Anketa

Nadogradnja farova Octavia 3 by aleksandarzlatic

Ubacivanje LED sijalica za kratko svetlo...
3 (12%)
Ubacivanje biksenona sa odgovarajućim projektorima
12 (48%)
Ubacivanje biksenona i Angel Eyes prstenova
1 (4%)
Ne diraj ništa, fabrički su lepi!
9 (36%)

Ukupno glasova: 25

Anketa završena: 20. Dec, 2017. 19:29

Autor Tema: Nadogradnja farova - Octavia 3  (Pročitano 7120 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Super 20

Odg: Nadogradnja farova - Octavia 3
« Odgovor #45 poslato: 02. Dec, 2017. 22:08 »
Sto god je uzeo nadam se da je kvalitetno to uradio.Ipak svetlo je to nije zajebancija. A ko zna mozda i nista nije uradio pa jos uvek ostaje na fabricni set up. C:-)
  • Vozi: Superb

Van mreže munja23

« Odgovor #46 poslato: 02. Dec, 2017. 22:16 »
Videcemo cim se oglasi. Ne znam sta mu je, nema ga par dana, uglavnom azurno odgovara na postove...
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže voyager

« Odgovor #47 poslato: 02. Dec, 2017. 22:19 »
Ja sam čuo da ima puno posla sa kalendarima.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #48 poslato: 03. Dec, 2017. 00:55 »
Zlatić je na "službenom putu", vraća se za dva dana...

=))

Svratio sam jutros do njega, ali nismo stigli da se bavimo njegovim farovima. Jedino što odmah upada u oči još iz daljine, su neke plave folije koje je nalepio i preko farova i maglenki... navodno je to njemu cool, ali iskreno, polako vuče u seljo-tjuning priču.  ???

Sutra idemo do moje tazbine preko Rudnika, vraćamo se uveče po mraku, imaću priliku da vidim kako ta njegova šklopocija svetli. Sve se nadam da svetli ovako...

odn. da nema čist cutoff, već svetli na sve strane. Ako se moja priželjkivanja ostvare, ima da mu vadim mast natenane i pitam svako malo, kada će tražiti novac nazad :P

A ako svetli koliko toliko korektno, pružam mu ruku i konstaujem da far na i20 ipak lepše izgleda od njegovog :P. Projektori su majka!

Onda će on da se uhvati srebrnih retrovizora i idemo u krug  :B=)

Van mreže aleksandarzlaticZapočeo temu

« Odgovor #49 poslato: 04. Dec, 2017. 20:37 »
E, mnogo su ti ružni ovi kineski retrovizori... Da si ih uvio u zlatnu foliju bili bi isti seljo tjuning kao i srebrni ali bi se bar bolje slagali uz braon boju auta :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže tmartin011

« Odgovor #50 poslato: 04. Dec, 2017. 22:39 »
Zlaticu umesto da kazes sta si uradio sa farovima ti pricas o drugim kolima. Cccccccc cekam bre da ti istekne zabrana i ne dobijem odgovor. Pricaj, slikaj bilo sta.........

Na mreži hakkler

« Odgovor #51 poslato: 05. Dec, 2017. 01:23 »
Članu aleksandarzlatić-u je privremeno onemogućeno pisanje na ovom forumu zbog kršenja pravila.

Danas sam baš svratio do njega, živ je i zdrav, a bogami i veseo, jer na njegovoj O3 su farovi nadograđeni! Više o tome će on, kada mu zabrana istekne.
Šteta za temu..baš sam u cijeloj toj upgrade halogen light priči mislio predložiti..a da se ne dira puno po bijeloj bombonjeri ,a opet da vidljivost od strane vlasnika iste bude dignuta na veču razinu nešto ovako..al jbg sad.. šta je tu je...

Van mreže aleksandarzlaticZapočeo temu

« Odgovor #52 poslato: 05. Dec, 2017. 08:43 »
Elem, šalu na stranu, obzirom da je sad tema normalizovana, da napišem nešto o mojem iskustvu sa nadogradnjom farova...

Nakon dosta ispitivanja, konsultacija sa više majstora, prodavaca, čitanjem po netu... došao sam do meni prihvatljivog rešenja...

Stavio sam xenone bez projektora i to je sasvim dobro rešenje!

Verovatno će mnogi odmah reći da to nije dobro rešenje ali molim vas pročitajte po netu ili ovde, pa razmislite.
Dakle, ksenoni se mogu ugrađivati i u farove sa projektorima i u farove bez projektore, samo se sijalica razlikuje. Tako da ako pričamo o faru sa H7 halogenim sijalicama, u takav far sa projektorom išla bi sijalica H7 dok u takav far bez ugrađenog projektora ide sijalica H7R... Ovo "R" označava da je ta xenon sijalica predviđena za običan far bez projektora.

Takva sijalica se ponaša isto kao i sijalica u projektoru, daje dosta svetla i dosta duži snop a ne zaslepljuje druge učesnike u saobraćaju...
Inače ta sijalica ima neku "štampu" koja onemogućava rasipanje svetla u običnom faru...

Odluku sam doneo jer mi se učinilo glupim da u svoj far ugradim 1 projektor sa bixenonom a da mi u drugom delu fara ostane H15 sijalica koja bi radila kao dnevna i poyicija, a ne i kao dugo svetlo... Nekako bi meni to izgledalo ružno...
Ugradnja originalnog Octavia fara bi opet bila glupa jer je moj auto u Ambition opremi, dakle ne ide...

Što se tiče LED varijante, nema dooljno dobrih i daju čudan snop svetla a često i crkavaju.

Dakle, ja sam ugradio xenon sa Hilux balastima (najbolji na našem tržištu) i garancijom od 3 godine i stavio sam Cnlight xenon H7R sijalice 4300K, što j optimum za dobro osvetljenje prilikom magle, kiše...
Što se tiče svetlosnog snopa (Cutoff) on je sličan halogenom snopu, samo je duži, dakle nije isti kao snop iz projektora, što je sasvim logično.

Najbitnija stvar je da taj snop ne smeta vozačima koji dolaze is suprotnog pravca.

Okačiću slike poređenja sijalica kasnije...

Pozdrav
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Maksimus

« Odgovor #53 poslato: 05. Dec, 2017. 12:24 »
Ja jos nisam video ksenone u faru bez projektora koji ne zaslepljuju...
Ne vidim problem da se ugradi original xenon far u auto koji je ambition oprema,oni mogu fabricki da se doplate,to je definitovno najbolja varijanta za uograde.

Van mreže nidza

« Odgovor #54 poslato: 05. Dec, 2017. 18:25 »
I mene zanima kako šljaka, pošto nisam nikad video xendžu koja ne rasipa.

Sa druge strane, ima logike i ovo što vlasnik kaže, pošto postoje i fabrički xenon farovi bez projektora.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže deksivuk

« Odgovor #55 poslato: 06. Dec, 2017. 09:30 »
I mene zanima, ja planiram da kupim novog Rapida ili Octavia a stavio bih ksenone.
Kad će slike?
  • Vozi: Opel Corsa D 1.3 CDTi

Van mreže Maksimus

« Odgovor #56 poslato: 06. Dec, 2017. 09:41 »
Nemoj da ih stavljas,naruci ih fabricki. Jesu poskupa doplata ali vredi svaki cent,a nemoj ruziti nov auto aftermarket ksenonima. To je neko moje misljenje.

Van mreže deksivuk

« Odgovor #57 poslato: 06. Dec, 2017. 10:32 »
Moj drugar je stavio bez projektora na Octavia mk2, meni to dobro izgleda... A nije mala doplata, dosta košta...
  • Vozi: Opel Corsa D 1.3 CDTi

Van mreže Maksimus

« Odgovor #58 poslato: 06. Dec, 2017. 11:40 »
Da ali ne mozes da poredis aftermarket sa tim fabrickim. Pre svega estetski momenat,zatim ti farovi na oktaviji imaju iste funkcije kao moji na superbu,a to je:
Nekoliko modova svetla
za grad-bukvalno simetrican snop,da bi video i trotoare i generalno imao sire vidno polje
Za magistralu-ovaj je najblizi klasicnom oborenom svetlu
Za autoput -podesi snop tako da baca dalje,ali ne kao dugo pa da zaslepljuje
Za otezane uslove-podesi svetlo tako da smanji refleksiju na kisi itd tako da poboljsava vidljivost.
Sve modove sam podesava prema senzorima i uslovima,brzini kretanja itd.
Zakretanje snopa svetla u krivini-zapravo odlicna stvar koja stvarno znaci,imao sam i xenon bez toga i jasna je razlika.
Na sve to imas i samonivelisuci sistem plus prskalice tako da su farovi uvek cisti i okrenuti u pravom smeru.
Na sve to izgledaju neuporedivo bolje od klasicnih farova na oktaviji.
I da,sve ovo vazi i za full led koji stize na novoj oktaviji i verovatno je znatno bolji od xenona.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #59 poslato: 06. Dec, 2017. 12:06 »
I veruj mi da je xenon (u slucaju fl oktavije full led) mozda i najbitnija dopata po pitanju uzitka voznje,druga dimenzija nocu. Ja sam na oktaviji 2007 narucio ksenon cisto estetike radi,ali sam se preporodio,sad mi je neobicno kad vozim npr zenin auto koji nema xenon nego klasicni reflektor.