Autor Tema: 2.0 4x4 dsg Kodiaq Style paket?  (Pročitano 7294 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže rocktheroadZapočeo temu

2.0 4x4 dsg Kodiaq Style paket?
« poslato: 24. Dec, 2017. 19:53 »
Da li neko zna sta sve dolazi u Srbiji sa Style opremom?

Jasno mi je na primer da dolazi za Amundsen navigacijom ali mi je totalno nejasno kako dolazi i sa WLAN, LTE, bezicno punjenje telefona? Da li je tu ukljucen onaj Koppelbox/Phonebox sto ima kao i eksternu antenu za telefon? Mislio sam da samo Columbus ima opciju za LTE (data internet).

Da li je Smartlink ukljucen u to ili ne, posto je jos u pocetnom paketu napisano "Apple konekcija", sto je valjda Apple Car Play?

Isto tako kazy da ima Kessy, ali ima Kessy Go (prakticno samo strat/stop dugme), Kessy, Kessy sa alarmom... Koji je u Style paketu?

Climatronic, pise da je trozonski sa panelom nazad, da li pod panelom podrazumevaju ventilaciju ili verziju sa display-om i dugmicima?

Da li travel assist (prepoznavanje znakova na putu) dolazi sa Line Assist i multifunkcionalnom kamerom? Ne vidim nigde ni u konfiguratoru, ni PDF cenovniku opreme da moze da se doda.

Ako je neko uzeo ovaj paket opreme, znacila bi mi pomoc... ili bar da istampa sve one troslovne oznake za auto koji su isporucili... Plasim se da ima nekoliko ne doslednosti u opcijama na sajtu, konfiguratoru i cenovnicima... Konfiguratori nisu od pomoci, bar ne za Srbiju... Prodavci isto, odstampaju ponudu, ne interesuje ih ako sam narucio opcije koje su mozda vec ukljucene u paket...

Jednom sam se opekao sa izmenom opcija nakon narucivanja, ne bih to da ponovim, pogotovu kad se ovoliko ceka...

Hvala

• Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Maksimus

Odg: 2.0 4x4 dsg Kodiaq Style paket?
« Odgovor #1 poslato: 24. Dec, 2017. 20:46 »
Ja sam napravio par gresaka kada sam narucio superba(eh da sam ranije listao briskodu,ali doduse ni ovi u AČ nisu imali zvanicne brosure za sportline) pa cu probati da ti pomognem,da se ne zeznes.
Prvo,columbus nema potrebe da doplatis,on ima smisla samo ako je gratis,ne vredi ni blizu 1000+ eura doplate. Sada i amudsen ima i vise nego dovoljno veliki ekran veoma visoke rezolucije (ti je izmena za my2018,ekran je i vece rezolucije i bolje grafike) od 8 inca (ranije je bio 6 cini mi se) a sada su columbus povecali na 9.2 inca,ali zato nema onaj fizicki tockic i ima samo 2 precice,sto u praksi otezava koriscenje dok se kreces (jer ces jako cesto koristiti tockic jer tac skrin malo smara dok vozis,bar je u mom slucaju tako). Amudsen ima 3g konekciju,ubacis karticu i uzivas,a u style kodiaqu stize i phonebox (ciju svrhu ne vidim,iskreno). Ja sam napravio gresku jer sam mislio da u sportline pakeru standardno stize amudsen (jer stize u jeftinijem style-u) a ispostavilo se da stize bolero,pa sam zbog 200e doplate izvisio za navi.
Medjutim,tu je dobro sto standardno imas apple carplay,android auto i mirrorlink(imam i ja),tako da mozes da povezes telefon i koristis navigaciju sa njega na ekranu automobila (sto je jako prakticno jer lepo programiras navigaciju na telefonu,sto traje mnogo krace nego na onoj fabrickoj). Odlicna stvar za po gradu (jer je prakticno) ali ne funkcionise bas po inostranstvu (zbog mobilnog interneta).
Kessy je onaj full sistem,otkljucavanje,zakljucavanje i paljenje na dugme,bez vadjenja kljuca iz dzepa (mada obavezno ugradi neki dobar keyless alarm,to racunaj 300tinak eura ali vredi,taj auto je rizicna grupa).
Trozonski klima uredjaj znaci da ima odvojene komande za zadnju klupu,znaci ekran i dugmici na zadnjem delu one centralne konzole.
Travel assist(prepoznavanje znakova) ti daje onu kamericu na soferci,tako da lane assist(i trebalo bi onaj sistem za obaranje dugih svetala)mozes da isprogramiras preko vcds ako zelis (to nisam znao kad sam narucio inace bih spakovao i onaj acc,iako nikada ne vozim sa tim pomagalima,ali cisto da mogu da omogucim jos 4 sistema za svega 200e prakticno).
Jako su lose organizovani sto se tice opreme tamo u AČ,zato su mi se i potkrale ove greske (cak sam naknadno zvao za progresivni servo jer ga cak nisu ni imali na onom papiru dodatne opreme).
Sad da te pitam,jesi li razmisljao o sportline kodiaqu? Ja sam razmisljao o kodiaqu ali sam prelomio za superba jer mi je i eksterijer,ali i enterijer ostavio bolji utisak (doduse imam jedam SUV u kuci,da nemam verovatno bih prelomio za prakticniji kodiaq). Ovaj sportline kodiaq je dosta lepsi,pogotovo enterijer. Style oprema je dosta bogata,ali meni je u slucaju superba ucinilo da je dosta nekih stvari vise lepo u prici nego korisno u praksi,zato mi se sportline vise svideo (po mom misljenju nudi konkretnije stvari) ali to je vec do licnog ukusa. Ne znam koliko je sportline skuplji u slucaju kodiaqa,ali mislim da se isplati jer je mnogo zanimljiviji i redji (ja sam u bg video svega jedan sportline superb osim mog do sada) a style-ova ima svuda.
I da,i u style kodiaqu imas mogucnost doplate sportskih full koznih sedista (cini mi se da je oko 500e ) i mislim da ta doplata vredi.

« Odgovor #2 poslato: 24. Dec, 2017. 21:15 »
OK, tako sam i mislio, ostacu sa Amundsenom, nisam znao da i on ima SIM karticu, ranije je bilo da koristis USB modem sa SIM karticom. Apple car play bi mi zavrsio posao da moze da se koristi neka druga navigacija osim apple maps. No bitno je dam eliminisao Columbus. Meni zavrsava posao po Srbiji da imam SIM karticu u kolima, i iskljucen roaming. Kako odem preko uzmem sim data karticu i onaj mali 4g modem/wifi i zakacim se onda na to.

Onaj phonebox je dobar ako zaista ima taj pojacavac GPS antene/signala. Posto bih tu ubacio telefon, i imao dobar signal za 4g/gps. Zaista je glupav konfigurator kad mi da za paket Style izaberem 2-3 varijante telefonije, a sve je to ugradjeno u Style.

Po defaultu Style ide samo sa Blind Spot detection, zasta koristi ultrazvuk od parking senzora sa strane. Ali dodacu line assist, blind spot & multifunc kamera opciju, pa cenim da cu onda dobiti i prepoznavanje znakova kad vec imam kameru na retrovizoru. ACC isto uzimam, do 160 Km/h limit, valjda moze da se otkljuca limit na 210 posle...

Sportline mi se najvise svidja, ali dolazi u prilicno ogranicavajucoj konfiguraciji za mene. Ja definitivno hocu bez boju kozna sedista, a to ne postoji kao opcija za Sportline, cak ni Scout, a ni sportska sedista ne kroje u toj boji. U sustini hteo sam da uzmem Scout, ali ocajna mi je ona imitacija drveta... vec sam se dosta napatio sa imitacijom drveta u Superbu II. Scout mi je bio zanimljiviji zbog malo veceg klirensa, ali jadno je to i u jednoj i u drugoj varijanti. Sportline nisu ni izbacili... Mada i kada sam uzimao Superb, narucio sam model koji nisu ni imali u cenovniku, proverio sam direktno sa cesima detalje, i na nevidjeno kaparisao.

Superb jeste mnogo bolji i kvalitetniji auto. Po meni zak za klasu iznad kodiaqa. Ono sto je meni problem je sto sa njim ne mogu van puta da izadjem. Ne pricam o off-road-u, ali leti na pola plaza ne mogu da pridjem, zimi uvek neko sa dzipom mora da razgrne sneg ispred... Nizak je, jako mali ulazni i izlazni ugao, dosta je dugacko medjuosovinsko ostojanje, sa superbovim klirensom nekad zakacim i neke asfaltirane pregibe. Da postoji Scout varijanta mozda bi to bilo pravo resenje za mene...

Mada ima i Kodiaq dobrih strana, dva dodatna sedista je nesto sto mi se ranije pokazalo dobrim a sad mi je bas falilo. A i isto napakovan Superb je 3-4k skuplji :(

Van mreže Maksimus

« Odgovor #3 poslato: 24. Dec, 2017. 22:17 »
Da znas da ta bez koza ubija koliko se ceka (a ja licno nisam fan ni zbog odrzavanja,al to je vec subjektivno). Lane assist nemoj da placas bezveze,treba 5 min da se iskodira,pogledaj na netu. Ja sam razmisljao o acc samo zbog onog city safety sistema,medjutim on je standardnan na superbu (svaki ima radar,zato je i tako smesno jeftina doplata za acc) mada da sam znao da moze ovo da se kodira ako imas kamericu doplatio bih (jer mi sam tempomat ne treba nista).
Pustili su sportline,vec ih ima na nemackim oglasima. Ja imam averziju prema nekim (po mom misljenju) nepotrebnim elektronskim zezalicama a mnogo mi se svideo sportline pa sam uzeo njega(bas paket kako volim,cak mi i on ima dosta opreme koja meni ne znaci,ali sedista,volan,black line,tamna stakla,sportsko vesanje itd mi se bas svidja a ne dobija se u style).
Superb je mislim za nijansu jeftiniji u nabavci,ali ima i nesto slabiju opremu (kodiaq je izasao kasnije pa su ubacili bas dosta opreme).
Kodiaq mi je sada legao spreda,zadnji deo mi je i dalje bezveze (nekako su ga suzili) a enterijer je dobar u odnosu na konkurenciju,ali meni nije ostavio utisak kao superb (pogotovo sportline varijanta),zato sam i predlagao sportline jer bas ucini enterijer "specijalnijim".
Vidis,po pitanju visine(tj niskosti),tu sam se i ja malo ***ebao,ranije sam vozio octaviu scout(sluzila bez greske 10 god) i nisam razmisljao o ivicnjacima,rupama,lezecim,cak sam je i terao u teren za koji definitivno nije bila zamisljena (ona ima 18cm klirens,svega 1cm niza od kodiaqa,ali ima i krace medjuosovinsko rastojanje) i lepo je prosla (doduse jednom je karter spasila metalna zastita podvozja,jedinstvena za scout  :B=) ). Superb je 134 mm visok,30cm vece osovinsko rastojanje,ostri branici (i da ga zakacis nece se podici,vec slomiti  :B=) ,siri auto,bas smara jer je i malo veci ivicnjak problem (da ne polomis ili izgrebes branik),bas je iskljucivo za asfalt. Ja sam prosle god klincu kupio santa fe pa mi je to bio "alibi" da preskocim kodiaq,ali za jedini auto kodiaq je bolji izbor definitivno. Ja cesto imam potrebu da odem negde gde nema bas asfalta,al tad superb vozi klinac.
Kodiaq je odlican auto i u odnosu na ostale u tom segmentu nudi ubedljivo najvise za novac koji kosta. Svidja mi se kako izgleda sa boka,ima dobru liniju. Ne mislim da je superb za klasu iznad,samo mi je enterijer superba bolje skrojen(i lepseg dizajna).
Inace uzmi 190ks,nemoj da slusas price kako je isto kao i 150,to veze nema,provozaj oba i samo ce ti se kasti. I da,ovih dana sam vozio auto po putu prekrivenom snegom,4x4 se ponasa fantasticno,nisam video onu esp lampicu ni jednom,a bas sam isprobavao(vozio brze,saltao na pedalice na volanu,davao naglo gas) i bas je napredak u odnosu na scout-a sto se ponasanja na putu tice (ali tek treba da vidim kako prti sneg,scout je jednom prilikom sluzio bukvalno kao grtalica,gurao sneg koji je nesto iznad farova (otprilike do znaka)  :B=) . Nakon prvih par hiljada sa scoutom(taman uhvatio i zimu) sam definitivno odlucio da u buducnosti sva kola koja kupujem imaju 4x4(trenutni izuzetak je zenin gradski pezo  :B=) ). Daleko je to od samo ponasanja na snegu,drugi auto i na suvom (koliko god se na forumu pravili ludi na to i tvrdili da sluzi 10 dana godisnje),sada su ubacili i ove xds+ zezalice,svidece ti se(mada dzip bez 4x4 mi tek nema smisla).

« Odgovor #4 poslato: 25. Dec, 2017. 00:15 »
Rekli su mi da se ceka bez koza, ali manje vise se ceka sve za Kodiaq. Za odrzavanje sam picajzla, i 7 godina sa bez kozom izgleda kao nova, tako da se ne brinem, a enterijer mi deluje mnogo svetliji i otvoreniji sa svetlijom bojom.

Mislim da se kod Kodiaqa Style dobija samo Blind Spot detection i Automatska kontrola dugog svetla. Mislim da tu nema te kamere za Line assist i prepoznavanje znakova, pa nije ni moguce ukljcuti preko VCDS-a. Zato cu verovatno da uzmem paket:

Lane assist, blind spot detect, multifunkcionalna kamera   PWC   372

i radar se valjda dobija sa ovim:

Front assist - adaptivni tempomat do 160 km/h   PLI   270

Sa te dve opcije bi trebao da imam sve te asistencije, kocenje za pesake, i automatsku voznju u guzvama, i jos mnogo toga...

Inace ne planiram TDI uopste, vec TSI ;) Ne prelazim puno, necu ga menjati narednih 6-7 godina verovatno, pitanje je sta ce tada biti sa dizelima. Nije mala usteda 2k, a i nekako su mi benzinci finiji, nemaju taj obrtni moment/potrosnju ali sve ostalo je bolje...

Inace mi smo u procesu konsolidacije voznog parka, posto malo prelazimo, umesto limuzine i malog SUV, hocemo da imamo jedan za sve, pa zato Kodiaq vise lezi u toj ulozi, a zbog zene ce biti sa nesto vise asistencija :)

Mada cekam da se pojavi kod nas Tiguan Allspace cenovnik. Prijatno su me iznenadili sa ponudjenim popustima za obican Tiguan, povoljniji su bili od skode, za slican build, doduse za ponudu na lageru, ali bar opremljenu kako treba. I trenutno je Mazda CX-5 best buy, ali mi je za pola broja manja. Kad bi se pojavio u evropi CX-8 ne bih ni razmisjlao... Skoda koju sam napakovao je oko 41k, bez bilo kakvog popusta a nesto se ni ne nude preterano... CX-5 je 3-4k ispod toga isto bez popusta... I Santa Fe je tu negde kao CX-5 sa slicnom opremom, ali Grand je opet malo preko 40k, samo tu cekam da vidim 2019 novi model. Novi X3 je oko 45k a jako mi se svidja i ozbiljnu opremu nude u tom base modelu...

Van mreže Maksimus

« Odgovor #5 poslato: 25. Dec, 2017. 00:31 »
Aaa,tsi je odlican izbor.
Ako imas automatsku kontrolu dugog svetla imas i multifunkcionalnu kameru,prosto je . Ako sumljas trazi im da ti pokazu neki style kodiaq koji nema doplata (a uglavnom dolaze bez doplata) i pogledaj na soferci,gore kod retrovizora vidis li kameru. Opet,ako doplatis adaptivni tempomat dobices kameru(treba mu da bi radio) a radar ima svaki kodiaq,valjda je za 5 zvezdica ns ncap neophodno da ima city brake. A ako nema u styleu blind spot detect (a trebalo bi da ima,superb style ima sigurno) onda doplati,a ako doplacujes zbog lane assista nemoj jer se lako kodira (mada ako je sitno mozda ti je lakse da doplatis,da ne komplikujes.
Pogledaj opreme za te modele,x3 sa opremom kao kodiaq style sumljam da moze ispod 60k.
Znas sta bih ti predlozio? Novi xc60. Imaju akciju za 42k fantastican model,dosta opreme (mozes da dodas sta zelis,po meni mu trebaju eventualno vece felne),a prelep je i svez na trzistu,enterijer je fenomenalan.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #6 poslato: 25. Dec, 2017. 08:24 »
Da dodam cisto posmatracki:
Od svh predlozenih alternativa Santa Fe je trenutno najstariji model, neka promena (ili redizajn) mu sledi.
BMW X3 za 45000 verovatno ima manje opreme od ostalih.Takodje model na zalasku, novi je vec predstavljen.
Mazda CX5 je nov model, i bice nov jos 4-5 godina. I odlicno izgleda.
Tiguan Allspace = Kodiaq.
XC60 izgleda odlicno, kao i svi novi Volvo-i.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Peja

« Odgovor #7 poslato: 25. Dec, 2017. 08:36 »
Adaptivni tempomat ne koristi kameru već radar, inače bio bi neupotrebljiv u magli.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 25. Dec, 2017. 09:22 »
pogotovu kad se ovoliko ceka...
Za poručeni auto, trenutno, moguće je da se čeka ovoliko:
Fabia - 8 nedelja
Rapid - moguće još malo duže
Octavia -3 meseca
Kodiaq i Karoq - 5 meseci
Kodiaq Scout i Sportline - godinu dana  =))
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #9 poslato: 25. Dec, 2017. 10:12 »
Aaa,tsi je odlican izbor.
Ako imas automatsku kontrolu dugog svetla imas i multifunkcionalnu kameru,prosto je . Ako sumljas trazi im da ti pokazu neki style kodiaq koji nema doplata (a uglavnom dolaze bez doplata) i pogledaj na soferci,gore kod retrovizora vidis li kameru. Opet,ako doplatis adaptivni tempomat dobices kameru(treba mu da bi radio) a radar ima svaki kodiaq,valjda je za 5 zvezdica ns ncap neophodno da ima city brake.

Pa pise da ima automatsku kontrolu dugih svetala, ali nisam siguran da to ukljucuje kameru.

A ako nema u styleu blind spot detect (a trebalo bi da ima,superb style ima sigurno) onda doplati,a ako doplacujes zbog lane assista nemoj jer se lako kodira (mada ako je sitno mozda ti je lakse da doplatis,da ne komplikujes.

Blind spot ima, tako da bi ako nema tu kameru doplatio 372 EUR i dobio Line Asistance, i sve ostalo.  Mada ako vec ima kameru, zasto bacati 372 eur koja mogu da se iskoriste za druge stvari.

Pogledaj opreme za te modele,x3 sa opremom kao kodiaq style sumljam da moze ispod 60k.
Znas sta bih ti predlozio? Novi xc60. Imaju akciju za 42k fantastican model,dosta opreme (mozes da dodas sta zelis,po meni mu trebaju eventualno vece felne),a prelep je i svez na trzistu,enterijer je fenomenalan.

Novi X3 je u osnovnoj varijanti, ali tu je vec dobro opremljen... treba mu Driver assistance package oko 2k i tu je vec kao Kodiaq, posto X3 dolazi samo sa 2.0 dizelom pa je i ovaj moj paket 41k + 2k za dizel... Doduse to je bez koze zato sto je doplata 2k, preko budzeta. Ali za nekih 5k je razlika... Jos mi iz BMW-a nisu oprostili sto sam uzeo Superb umesto X3 pre 6-7 godina... ali je tada razlika bila 37k Superb, 52k X3 sa slicnom opremom... sad je ralzika samo 5k. A kodiaq nije ni blizu premium klase sa svim tim opcijama... Superb napakovan deluje kao da je blizu premium klase, ali Kodiaq je debelo u srednjem segmentu...

XC60 mi se svidja, ali mi je primamljivija opcija polovan XC90 sa fabrickom garancijom. I to mi je na radaru ako se nesto pojavi u Inscription paketu preko, sa malom kilometrazom i bar 1-2 godine garancije. Momentum paket opreme je vec negde u tom rasponu kao novi X3. Problem sa Volvom je sto mu jako pada cena, tako da bi to samo mogao da exploatisem kupujuci polovnjaka, ne bih bio hrabar da uzmem nov.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #10 poslato: 25. Dec, 2017. 10:16 »
Ima kameru ako ima automatsku kontrolu dugog svetla (ona radi preko kamere) ali ako uzmes adaptivni tempomat i on zahteva kameru,tako da tih 372 eura  za line assist ostavi u dzepu i plati pice nekom sa foruma ko ima vcds  :B=)

« Odgovor #11 poslato: 25. Dec, 2017. 10:26 »
Da dodam cisto posmatracki:
Od svh predlozenih alternativa Santa Fe je trenutno najstariji model, neka promena (ili redizajn) mu sledi.
BMW X3 za 45000 verovatno ima manje opreme od ostalih.Takodje model na zalasku, novi je vec predstavljen.
Mazda CX5 je nov model, i bice nov jos 4-5 godina. I odlicno izgleda.
Tiguan Allspace = Kodiaq.
XC60 izgleda odlicno, kao i svi novi Volvo-i.

Santa Fe jeste najstariji, ali zato i daju ludacki popust i ciste sve zalihe koje imaju u Kopru. Najjaci model su spustili na 36k, ali jos uvek malo oklevaju sa Grand Santa Fe-om... Mada i tamo na dobar dan padne za 2k ponuda. U svakom slucaju cekao bih bar da se pojavi nesto vise od rendera Santa Fe-a i maskiranih protptipova...

Allspace jeste Kodiaq, sto je po meni dobra stvar. On vec u Highline paketu dolazi sa nekim stvarima koje Kodiaq ni nema. Active Info Display od 12" umesto cajgera :) Pricalo se da ce u Novembru Kodiaq to dobiti, ali koliko sam cuo nije dostupno za narucivanje ni u Karoq-u gde su ga zvanicno predstavili... Kodiaq je dobar i primamljiv sa cenama kad je osnovni paket u pitanju, sa slabijim motorima... kad se krene u opremanje, brzo se iskace iz te komforne zone, i mnogo toga se drugog pojavi na radaru...

Cx-5 je fantastican sa belom kozom. Ono sto mi smeta je manjak prostora. CX-8 su predstavili u japanu kao zamenu za veci CX-9 i upravo je namenjen trzistima gde veliki terenci nisu popularni. Zato ocekujem da se pojavi i u evropi. To je bukvalno samo produzen CX-5, mogu da ga nazovu i Cx-5 Allspace:) Mada ako ubace kao sto najavljuju 2.5 Turbo motor, mozda bi mogao i da zivim bez par cm prostora, i treceg reda sedista.... trenutno je oko 36k 2.5l u top paketu sa svom opremom... koliko me izadje registracija skuplja, toliko ustedim na gorivu, posto je jako stedljiv motor... za razliku od VW grupe koji zestokih problema imaju sa brojevima... Evo i relevantnog klipa sto se ubrzanja tice: https://www.youtube.com/watch?v=0EwMX2mgIAk, na par drugih se moze videti da niko nije ni blizu deklarisane potrosnje sa VW motorima, dok Mazda ide ispod deklaracije po testovima... drugaciji pristup...

« Odgovor #12 poslato: 25. Dec, 2017. 10:29 »
Ima kameru ako ima automatsku kontrolu dugog svetla (ona radi preko kamere) ali ako uzmes adaptivni tempomat i on zahteva kameru,tako da tih 372 eura  za line assist ostavi u dzepu i plati pice nekom sa foruma ko ima vcds  :B=)

Moram da odem negde gde imaju Style za testiranje pa da pogledam... Nadam se da Stojanovic-i imaju jos uvek onu test beli kodiaq, cini mi se da je to style bio... Znaci VCDS moze da otkljuca i line assist i travel assist? Po forumima sam skapirao ako imaju jedno od ta dva moze da se otkljuca, ali ne i oba :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #13 poslato: 25. Dec, 2017. 10:58 »
Bio sam do autocacka malopre,nisam bio u pravu,style kodiaq nema kameru. Ako doplatis acc dobices je. Inace karoq od 30k je prilicno slabo opremljen za tu cenu,mada je dizajn enterijera zanimljiv.

Van mreže Peja

« Odgovor #14 poslato: 25. Dec, 2017. 11:53 »
ACC ne koristi kameru već radar, radi se samo o uslovljavanju.

Karoq za 30k slabo opremljen, 2.0 TDI 4x4?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD