Autor Tema: Održavanje radne temperature 1.6 tdi  (Pročitano 5706 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
Odg: Održavanje radne temperature 1.6 tdi
« Odgovor #15 poslato: 19. Dec, 2017. 16:40 »
Prosle godine sam menjao termostat i odmah sam primetio da motor brze dostize temperaturu iako je crevo ka hladnjaku naizgled bilo iste temperature kao i pre voznje. Doduse, iako imam odgovarajucu opremu nisam merio temperaturu creva pre i posle voznje, a da motor nije dostigao radnu temepraturu. Inace, ulju treba duplo vise vremena da dostigne rarnu temepraturu u odnosu na rashladnu tecnost sto znaci da kad temepratura rashladne tecnosti 90C motor zapravo jos uvek nije propisno zagrejan.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #16 poslato: 19. Dec, 2017. 17:41 »
To je tačno i ja uvek i kada dođe na 90 voda, sačekam još malo da se i ulje zagreje. Ali ubrzam jer ulje i kada je na 60 stepeni, ima solidna svojstva. Na oktaviji od mojih ima temperatura ulja i onda znam da zaista ulju treba vremena da se zagreje.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #17 poslato: 20. Dec, 2017. 13:47 »
Ne znam da li ste primetili, ali noviji Skoda modeli nemaju isti gril u zavisnosti da li je ispod haube dizel ili benzinski motor.

Gril je vise ili manje zatvoren iznutra, ako je dizel ili benzinski motor, respektivno. Obratite paznju.

Na Skodama iz generacije moje Oktavije, svi grilovi su indenticni u smislu podjednake povrsine otvora ka hladnjaku i motornom prostoru.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže rkoms

• RallyeSport
  • Ugled: 2
« Odgovor #18 poslato: 22. Dec, 2017. 13:49 »
Hvala Jovane, baš tako nešto. Evo, već jurim kako da poručim to da mi čim pre stigne.  :) Nije termotat jer on drži uvek na 90 tačno dok auto ide pod gasom, leti-zimi.
Mislim da se za Srbiju salje nakon uplate preko Western Uniona, ne mogu tacno sad da se setim.

A sto se dize dizela i neispravnog termostata, meni je zimi obarao i pod gasom na otvorenom, nizbrdice necu ni da pominjem...
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #19 poslato: 23. Dec, 2017. 12:16 »
Tako je kada je termostat neispravan. Ali ovaj drži na ravnom. Ista je situacija i na oktaviji kod mojih, upoređivao sam jednom kada sam išao na posao sa njom. Nije to termostat, jednostavno je motor takav da se sporo greje i lako hladi na dugim nizbrdicama ako ne dodaješ gas više km ili se spušta na leru.
Ja sam uplatio preko Paypal-a i novac mi je skinuo sa računa. A oni odgovorili kao da su poslali i pre uplate.

Van mreže Belmondo

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #20 poslato: 28. Jul, 2022. 17:33 »
Pozdrav ljudi, jel zna neko sta moze da bude desilo mi se sledece, vozio sam auto po gradu nekih 15-20 minuta kada su bile one velike vrucine oko 40 stepeni, radila klima ima onu ac klimu sve normalno i nakon toga sam cekao na parkingu, auto radio u leru nisam gasio klimu i nekon nekih 20 ak minuta krenuo je da dize temperaturu preko 90 stepeni, sto ne bi smelo da se desava? Kada sam nastavio da vozim spustio je temperaturu, sta to moze i da li da vozim u servis ili da ne radim nista, posle toga je bilo sve normalno. I evo pratim vec nekoliko dana sve je u redu za sad.
  • Vozi: Oktavia A7

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • Ugled: -7
« Odgovor #21 poslato: 28. Jul, 2022. 18:40 »
Rekao bih da je normalno da na visokim temp hoce malo da digne temeperaturu. Sve dok ti pali ventilator i ne ide u desno kazaljka, pun gas i ne brini.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4