Autor Tema: Octavia Scout i tehnicki pregled za 4x4  (Pročitano 2761 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BrRistaZapočeo temu

Octavia Scout i tehnicki pregled za 4x4
« poslato: 01. Dec, 2017. 20:46 »
Doslo je vreme da radim tehnicki pregled na Scautu. Ovo mi je prvi put da sam vozim auto na tehnicki ( prvi put su sve odradili u Auto Cacku i samo mi uz auto dali papir).
Moja dilema je sledeca - da li smem auto da teram na valjke za proveru kocnica? Hoce li to da skodi 4x4 pogonu? Ni na tehnickim pregledima pojma nemaju i obicno preskoce taj deo kada vide 4x4 automobil...A meni je stalo da proverim kocnice.
« Poslednja izmena: 01. Dec, 2017. 22:48 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
Odg: Octavia Scout i tehnicki pregled za 4x4
« Odgovor #1 poslato: 01. Dec, 2017. 21:31 »
Ja sa 3 auta sa 4x4(imao sam i scout 2.0 fsi ,strasan auto,ne znam da li cu ikad nekim autom biti zadovoljniji) nikad nisam imao problem sa tehnickim,a da li su proveravali iskreno nikad nisam gledao. Ne bi trebalo da bude problema

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 01. Dec, 2017. 22:36 »
Koliko dnevno samo 4x4 automobila prodje tehnicki nikad cuo nisam da se nesto desilo lose . Nemoj nista da brines , nema razloga .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2017. 17:11 »
Moze bez problema na valjke kako kvatro tako i skodin 4x4 (pogotovu skodi ne moze da skodi zbog samog sklopa 4x4 sistema... Haldex...)

Na mreži MAKS

« Odgovor #4 poslato: 02. Dec, 2017. 18:42 »
Svi tehnicki imaju varijatu da podese valjke kad je pogon 4x4. Nesikiraj se nista. Uglavnom se to radi ok . Ali reci im da je 4x4. Stalan pogon. :)
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #5 poslato: 03. Dec, 2017. 01:01 »
A ne znam sta i kako mogu da podese valjke posebno za 4x4.
Valjci se okrecu pa okrecu, poenta da li sme 4x4 na valjke je upravo u tom okretanju tockova jedne osovine dok tockovi druge miruju.

Na mreži MAKS

« Odgovor #6 poslato: 03. Dec, 2017. 09:48 »
Neznam dali nesto ukljuce ili iskljuce ali znam da to radi. Znam da obazeno pitaju jel stalan pogon ili ne. Nisi ti prvi  u ovoj zemlji koji vozi  auto sa pogonom 4x4 koji je stalan .
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže BrRistaZapočeo temu

« Odgovor #7 poslato: 03. Dec, 2017. 10:46 »
Majstori na tehnickom nece da se petljaju kada cuju da je pogon 4x4. Ranije sam imao Subaru, kombi Peugot 4x4 i kamion Gaz 4x4 i nikada mi nisu proveravali kocnice na valjcima. Bas nikada.
Inace, nocas je sneg ludacki padao, oko 3 ujutru je bilo 20ak cm ako ne i vise po putu. Voznja - pravo uzivanje! Da sam bio sa klasicnim autom - ostavio bih ga i tabano kuci uzbrdo.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #8 poslato: 03. Dec, 2017. 11:40 »
Kad sam imao scouta ovo mi je bilo omiljeno vreme,kako padne sneg meni se popravi raspolozenje  :B=)

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2017. 14:15 »
Majstori na tehnickom nece da se petljaju kada cuju da je pogon 4x4. Ranije sam imao Subaru, kombi Peugot 4x4 i kamion Gaz 4x4 i nikada mi nisu proveravali kocnice na valjcima. Bas nikada
Ne razumijem zasto? Natjeraju na valjke ubace u ler i provjere, sta im je tu komplikovano
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ