Autor Tema: Odlijepilo se ogledalo na vanjskom retrovizoru i kako ga popraviti  (Pročitano 3733 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže borbarZapočeo temu

Kao sto naslov teme kaze...

Uglavom iz nekog razloga, uslijed vibracija u toku voznje su se odlijepili retrovizori prvo na vozackim vratima(prije vise od godinu dana) a nedavno i na suvozackim vratima. Prvo krenu lagano da vibriraju u toku voznje i onda sve vise i vise.

Napravio sam klip kako sam ja to rijesavao pa eto, nekom ce pomoci!

https://youtu.be/UkaMwr4Y0qI
  • Vozi: Octavia 1.6MPI/plin 2007

Van mreže Maksimus

Odg: Odlijepilo se ogledalo na vanjskom retrovizoru i kako ga popraviti
« Odgovor #1 poslato: 11. Jan, 2018. 15:37 »
Ja sam isti problem resio kvalitetnom dvostranom trakom. Funkcionisalo i grejanje ogledala i sve,ni posle par godina nije bilo ni naznake problema. Verovatni je ista prica i sa super lepkom (mada sam ja cuo price da se desavalo da valjda "pojede" reflektivni deo ogledala pa da se provide fleke,ali to verovatno zavisi i od varijante ogledala a i samog lepka).

Na mreži AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 11. Jan, 2018. 18:08 »
To je generalno mana na Octaviama a5, meni su se oba odlepila. Zalepio sam silikonom za soferke, ali bas malo, tanak sloj. Posle toga mi je radio grejac, bio sam iznenadjen

Van mreže Marjanke

« Odgovor #3 poslato: 11. Jan, 2018. 19:45 »
I ja kupio novo staklo za 5e.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 11. Jan, 2018. 19:49 »
Ali nije originalno

Van mreže Marjanke

« Odgovor #5 poslato: 11. Jan, 2018. 21:31 »
Iskreno ne znam kakvu to funkciju lose obavlja ukoliko nije fabricko.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #6 poslato: 11. Jan, 2018. 22:48 »
Kako kakvu.. Losa kopija zna da uvelicava, priblizava, krivi sliku, obicno je ogledalo, nije tonirano itd.
Mozda si ti uzeo neku dobru kopiju

Van mreže rkoms

« Odgovor #7 poslato: 12. Jan, 2018. 11:18 »
Dva puta sam menjao staklo zbog "savesnih" vozaca iz suprtnog smera. Oba puta zamenjena za 15 sekundi, i kao sto kaze kolega Marjanke cena im je oko 5-6e (tonirana sa grejacima) iako ih ja placam nesto jeftinije zbog popusta.

Ne moramo bas da pravimo nuklearnu fiziku oko ovoga, ali moram da napomenem da tonirana stakala i grejaci zavise od opreme. Ima i ljudi kojima bas takva trebaju, nije to propust...
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže shuxx

« Odgovor #8 poslato: 15. Jan, 2018. 13:54 »
Ja sam godinama vozio sa originalnim koja su bila naprsla, posle mi drugar namestio za par minuta, novi, neoriginalni, škoda fabia bez grejača, za 800 din, ništa im ne fali. ko novo.... :B=)

mislim da se ne treba previše opterećivati, dobra su i zamenska
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže goranloznica

« Odgovor #9 poslato: 25. Jun, 2019. 16:39 »
Poštovani, ako može Vaša mala pomoć bio bih vam zahvalan. U pitanju je škoda octavia 2005 godište, dešava mi  se posle zamene ogledala levog retrovizora da kad pomeram levi on pomera i desni retrovizor istovremeno ,a kad prebacim na desni normalno radi, samo desni pomera. Pre zamene ogledala je sve normalno radilo. Pročitao sam nege komentare na forumu da je to sve normalno . Kako može biti normalno istovremeno pomeranje oba retrovizora . Ako neko može da mi objasni kako da otklonim kvar da li je to negde u podešavanjima ili na drugom mestu .Gledao sam da li ima osigurač od retrovizora pa njega da izvadim pa da vratim možda pomogne ali u uputstvu sam gledao nigde ne postoji osigurač retrovizora . Svaka pomoć mi je dobrodošla. Hvala unapred.
  • Vozi: skoda octavia 2005 2.0 tdi

Na mreži AcoSk

« Odgovor #10 poslato: 25. Jun, 2019. 16:48 »
Druze ti nemas problem. To je sasvim normalno.
Ako malo bolje razmislis, to je i korisno, jer ako ti je visok levi, onda je i desni, ako zakreces levi ka unutra (jer si primakao sediste vise od proslog vozaca), on zakrece i desni unutra. Logicno, zar ne

Ako vec zelis zasebno: Podesis prvo levi, pa onda desni kako ti odgovara. I to je to

Van mreže skodilak

« Odgovor #11 poslato: 25. Jun, 2019. 21:51 »
Moguce je da nisi obracao paznju , uvek tako pomera ogledala svaki VW,