Autor Tema: SKIDANJE folija sa stakla  (Pročitano 8062 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

SKIDANJE folija sa stakla
« poslato: 17. Jan, 2018. 18:46 »
Ko je skidao folije, jeste skidali sami ili kod majstora? Koliko košta to zadovoljstvo? Ko je sam skidao da li treba onaj fen ili ide i bez toga? Gledao sam malo neke klipove na YT, ne deluje komplikovano.

Van mreže dzon

Odg: SKIDANJE folija sa stakla
« Odgovor #1 poslato: 17. Jan, 2018. 21:23 »
Ja sam skidao kod nekog lika koji se bavi time, 5 evra po staklu... Zaseče ih žiletom na ivici i onda ljušti uz fen, posle isprska staklo nečim da skine lepak (što je zapravo veći problem pošto ostane haos na staklu posle folije).
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže deki86

« Odgovor #2 poslato: 18. Jan, 2018. 12:54 »
Ja sam moje skinuo bukvalno za pola sata.Ziletom sam zagreba foliju kod gornje ivice stakla i kad je krenula grejao sam odozdo i vukao foliju lagano na dole.Nije mi ostajalo lepka po staklima ali ako ostane medicinski benzin resava stvar.
  • Vozi: Skoda Octavi A4 1.6 74kw 2002 Elegance

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 18. Jan, 2018. 12:58 »
... i aceton
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 18. Jan, 2018. 13:09 »
Ja sam probao neki lepak od konzerviranja auta da skinem kontakt sprejom,i to dobro funkcionise(ne smrdi,ne ostaje nista,nece da napravi problem na plastici).

« Odgovor #5 poslato: 18. Jan, 2018. 19:28 »
Skinute folije. Verovatno sam doprineo resavanj najvećeg problema u ovoj us...noj zemlji.

Sent from my iPhone  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #6 poslato: 18. Jan, 2018. 21:50 »
Skinute folije. Verovatno sam doprineo resavanj najvećeg problema u ovoj us...noj zemlji.

Sent from my iPhone  

Velika sramota . Izgustirace oni to za mesec dana pa stavi opet
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži MAKS

« Odgovor #7 poslato: 18. Jan, 2018. 22:37 »
Zakon je od mislim od 2001 godine.
Ali kao i sve u ovoj drzavi sad su poceli da ga primenjuju. Jer nema vise odakel da se uzme. Inace po bgd skidaju tablice za taj prekrsaj.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Maksimus

« Odgovor #8 poslato: 19. Jan, 2018. 01:08 »
Iskreno,ja bih mnogo voleo da se zakoni iz bezbednosti saobracaja donose i primenjuju bez izuzetka (ali zakoni koji imaju smisla). Ajde tamna stakla bas i ne vidim kako ugrozavaju,mada ruku na srce previse zatamnjena napred smanjuju vidljivost nocu tako da ajde,al zadnja bas nikako ne vidim problem.
Ali zato za tehnicki neispravne po pitanju signalizacije (ne rade stopovi,vecno upaljena rikverc svetla itd),nepricvrsceni ili bedno pricvrsceni predmeti na galerijama,onda kseljone,sve to bih tako ostro kaznjavao da bi usi otpadale. Problem je sto se ovde kaznjava ono sto je ucestalo i profitabilno,ne ono sto bi realno pomoglo bezbednosti saobracaja.

« Odgovor #9 poslato: 19. Jan, 2018. 12:42 »
Ja sam probao neki lepak od konzerviranja auta da skinem kontakt sprejom,i to dobro funkcionise(ne smrdi,ne ostaje nista,nece da napravi problem na plastici).

Koji je to kontakt sprej? Koliko sam uspeo da vidim majstoj koji je skidao folije dosta dobro je se očistio jedino na vratima gepeka mi se čini da između grejača ima ostataka lepka pa bih ja to malo još da doradim.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #10 poslato: 19. Jan, 2018. 12:47 »
Uf ne znam tacno koji je,uzeo sam cini mi se u uradi sam ili merkuru,ne secam se.
A kontakt sprej je bas to-kontakt sprej (to im trazis da ti daju ). Ono ato sam video da koriste za skidanje onog konzervacionog lepka sa kola u autocacku je wurth cleaner,ako vec kupujes ciljano on verovatno najbolje radi.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #11 poslato: 05. Feb, 2018. 19:48 »
WD sprej odlično skida lepak, ne treba ti ništa drugo...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže joca 58

« Odgovor #12 poslato: 07. Feb, 2018. 14:33 »
Ja sam na golfu prosto odlepio rukom foliju a zaostalo lepak sastrugao onom spravom za struganje kojecega sa ravne ploce el.sporeta.Trajalo je ali ne nesto mnogo.Otprilike za sat vremena sa bocnih stakala i bez ogrebotina po staklu.Efikasna a besplatna metoda-
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens