Autor Tema: Kazna za prekoracenje brzine,tolerancija 0  (Pročitano 3736 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže joca 58Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
Kazna za prekoracenje brzine,tolerancija 0
« poslato: 23. Nov, 2017. 16:26 »
Danas kod Sida selo Berkasovo uhvatio me radar.Ogranicenje je 50km/h a ja sam picio cak 55km/h i eto kazne 3000/1500.Kazu panduri isto bi bilo i da je 51km/h.Naredjeno kazu sa vrha Stefanovic BEZ TOLERANCIJE. Mislim eto izbora pa treba kinta.Dali je vama to normalno.Meni je to nenormalno.
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
Odg: Kazna za prekoracenje brzine,tolerancija 0
« Odgovor #1 poslato: 23. Nov, 2017. 16:32 »
Smejurija,proizvodjaci navode toleranciju za prexiznost radara a nasi ih tretiraju kao idealno precizne...

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #2 poslato: 23. Nov, 2017. 16:37 »
To se onda lako obara, ako je izmereno recimo 52km/h, a proizvođač dozvoljava odstupanje 3km/h ??

Na mreži nelle

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #3 poslato: 23. Nov, 2017. 16:59 »
@mirkuk38 U slučaju malog prekoračenja tražiti sudski postupak i kao dokaz da se izvede uvid u potvrdu (ili kako se već zove) o baždarenju i odatle saznati kolika je preciznost.

Ali, što bi Mirko  :-[ rekao, malo ispod ograničenja i nema problema =))  =))  =))
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #4 poslato: 23. Nov, 2017. 18:11 »
Prije par sedmica bas kod Alvirka je bio sudija i odgovarao na pitanja gostiju i gledalaca, pa je bilo i to pitanje.
Covjek se slaze da radari nisu 100% tacni ali kao sto postoji mogucnost da radar pokaze par kilometara vecu brzinu tako postoji i da pokaze  manju. Tako ako si isao 51km ne znaci da si isao  49km vec mozda i 53km, e da bi izbjegli svaki put cimanje i dokazivanje tacne brzine, rijesili su da nema tolerancije i zavrsena stvar.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži nelle

• Style
« Odgovor #5 poslato: 23. Nov, 2017. 19:04 »
Nisam gledao sudiju i Mirka, ali ta tvrdnja ne može da opstane. Naime, da bi se utvrdila krivica mora da postoji činjenica. Radar daje mogućnost, ne činjenicu. Činjenica je da ta brzina može biti i veća i manja. U kaznenom pravu (u šta spada i prekršajno) mora se na NESUMNJIV način utvrditi da je prekršaj učinjen! To je ipak samo Mirkov sudija  ;)

P.S. Ne znači da se takva presuda ne može doneti, ali nije po Zakonu o prekršajima.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #6 poslato: 23. Nov, 2017. 19:26 »
Svaki radar ima papir sa bazdarenja gde je navedeno njegovo odstupanje i to se, cini mi se, radi svakih 6 meseci. Kao sto je vec ranije bila prica o tome, odstupanje radara se krece u samo nekoliko desetina metara. Tako da se na sudu necete usreciti sa trazenjem dodatnih papira. Samo ce sudjenje trajati duze i troskovi ce biti veci. Onaj koji je prekoracio brzinu za 1 km/h se mozda nekim cudom i izvuce. U ovom slucaju sa 5 km/h prekoracenja nema teorijske sanse da se ne plati kazna.
Proizvodjaci naravno daju vecu toleranciju zbog sebe, da bi imali manje problema u garantnom roku. Niko od proizvodjaca nije lud da navede odstupanje od npr. +/- 0,2 km/h bez obzira sto je u praksi tako.

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #7 poslato: 23. Nov, 2017. 19:55 »
Joco odmah su te zaustavili?Pre neki dan,ograničenje je bilo 60 a ja išao 60-61,jbg nizbrdica a ja ko bik gledam u njih i neda mi se da prikočim.Nisu me zaustavili video sam da je jedan civilni auto bio iza njih,na suvozačkom je bio policajac i radar,a vozač-policajac je sedao u auto.Vozio sam službeni auto,znači možda dođe čestitka,a možda ne   wac1  vozim od 1993.i do sada nisam platio ni jednu kaznu.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 23. Nov, 2017. 20:13 »
Evo kako je covjek objasnio zasto nema tolerancije, a i jos po nesto sto bi mozda nekog zanimalo
https://www.youtube.com/watch?v=JNmC2NGcTOg

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 23. Nov, 2017. 21:51 »
Za to što neko napisa šta je "sudija" izjavio, je u krajnju ruku žalosno. Takav ne bi trebalo da sudi. On sudi na osnovu pretpostavki, a samo su činjenice bitne. Ako si išao i više zbog nepreciznosti radara, da bi osudio, mora da bude to i utvrđeno precizno. Isto i obratno. U svakoj normalnoj zemlji ima tolerancija i to mnogo veća. Da je ministar naredio da bude bet tolerancije, to verujem jer čovek sa kupljenom diplomom i može tako nešto izjaviti.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 23. Nov, 2017. 22:12 »
Za to što neko napisa šta je "sudija" izjavio, je u krajnju ruku žalosno
Zalosno je to sto sam iz prve ruke pokazao kako stoje stvari?
Ja se nigdje nisam izjasnio da se slazem sa onim sto on kaze ili ne slazem, samo pojasnio covjeku sta ga ocekuje ako rijesi da uđe u proces.
Drugo on je sudija i on odlucuje sta ce da prihvati kao cinjenicu, ko nije petljao sa njima ne zna sta ga sve ceka, pravda nije slijepa ona je corava i pitanje je da li je uopste i ima osim za bogate

Na mreži nelle

• Style
« Odgovor #11 poslato: 23. Nov, 2017. 23:58 »
@bigor Ma nemoj se stresati za mišljenje pojedinca. Pa makar i sudije. A ako tako nešto sudija izjavi, to jeste žalosno. Ispada da naša ustanova (neki institut ili fakultet i sl.) koji baždari uređaje za kontrolu brzine bolje utvrđuje preciznost tih uređaja od fabrike koja ih pravi?!
Logika? BEZ!
Nije strašno i da svi zakačimo po kaznu od 1500 kinti, ali kad je dozvola u pitanju ili zatvor, a odlučuje 1-2km/h?

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #12 poslato: 24. Nov, 2017. 13:11 »
Radar i Lidar (kojim je kolega Joca uslikan) nisu isto iako imaju istu namenu. Nemaju ni isti princip rada. Tacnost Radara se veoma lako proverava dok za Lidar nisam siguran kako se radi. Laboratorijska merenja oba uredjaja bi trebalo da su veoma precizna, daleko preciznija od specificirane vrednosti. Mejdutim, na terenu nije uvek tako pa se zato uvodi odredjena tolerancija i otuda obicno bude tih 2km/h. Problem kod merenja brzine Lidarom moze biti preveliko mrdanje Lidara, ugao izmedju njega i vozila, usmerenost Suncevih zraka... Moram da naglasim da bilo kakav ugao izmedju vozila i Lidara zapravo pogoduje vozacima.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 24. Nov, 2017. 18:52 »
Bigor, moj komentar "žalosno" se odnosio na sudiju, ne na tebe. Ja znam da ti prenosiš informaciju. Negde i postoji tolerancija u zakonskim aktima, treba to da pretražim, ali nemam vremena da se time bavim. Ne stižem ni sebi da proverim obračun plate za oktobar jer sam reklamirao grešku u isplati na moju štetu.  :B=)

Van mreže shuxx

• Laurin&Klement
  • Ugled: 12
« Odgovor #14 poslato: 27. Nov, 2017. 09:14 »
Poštovani VOZAČI,

morate da shvatite da je Gomila para data za službena kola, novi Rapidi su na svakom koraku, to se MORA isplatiti, a cenu plaćamo MI vozači, i ne, ne žalim kada je veći prekršaj napravljen, ali za 1-5km, to je smejurija...

ali stanje je takvo, pamet u glavu, gde je 50 ograničenje, ja idem s trećom mali gas, jer mi je apsolutno žao dati para državi..... a vi kako hoćete.....
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI