Autor Tema: koje zimske gume ,jeftinije a ne toliko lose?  (Pročitano 11870 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže VlajkoKGZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
koje zimske gume ,jeftinije a ne toliko lose?
« poslato: 06. Nov, 2017. 01:56 »
Pozdrav drugari! Da li je neko probao ove kama gume ima ih u dve vrste neke ozbake 505 i 519 zimske kazu sara 9mm ? Kako li se ponasaju po snegu i ledu? Jedno je sigurno a to da kostaju 2790din .
Pitanje meni su gume na feldzi fabricki 165 70 13 ,a ove kama se ne prave u toj dimenziji ima samo 175 70 13 . To je za 1cm  sire ,valjda nece da skodi?
hvala
  • Vozi: skoda felicia 1.3 GLX

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
Odg: koje zimske gume ,jeftinije a ne toliko lose?
« Odgovor #1 poslato: 06. Nov, 2017. 06:41 »
Za dimenziju proveri na internetu, pronadji kalkulator guma, do 3% je dozvoljeno. Kama gume nisam koristio, vulkanizer je za zimske kama gume rekao da su dobre za zimu, leti nikako ne valjaju i bucne su, na vecim brzinama. Ako hoces da koristis gume i leti onda stavi winteru.

Sent from my ALE-L21  

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • Ugled: 34
« Odgovor #2 poslato: 06. Nov, 2017. 07:16 »
Sto bi koristio zimske gume leti?
Probaj da dobacis do Save, Klebera, BF Goodrich-a. Kama je guma za planinske krajeve gde je sneg veci deo zime.

Van mreže shuxx

• Laurin&Klement
  • Ugled: 12
« Odgovor #3 poslato: 06. Nov, 2017. 09:25 »
Viđao sam neke  kama gume, veoma dobre za zimu, ali za sneg... imaju krupnu šaru, koja grabi sneg ko luda.... s druge strane su bučne... i meke za leto.... tj prave zimske gume
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže zarko.milutinovi

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #4 poslato: 26. Nov, 2017. 16:21 »
Ja sam stavio Sava Escimo prosle godine i zadovoljan sam. Mislim da sam platio 4700 ( 185/60 r 14)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #5 poslato: 26. Nov, 2017. 18:41 »
Tigar winter 1,zadnjih godinu dve su ih popravili znacajno.

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #6 poslato: 27. Nov, 2017. 00:24 »
Ma gde su ih popravili. Ima ih na testovima za zimu 17/18 i za njih je vreme stalo. 10m duži zaustavni put na kiši u odnosu na premium.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #7 poslato: 27. Nov, 2017. 12:30 »
Dobio sam Tigar zimske 16" uz auto dot je 2017 . Popravili ih nisu sigurno , gume su uzasne , dok sam ih vozio na autu od 100ks i djene djene , ko god ima jaci i tezi auto nek zaobidje u sirokom luku . Sava za malo vise para dosta bolja guma
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #8 poslato: 27. Nov, 2017. 12:41 »
Jeftinije a ne toliko lose: Fulda Kristall Montero 3
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #9 poslato: 27. Nov, 2017. 14:30 »
Fulda KM3 je bila više nego solidna guma pre desetak godina kada se pojavila. Tako da je verovatno i dalje dobra kupovina.

Ali brate, što pljujete po Winterama, nije mi jasno. Pričate o njoj kao da na Winteri ne može da se vozi. Skromna guma za skromne pare. Ko ne glumi Šumahera u zimskim uslovima, neće imati osećaj da je hendikepiran.

Evo, Zlatić je uzeo to govno  :B=) od gume, pa neka napiše poneku...

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 27. Nov, 2017. 14:46 »
Imao sam je ja na oktaviji scout (dobio set),daleko od neke vrh gume ali i daleko od necega sto ne moze da se vozi. Iskreno,pre nje sam imao savu adapto (isto dobijene,montirao za zimski set) i za nju je wintera svemirski brod i na suvom i na vlaznom i u snegu(zato nikad vise necu pomisliti da na bilo koji auto montiram allseason gumu,a ja racunao kad sam je stavio bice bolja po suvom od zimske).

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 27. Nov, 2017. 15:27 »
All-season gume su nezgodan kompromis, ali treba uzeti u obzir da su veoma napredovale poslednjih godina, tako da iskustva sa starijim modelima sa dna ponude, više ne piju vodu. Generalno su gume jako napredovale, a ja lično mislim da su ih na to naterali testovi, internet i uopšte mnogo veća transparentnost ponude nego što je to bilo nekad. Slično kao što je EuroNCAP transformisao automobilsku industriju u smeru veće bezbednosti.

Mnogo godina sam vozio Winter1 na više automobila (od njih jedan sa skoro 200KS), lepo sam se navozao, naravno da nije opasna po život, ali fakat je da je trenutno jedna od najslabijih guma po pitanju saradnje sa suvim i mokrim asfaltom. Pre par godina je još i imala argument niske cene, neviđene trajnosti (kad se koriste ispravno) i niske potrošnje goriva, što su sve ogromni i vrlo bitni ekonomski faktori. Međutim, budžet gume su u međuvremenu toliko napredovale, da nikakav ekonomski faktor Tigar više ne može da opravda.

Ima ogroman nedostatak i ko insistira na kupovini, treba da zna da će auto da mu zakoči najmanje 10 metara kasnije ako po kiši BILO GDE bude vozio brzinom od 80 ili većom, u odnosu na vrh ponude. Staviš sve pluseve i minuse na papir i prelomiš. Moj glas je za - ne.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #12 poslato: 27. Nov, 2017. 16:10 »
Fulda KM3 je bila više nego solidna guma pre desetak godina kada se pojavila. Tako da je verovatno i dalje dobra kupovina.
Pre desetak se pojavila Fulda KM2
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 27. Nov, 2017. 16:49 »
Ma ja sam te allseasonke stavio umesto zimskih(dobio set),promenio sledece sezone (dobio winter) i winter je bio mnogo bolji u svakom smislu. A leti nista osim dobre letnje ne dolazi u obzir,a allseazonku (koju opet nisam ni probao leti) necu staviti na auto vise nikad.

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 27. Nov, 2017. 18:20 »
Ja sam ih prekrstio u no-season, što je takođe istina, međutim nisu stvarno toliko loš izbor nekom ko vozi neambiciozno i male km. Ko vozi dosta njemu se uopšte ne isplate.

Sent from my SM-N9005