Autor Tema: Skidanje alternatora na Feliciji 1.9D  (Pročitano 2629 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mkmelektroZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 2
Skidanje alternatora na Feliciji 1.9D
« poslato: 20. Nov, 2017. 12:52 »
Ćao ljudi

Imam problem sa alternatorom , naime prestao je da puni.
sve je pocelo tako sto je  pri paljenju pocela da se ne gasi lampica na instrument tabli sa simbolom akumulatora, i obrtometar ne radi. Nakon dizanja gasa na oko 2500 obrtaja lampica se ugasi i skala na obrtometru skoci naglo na 2500 obrtaja a potom uredno pokazuje broj obtraja, znaci sve proradi. S obzirom da sam bio u putu nastavio sam tako oko 5 Km da dodjem do kuće. na oko 500 m lampica se opet upalila  i obrtaljka je prestala da radi bez obzira na gas. Merio sam napon na akumulatoru i on je na 12.7  i polako opada sto bi znacilo da ne puni.istrazivao sam na internetu i sumnjam da je problem ili do diodne ploce ili do regulatora.
E sad pre nego sto pocnem da se mucim oko skidanja itd itd mislim da je bolje da pitam za misljenje.
Sto se tice skidanja nemam pojma kako da mu pridjem posto se nalazi ispod Lucas pumpe , predpostavljam da moram da skinem sus pleh i da mu pridjem odozdosto zahteva kanal koji ja nemam. Takodje ima li neko da mi posalje dokumentaciju za feliciju , imao sam je na kompu ali me izdao hard i sada je vise nemam.

Hvala unapred za sve odgovore.
  • Vozi: Škoda Felicia 1,9D 2000

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
Odg: Skidanje alternatora na Feliciji 1.9D
« Odgovor #1 poslato: 20. Nov, 2017. 14:16 »
Takodje ima li neko da mi posalje dokumentaciju za feliciju
Proveri gmail.
Imaš 48h :-)
  • Vozi: Yeti

• Test Drive
  • *
« Odgovor #2 poslato: 20. Nov, 2017. 14:20 »
E hvala ti puno, trazim ga po netu vec dva dana neprestano.
Blagoslovio si me. :RR) :RR) :RR)

• Test Drive
  • *
« Odgovor #3 poslato: 21. Nov, 2017. 14:17 »
Update :
Skinuo sam kais , odsrafio altrenator i sada je slobodan , ali i dalje nemam pojma kako da ga izvucem iz motornog prostora.
u Haynesu kaze samo toliko.
Takodje sam pokusao da skinem regler na licu mesta ali me zeza jedan sraf koji nikako nece da popusti.

Da li ima neko neki predlog ili cu morati da skidam hladnjak pa da ga od napred izvučem.
 :( :( :(

• Test Drive
  • *
« Odgovor #4 poslato: 22. Nov, 2017. 09:06 »
Niko znači moram da skidam hladnjak

Sent from my E2003  

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
« Odgovor #5 poslato: 22. Nov, 2017. 10:22 »
Ne bi bilo lose ako uspes da napraviš i neku sliku i kratko uputstvo za skidanje alternatora na skodi felicija, zatrebace nekome.
  • Vozi: Yeti

• Test Drive
  • *
« Odgovor #6 poslato: 22. Nov, 2017. 14:20 »
Nisam uspeo da skinem alternator ima tu previse posla ali uspeo sam samo da ga oslobodim sto nije neophodno ali sam ja morao jer sam imao problema sa nepristupacnim srafom.
Uspeo sam da skinem samo regler i video sam da su cetkice bile kompletno istrosene. kratak put do prodavnice i imao sam novi regler.

Sto se tice kratkog uputstva za skidanje alternatora, u motornom prostoru  nema mnogo mesta, ja sam sam imao problema da uposte vidim a kamo li da pridjem foto aparatom. Sve u svemu objasnjeno je u Haynesu. prvo se
-Skinu svi kablovi pa se
-skine klinasti kais
-zatim se odvrne i skine doni sraf na alternatoru,
-Zatim se nategne zatezac kaisa jer se drugi sraf nalazi ispod njega (nije posao za jednog coveka)
- ...
-profit 

ja sam dotle dosao i samo okrenuo alternator tako da mogu da pridjem zadnjem poklopcu i da skinem taj sraf.