Autor Tema: Veliki servis 1.6tdi 2010  (Pročitano 8310 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
Odg: Veliki servis 1.6tdi 2010
« Odgovor #15 poslato: 26. Jan, 2018. 08:32 »
Сви нуде и замијенске варијанте, него је мало бзвз што ти одмах прво нуде њих, навикли ваљда да људи стално питају за јефтиније :-X

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #16 poslato: 26. Jan, 2018. 08:34 »
Originalni su 100% samo to mogu da stave ili da im ti odneses zamenske pa ce ti ugraditi to...
Za 2.0 tdi je skuplji set zupcenja skoro 10.000 od 1.6 tdi.

Kad sam pitao za zamenske filtere rekli su mi da to nemogu oni da nabavljaju ali ako ja donesem da ce ih ugraditi, pa sam za mali servis odneo Mann filtere.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #17 poslato: 26. Jan, 2018. 09:43 »
Можда је то случају у Интерсрему али београдски сервиси дају и алтернативу по избору, и то не једну него више. Као што сипају и Aral, Sunoco и сл. уља поред Castrola (да не говорим о томе да нико и не нуди OEM уље које постоји као и сваки остали дио који стиже из фабрике у кутији са ознакама комплетне VAG групације) исто тако нуде и UFI, Filtron или неке са којима већ раде умјесто OEM филтера, као и рецимо Textar или ATE поред OEM дискова/плочица. Они дају гаранцију на свој рад и уграђене дијелове, без обзира који су то дијелови (с тим што постоји разлика у дужини гаранције, 1 или 2 године или како већ за који дио), тако да у пракси огроман број возила која се одржавају у овлашћеним сервисима ван гаранције стављају баш те јефтиније, замјенске варијанте ;) У случају када сам доносиш дијелове, што су и теби понудили, добијаш гаранцију само на рад, не и на дијелове! :)

Ево и конкретан примјер понуде за 1.6 TDI коју сам ја добио, исте су цијене бакарне подлошке, спреја за одмашћивање, дестиловане воде и сервисне услуге а све остале су различите. Разликује се чак и цијена антифриза јер се у замјенској варијанти сипа Nisotec :)

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #18 poslato: 26. Jan, 2018. 10:23 »
Imao si pravo Jovane, iznenadilo me da ugrađuju uopšte zamenske delove. Obzirom da cena nije znatno veća za original, opet mi se isplati.

Van mreže rkoms

« Odgovor #19 poslato: 26. Jan, 2018. 13:21 »
To pricam svima, da treba da paze sta im ugradjuju u ovlascenim, i da nema gore varijante od te kad vam se u ovlascenom ugradju na filtere tipa filtron itd..  +duplo veca cena radnog sata...  jednostavno mnogi zive u zabludi kad je u pitanju ovlasceni sto se novih delova tice. Necu ni da navedem naziv servisa (ovlascenog) koji je pokusao da mi uvali NO NAME odbojne gume amortizera.

Najvise me nervira sto neki servisi daju na racunima sifre prozivda kao u originalu, i to ne napominju nikada dok ne pitate, pa posle ljudi pricaju kako su platili 100e nove diskove i plocice oem, a npr za jednog matorog golfa 4 u autokomercu 13000 disk po komadu prva ugradnja, a  9-10k druga ugradnja oem.

Cak sam fasovao i par minusa ovde zbog nabedjenog clana koji se zbog toga osetio prozvanim, pa je poceo i da me vredja osim nalupanih minusa. Bolna tema za nekoga jbga...

Kad sam pitao za zamenske filtere rekli su mi da to nemogu oni da nabavljaju ali ako ja donesem da ce ih ugraditi, pa sam za mali servis odneo Mann filtere.
Filter ulja kod mene obavezno mann, ostali ako moraju dugo da se cekaju onda samo knecht, hengst :)

« Poslednja izmena: 26. Jan, 2018. 13:28 rkoms »
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže popajbg

• Registrovan
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #20 poslato: 10. Maj, 2018. 05:01 »
Pozdrav svima od novog clana inace ponosnog vlasnika octavije karavaba 2012g sa 1,6tdi motorom.
E sada posto sam je kupio u Nemackoj i birao jedno 6 meseci jer i tamo svega ono sto su mi rekli u skodinom servisu u Frankfurtu je da se servis radi na 250000km veliki a mali servis na 30000. Da li je to situacija i kod nas nemam pojma ali znam da svi pasati i wv grupacija sto odrzavaju auta tako rade. Teraju do 350000km max i onda na pijacu tj negde na Balkan da vaskrsne. Posle punta ja sam nov covek. Za sada vam samo mogu reci 1400 km prosecna brzina 131km i potrosnja 5.1 po bordu. Nadam se da ce se zeni svideti jer je trazila sve osim karavana inace razvod. Javljam kako me sluzi.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #21 poslato: 10. Maj, 2018. 10:03 »
Pozdrav, kolika ti je km? Kada planiraš veliki servis?
Možeš i predstaviti mašinu u Garaži za O2 u novoj temi.
  • Vozi: Yeti

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 10. Maj, 2018. 21:10 »
Veliki servis ide valjda na 120.000km. Mali servis na 30 nemoj nikako. To je pravilo za one koji kupe auto i voze ga 5-6g. 15.000km maksimum, u zavisnosti od kvaliteta ulja i uslova vožnje.

Van mreže popajbg

• Registrovan
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #23 poslato: 10. Maj, 2018. 22:19 »
Veliki servis ide valjda na 120.000km. Mali servis na 30 nemoj nikako. To je pravilo za one koji kupe auto i voze ga 5-6g. 15.000km maksimum, u zavisnosti od kvaliteta ulja i uslova vožnje.
Uh ljudi ja se snalazim bolje na putu nego za kompom i registrovanje za forum mi je kao porodjaj otprilike.
Moracete mi objasniti malo bolje gde sta na forumu funkcionise.
Evo par informacija o autu koje cu morati da prodam nazalost jer ga zena nece a nemam love za dva komada.
Kupljen u nemackoj od lizing kuce 146000 ima servisnu knjigu sve radjeno po njihovom na 30000km i zamenjena vodena pumpa na 80k.
registrovan i stavio sam zeder. Otisao sam u auto kucu Samardzic i doziveo razocarenje u njih. Svi majstori su rekli top za auto samo da zamenim zadnje diskove i teraj. U doticnoj auto kuci su mi napisali haos maltene da se auto raspada skoro ceo trap i , vesanje napred nazad cena 57000.
Ja opet kod majstora ali drugog kaze sve je super teraj i ne brini. Kod koga da kupim diskove i ko je dobar majstor. Nadam se da cu sa ovim cudom na more ko covek a ne opet u punto, pa ukocen prva dva dana.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12000553/skoda-octavia-nov-zeder

Postavicu ovde link za prodaju ako je dozvoljeno ali opet ja cu da kupim drugu skodu samo malo kracu.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 11. Maj, 2018. 05:44 »
Ja ženu ni ne pitam za auto. Ona sazna tek nakon što kupim.  :B=)

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 16. Jun, 2018. 12:07 »
Veliki servis uradjen po nalepnici kod prethodnog vlasnika. Sada imam 234.400km. Koliko bih mogao voziti km ako pretpostavimo da je radjen servis sa neoriginalnim delovima?

Послато са SM-J510FN