0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Martine, opusti se . Motor ćeš voziti verovatno fragment onoga koliko teoretski može da potraje, tako da ti je više-manje nebitno šta ćeš sipati. Ako želiš najbolje za svoj motor, sipaj bilo koje VW 504/507 ulje, jer je to najnovije i najbolje što ide za tvoj VW motor, a ujedno su i Longlife ulja u pitanju. Potrudi se da nađeš original.Profaco - ELFTrigema - TexacoFAM, Modriča, Nisotec itd.... Imaš u uputstvu preporučene intervale, verovatno 30.000km ili dve godine. Ako si pretežno u gradu, smanji to za trećinu i teraj... Ako si na taxiju ili imaš rute po 3-4km, skrati 50%.
Mirkuk je u pravu. Retko vozim u visokim obrtajima i preko 150 km/h, nemam potrošnju ulja veću od 200ml-ne dolivam od zamene do zamene. Režim zamene ulja sam postepeno produžavao do preko 15000km (prešao sam 67000km) Redovno kontrolišem boju, viskozitet i miris, upoređujući i stanje na BC. (imam promenljiv QG1 interval zamene ulja). Inače ulje mi je posle prvog servisa zamenjeno sa 5w30 na 10w60 ful sintetika long life u ovlašćenom servisu. Na prethodnim automobilima sam mineralna ulja menjao na 5000 km, a polusintetiku na 6-8000 km. Što reče Mirkuk bitno je da je ulje original i provereno. YETI 1.2 TSI