Autor Tema: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...  (Pročitano 29157 puta)

Nikolagavijal i 15 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži maradona

Odg: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...
« Odgovor #60 poslato: 21. Sep, 2023. 18:16 »
Za kasko osiguranje, po tržišnoj vrednosti, mi DDOR i Delta Generali traže oko 80.000din godišnje. Po prvi put uzimam kasko, ne znam da li je to ok cena. Kakva su vaša mišljenja?
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #61 poslato: 21. Sep, 2023. 18:33 »
Mnogo je to para. Kontaktiraj neku firmu koja posreduje u osiguranju, oni ce ti prikupiti ponude svih osiguravajucih kuca za manje od 24h i posavetovace te za sta da se odlucis. Moj predlog je Konekta plus, mozes naci podatke na google.

Na mreži zzeelljjkkoo

@maradona
Говориш о ауту на себе или на родитеље?
Ако је на тебе онда те вероватно клепају разним пеналима (младост, пробна, први ауто, ...)
Наша Ф4 је на супругу и за нов ауто плаћен 16.700 еврића, са 50% бонуса, прва година је негде око 43.000 динарчића (Дунав). Фиксно учешће негде око 80 еврића без обзира на износ штете.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži maradona

« Odgovor #63 poslato: 21. Sep, 2023. 19:55 »
@maradona
Говориш о ауту на себе или на родитеље?
Ако је на тебе онда те вероватно клепају разним пеналима (младост, пробна, први ауто, ...)
Наша Ф4 је на супругу и за нов ауто плаћен 16.700 еврића, са 50% бонуса, прва година је негде око 43.000 динарчића (Дунав). Фиксно учешће негде око 80 еврића без обзира на износ штете.
Ovo je cena ukoliko je na jednom od roditelja.
To kod tebe je skroz korektna cena. Možda su kod mene uzeli u obzir snagu vozila, pa je i zato skuplje.

Van mreže hirurg

« Odgovor #64 poslato: 21. Sep, 2023. 19:58 »
Auu brale :) najebo si :)

Na mreži zzeelljjkkoo

Ovo je cena ukoliko je na jednom od roditelja.
To kod tebe je skroz korektna cena. Možda su kod mene uzeli u obzir snagu vozila, pa je i zato skuplje.
Онда најбоље да послушаш савет @AleksandarAca, и да то све детаљно истражиш на који год начин, лично или да неког ангажујеш.

Na mreži maradona

« Odgovor #66 poslato: 21. Sep, 2023. 20:28 »
Promakao mi je nekako njegov odgovor, kontaktiraću ih odmah ujutru, pa se nadam dobroj ponudi.

Na mreži observer

« Odgovor #67 poslato: 22. Sep, 2023. 12:23 »
Pa ne znam što se svi čude na ovu cifru - 80.000 je sasvim očekivano. Reč je o Superbu koji je skup  - koliko košta nov - 35-45.000 eur? Ako za Fabiju koja je 3x jeftinija ide premija od 43.000 onda je 80.000 još i malo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži zzeelljjkkoo

Када се осигурава гледа се тренутна тржишна вредност тога што се осигурава, тако да не би требала бити битна класа аута већ његова вредност у том тренутку. Али јесте чудно што тај Суперб који је тржишно вредан око 8-9 хиљада, по процени осигурања, има исту премију као ауто који је дупле вредности (када се скине 50% бонуса). Једино ако у формулу убацују и кубикажу и коњажу и ко зна шта већ.
Јер, не дај Боже, ако га украду или буде тотална штета, гледа се само осигурана сума, без обзира колико је вредео ауто када је био нов.

Na mreži observer

« Odgovor #69 poslato: 22. Sep, 2023. 14:03 »
Ja sam razumeo da kolega kupuje novo...
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži zzeelljjkkoo

Da li je vozilo bilo osigurano prema tržišnoj vrednosti? I da li to većina ljudi radi ili baš ko insistira? Meni su sve dosadašnje procene kaska bile na osnovu neke njihove vrednosti, konkretno 8-9k za Superb 3 190DSG.
Ево поста око вредности и каска.
Мало нас администратор зеки јер је тема кренула око савета за куповину половног Суперба а наставила се око проблематике каска па је администратор у неком тренутку раслагао постове по правим темама.  :))

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #71 poslato: 23. Sep, 2023. 10:07 »
Ne moze se gledati ni samo trzisna cena, jer cena delova za Superb i Fabiju nije ista, kao i sta sve moze biti osteceno prilikom sudara.
Tako da verujem da klasu automobila uzimaju u obzir u svojoj racunici, kao i snagu, popularnost kod lopova, cene delova i slicno.
Nije racunica bas bazirana samo na vrednosti.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži zzeelljjkkoo

Истина.

Van mreže SuperB

Ima li neko svezu informaciju koje kasko osiguranje je najpovoljnije?

Van mreže nightrider

« Odgovor #74 poslato: 17. Jan, 2024. 06:31 »
Pre 3 meseca kada sam uzimao kasko, Sava mi je bila najpovoljnija sto se tice cene.