 800 km bez gasenje i nista trap je kao pucka :) samo prilikom startovanja motora i par sekundi pri kretanju  :-\

Van mreže milosgranice

« Odgovor #3 poslato: 16. Sep, 2013. 20:57 »
mozda anlaser,bendiks?
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #4 poslato: 01. Okt, 2013. 18:45 »
Bio kod majstora provalili da se ustvari cuje ABS pumpa kako on rece ventil ili senzor uvek pri brzini 20 km/h tada pri paljenu auta i pri toj brzini aktivira tj ukljuci pumpu i izvrsi proveru AbS-a kaze to je normalno da nista ne cackam    ;) Da li je imao neko slicno iskustvo ?

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #5 poslato: 01. Okt, 2013. 20:12 »
e ja sam procitao u upustvu za opel da se abs samotestira kada auto razvije 6 km na h.Ja nista ne primecujem  na tom opelu....ali na mojoj fabiji primetim uvek kada upalim i krenem da kocnice nesto odrade.Kao neko blago kocenje podrhtavanje tako nesto cuje se rrrrrr na diskovima tu nege.Cak sam otvorio i temu na starom forumu ali niko nije primetio tako nesto....

« Odgovor #6 poslato: 02. Okt, 2013. 18:59 »
To je to i ja sam cackao nisam mogao da provalim sta je pa sam nasao na ovom forumu da se to desava i na Renou cak na ganc novim vozilima i posumnjao na isto sto je i majstor potvrdio .

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?action=printpage;topic=945.0