Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
"Gušenje" i gašenje - 1.3 43 kW benzin/plin
Dole
Autor
Tema: "Gušenje" i gašenje - 1.3 43 kW benzin/plin (Pročitano 2790 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Jovas
Style
Ugled: 5
"Gušenje" i gašenje - 1.3 43 kW benzin/plin
«
poslato:
06. Nov, 2017. 13:39 »
Iako ima više tema koje se tiču gašenja, nisam uspio da u njima prepoznam neke simptome svoje felicije, pa pokrećem novu. Problem je izraženo počeo da se manifestuje kada sam pri brzini od 70 na sat prošao kroz deblji sloj vode na putu. Od tada se dešavaju problemi sa radom motora bez ikakvih pravila, na benzinu i TNG-u. Ranije su to bila "štucanja" na TNG-u, kako kad, zavisi od kvaliteta.
A sada... Nekada nema šanse da upali. Uzaludno je i šlepovanje, guranje, ama baš ništa. Nakon desetak minuta upali bez problema. Dalje, tokom vožnje dešava se da nema apsolutno nikakvih problema, auto leti. I odjednom samo počne da "guta knedle", guši se, obrtaji padnu (to se i ranije, rijetko, dešavalo), ne reaguje na papučicu gasa i gasi se. Nekada na benzinu je "prevarim" pa se ne ugasi, ali imam osjećaj kao da se motor guši, kao da mu je naglo prekinut dovod nečega, ili u kratkim intervalima. Povremeno se čuju neke "eksplozije" u srednjem loncu. Ler gas je nekada savršen, nekada se guši i gasi.
Prije nekoliko dana kada nije bilo šanse da upali odšlepao sam je majstoru, zamijenio je kabal bobine, jedan dan je radila savršeno i opet po starom.
Akumulator je skoro nov, majstor je ispitao i bobinu, alternator normalno puni, svjećice su od ljetos. Nisam picajzla, ali redovno održavam sve, ulje i tako to. Razvodna kapa mislim da je od nekog VW, ali bez problema radi već 3 godine. Kablovi nisu u najsjajnijem stanju. Ako šta znači, napomenuću da imam i plastične podblatobrane.
Gubim nerve, lupila me struja na bobini, a zamalo sam završio i na ušivanju palca rasjekavši ga o lim kod koša dok sam čupao kabal.
Šta mislite vi, imate li kakvih sličnih iskustava?
Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.
sasacalko
Laurin&Klement
Ugled: 14
Odg: "Gušenje" i gašenje - 1.3 43 kW benzin/plin
«
Odgovor #1 poslato:
06. Nov, 2017. 16:05 »
Ako je na karburatoru, zatvori rucno u haubi plin pa vozi neki dan, onda otvori plin pa rucno zatvori benzin. Vozi opet nekoliko dana. To su ti oni elektro ventilu, najcesce plave boje, a zavrces dugme u obliku polumeseca. Kod mene je bio problem da ventil za benzin, kada ga komanda/struja iskljuci, on i dalje propusta po malo benzin i dolazi do presisavanja, trzanja u voznji itd
Sent from my ALE-L21
bigor
Laurin&Klement
Ugled: 39
«
Odgovor #2 poslato:
06. Nov, 2017. 19:33 »
Samo je struja u pitanju, cve pregledaj i osusi, poprsci kontakt klinerom ako imas. te detonacije se javljaju kad je losa struja, pogledaj platinska kondenzator ako ih imas
Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ
pajapop
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #3 poslato:
06. Nov, 2017. 20:49 »
Bice da je do komutatora...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Jovas
Style
«
Odgovor #4 poslato:
06. Nov, 2017. 21:33 »
Večeras sam isprobao neke druge kablove svjećica, nije ni do njih znači. Ima li ona katalizator? Nedavno mi je progorela cijev na prednjoj strani prednjeg lonca totalno, nakon čega sam ga zavario, a večeras vidim i čujem da je izgorelo sa zadnje strane. Sada na plinu ide odlično, ler gas super, na benzinu se gasi, ali ima snagu. A neka je glupost sigurno. Hvala na preporukama, ispitaću to sve.
Bobi
Laurin&Klement
Ugled: 28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #5 poslato:
06. Nov, 2017. 23:05 »
Prvo sto bi trebalo je da proveris masu komutatora,skines ga,ocistis smirgl papirom mesto gde on naleze na sasiju.Zatim ide provera razvodnika paljenja,luft na osovini razvodnika kao i provera dvozilnog kabla iz razvodnika do komutatora i buksne na njemu.
Ako imas problema na benzinu i gasi se na leru,proveri ler diznu na karburatoru. Moraces da je odvijes sa karburatora,povezes je na izvor 12volti tako da +12 volti prikljucis na buksnu el.dizne a -12 povezes na kuciste dizne i probas dali radi.Dok to proveravas gledas iglu unutar dizne na vrhu koja treba da se uvuce u diznu kad je povezana na 12v. Probaj,prekontrolisi to pa javi jer vidim da komutator i razvodnik niko nije gledao...
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
Filo
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #6 poslato:
07. Nov, 2017. 01:26 »
Kod mene je imala ist simptom. Prvin tezak hladan start proprateno sa pucanje kroz auspuh, pa potoa u voznju pocinje da radi loso i da ugasne.
Promenio sam razvodnu kapu i razvodna ruka, od tada nije se desilo takvo nesto.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Jovas
Style
«
Odgovor #7 poslato:
26. Jan, 2018. 11:33 »
Evo me nakon 3 mjeseca, juce sam rijesio problem. U pitanju je bila bobina, sada je sve u redu. Hvala svima na odgovorima.
Gore