Autor Tema: Fabia, 2008, climatronic, treperi, ne radi ventilacija  (Pročitano 2968 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže rkoms

Odg: Fabia, 2008, climatronic, treperi, ne radi ventilacija
« Odgovor #15 poslato: 12. Dec, 2017. 15:42 »
juče sam zamenio rele klime ( climatronic sistem ) postavljen Hella sad možda nekome bude značilo ako menja, oznake su B3306002, i 5HL 351 321-281 Behr... Blower regulator VW Polo / Ibiza PQ24

trošak 8600 din za deo i 1500 za ruke. Mada je majstor zaista puno vremena utrošio, cca 2 h , da bi skinuo ventilator, i došao do releja. Ventilator, očišćen, produvan, podmazan. Kad se već toliko skidalo.

Sada sve lepo radi, ali ima i primedba, čuje se neko šuštanje iz klime....kaže majstor da je klima prazna.... proveriću ovih dana.....sam da se raspitam

Koliko posla oko klime, a po gradu jedva da je palimo....
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže Maksimus

« Odgovor #16 poslato: 12. Dec, 2017. 16:10 »
Bogme meni je upaljena preko cele godine, 22°C AUTO i ne razmisljam :B=)

Van mreže shuxxZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 12. Dec, 2017. 18:19 »
Lepa je klima. Ali trazi i ulaganja. Sad me ocekuje i dopuna klime.... cca 30€. Ali nije to ono sto mi smeta.
Smeta mi fabricka losa izrada delova za koju se tacno zna. Imao sam Fabiu mk I, stara 7 god, pokvari se desni podizac prozora. Dogodine se pokvari levi podizac prozora. Kazu, to je mana.... Sada kad sam menjao rele climatronica, kaze mi majstor da je isti menjao na Ibizi pre par dana. Novija Ibiza 2011god. Ali isti kvar jer su isti delovi u celoj grupaciji. E to me nervira. Kad se proizvodi nesto za sta se zna da nece izdrzati dugo. Ajd da je mehanika kao u slucaju elektropodizaca, nego je elektronika u slucaju relea za climatronic. Pa koliko je ona radila i za koji rad je projektovana.

Sent from my SM-A320FL  

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #18 poslato: 14. Dec, 2017. 17:19 »
Pa normalo je da ce praviti delove koje se kvare , ne znam sto vas to cudi uopste . Najveca zarade je upravo na delovima ne na automobilima . Odnos nov auto i svi novi delovi koji idu na taj auto u prodaji je od 1:5 do 1:10 u zavisnosti od klase opreme itd .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže shuxxZapočeo temu

« Odgovor #19 poslato: 15. Dec, 2017. 07:49 »
Valja li dopunjavati klimu po ovim vremenu. Kazu mi cekaj toplije dane.... min 20C°.....

Sent from my SM-A320FL  

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže Zoka

« Odgovor #20 poslato: 18. Jan, 2018. 08:08 »
Ako može neki kontakt servisa...izgleda da cu i ja morat da menjam relej klime.
Ovde u NS nisu bas vešti sa tim stvarima,a nebi baš volio da posle intervencije ja sam popravljam iza majstora.