Autor Tema: Skoda Smart Link - kakva su vaša iskustva?  (Pročitano 16003 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Skoda Smart Link - kakva su vaša iskustva?
« poslato: 05. Nov, 2017. 19:03 »
Kakva su vaša iskustva sa ovim sistemom?

Koji SmarthPhone su vam najbolje radili i pokrivali najviše opcija podržanih od strane Skoda Smart link app?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Hidroponika

Odg: Skoda Smart Link - kakva su vaša iskustva?
« Odgovor #1 poslato: 05. Nov, 2017. 19:41 »
Cista glupost... Jednom sam ga povezao sa tel i nikad vise.

« Odgovor #2 poslato: 05. Nov, 2017. 19:59 »
neki detalj?

Na mreži Markkoni

« Odgovor #3 poslato: 05. Nov, 2017. 20:03 »
Super je sto se moze koristiti navigacija (Google Maps), ako vec ne postoji fabricka. Ako postoji fabricka navigacija po meni nije vredno doplate.

« Odgovor #4 poslato: 05. Nov, 2017. 20:46 »
mene iskljucivo zbog toga i zanima

Van mreže klisko

« Odgovor #5 poslato: 05. Nov, 2017. 21:07 »
Da li današnje fabričke navigacije dobijaju podatke o zastojima? Mogu li, kao google mape, da zaobiđu zastoje? Ja sam na putu za Nemačku tri puta silazio sa autoputa zbog toga i dobro vreme uštedeo. Ako fabrička navigacija to ume, onda stvarno nema nekog smisla doplata za SL.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #6 poslato: 05. Nov, 2017. 21:19 »
Koji telefon brend/model ste koristili u kombinaciji sa SmartLink-om?

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #7 poslato: 05. Nov, 2017. 22:29 »
Pa evo zasto ne valja.... trebas da vuces kabal sa sobom,aplikacije su glupe,navigacija ne radi preko gps nego gsm. Znaci ostaje ti da koristis tel samo za komunikaciju a to mozes i preko bluetootha. Npr Kada je tel spojen preko bluetootha navigacija here koristi zvucnike u autu da te obavesti o skretanjima itd. Sto je bas super.
Iphone 6s/7

« Odgovor #8 poslato: 05. Nov, 2017. 23:50 »
Ja sam probao par Androida i ni sa jednim nisam mogao da se povezem. S druge strane, iPhone radi bez geske preko Apple CarPlay.

Medjutim, posto imam fabricku navigaciju (Amudsen), vrlo retko koristim CarPlay. Moj Superb nema varijantu sa Wireless CarPlay (ovi noviji sad podrzavaju) sto znaci da moram ukljucivati kabl, sto je smaranje. Opet, na CarPlay mi ne radi Google Maps vec samo Apple Maps, a za Srbiju Google Maps ipak bolje radi.

Inace, fabricka navigacija podrzava TMC. Na zalost, jedino u Nemackoj i donekle u Italiji sam video neku vajdu od toga. U Nemackoj mi je u real time davao informacije o guzvama, sudarima na putanji itd, pa mi je predlagao alternativne putanje. Cak mi je davao upozorenja da na nekoj deonici ne rade SOS telefoni :) Mnogo dobra stvar, rekao bih bolje od Google Maps, pogotovo posto ne koristi internet. Na zalost, u ostalim zemljama ne funkcionise bog zna kako.
  • Vozi: Skoda Superb MK3

Na mreži Markkoni

« Odgovor #9 poslato: 06. Nov, 2017. 07:22 »
Pa evo zasto ne valja.... trebas da vuces kabal sa sobom,aplikacije su glupe,navigacija ne radi preko gps nego gsm. Znaci ostaje ti da koristis tel samo za komunikaciju a to mozes i preko bluetootha. Npr Kada je tel spojen preko bluetootha navigacija here koristi zvucnike u autu da te obavesti o skretanjima itd. Sto je bas super.
Iphone 6s/7
Sta ima da vuces kabl sa sobom, kupis mali fabricki i ne razmisljas nego ti stoji u kolima. Navigacija radi i samo preko GPSa, Google Mapu mozes da skines na telefon. Postoji i navigacija Sygic (koja se kupuje), i sa njom takodje navigacija radi bez prenosa podataka. Ko nema fabricku navigaciju Smart link je i vise nego dobra stvar.
Ja sam koristio sa Note 4 i S7, radi odlicno.

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #10 poslato: 06. Nov, 2017. 07:53 »
Sygic navigaciju podrzava CarPlay? Ako si siguran u to sto pricas kupicu je odma. Meni je malo nerealno da radi bilo koja navigacija jer sto bi onda neko dao 800 i kusur evra za fabricku ako ce da kupi smart link za 200 i aplikaciju za 50-ak evra.

Van mreže nidza

« Odgovor #11 poslato: 06. Nov, 2017. 08:00 »
Da li današnje fabričke navigacije dobijaju podatke o zastojima? Mogu li, kao google mape, da zaobiđu zastoje? Ja sam na putu za Nemačku tri puta silazio sa autoputa zbog toga i dobro vreme uštedeo. Ako fabrička navigacija to ume, onda stvarno nema nekog smisla doplata za SL.
Da. Radi veoma dobro, gde je podržano.

Naravno, ne u Srbiji. Tu ti je prednost Gmaps jer ima svoj sistem.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #12 poslato: 06. Nov, 2017. 09:49 »
Ja imam Sygic, kojim sam zadovoljan. Ideja je da ga koristim na buducem automobilu ako je to moguce i putem Mirror-inga ili sl. Volim da vozim, hodam... bez navigacije jer orijentisanje mi je hobi, ali kada ne poznajes okolinu i pri tome ti vreme limitirano, upotreba navigacije se namece sama po sebi.

Smart Link mi nije opcija na spisku dodatne opreme, jer ovde dolazi kao standard pocevsi od srednjeg paketa opreme. Tako da to ne doplacujem.

Kako sam razbio svoj Smartphone, uskoro sledi kupovina novog, Android, koji se najbolje slaze (podrzava najvise opcija) sa Skoda SmartLink mogucnostima. Proveravam ovde
Na osnovu ove skodine provere kompatibilnosti, ispada da je Samsung bolje podrzan nego drugi proizvodjaci (meracim se na Samsung A5 2017)

Sada ovde na forumu citam totalno diametralna iskustva.

Van mreže nidza

« Odgovor #13 poslato: 06. Nov, 2017. 11:19 »
Proverio sam, 355 je bila doplata za navigaciju na mojoj Škodi, bez PDV.

Mislim da je to skroz korektno, jer donosi sa sobom bolji uređaj, novi hardver, ne samo navigaciju i njenu prateću opremu.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #14 poslato: 06. Nov, 2017. 11:26 »
Lifetime besplatni updejt mapa?