Autor Tema: Octavia 2013/ 150 tdi miris zapaljene plastike  (Pročitano 3126 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Octavia 2013/ 150 tdi miris zapaljene plastike
« poslato: 18. Jan, 2018. 18:28 »
Juce nakon 5 godina potpuno razocarenje u Octaviju ; na putu za posao je poceo da se osjeca jak miris zapaljene plastike ili gume u autu ;
Vatra se nije nigdje pojavila , ali je bilo pitanje trenutka kad ce poceti da gori;
Koliko sam mogao da lociram , cini mi se da miris ne dolazi iz motora; Najvise se osjeti na zadnjoj klupi i u gepeku;
Auto sam uspio odvesti do servisa i ostaviti ;
Tek danas poslije podne sam dobio informaciju da su ga tek uvezli u garazu i da rade na otkrivanju kvara;
Nikakvu konkretnu informaciju jos nemam,
sem pretpostavke da bi moglo biti problem sa grijanjem sjedista( imam grijanje u sjedistima i nazad) ;
Moje pitanje je sljedece : Da li je neko na forumu imao slican ili isti problem, ili je cuo od nekoga za nesto slicno?
Hvala

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže Maksimus

Odg: Octavia 2013/ 150 tdi miris zapaljene plastike
« Odgovor #1 poslato: 18. Jan, 2018. 21:24 »
Uh,mogu misliti kako neprijatno,ali znaj da moze da bude od totalne gluposti. Npr meni se desilo u prvoj oktaviji da auto pocinje da mi se puni dimom(kod soferke),ja reko evo zapali se,stanem,slep,i servis i ispostavi se da je majstora za alarm mrzelo da stavu onu buksnu pa je umesto toga 2 zice spojio tako sto ih je upleo jednu za drugu i zavio izolirkom. Vremenom oksidovalo,napravilo otpor,grejalo zbog toga i pocela da gori izolirka... Problem od 10 dinara bukvalno.
Tako da sacekaj,nemoj odmah ocajavati.

« Odgovor #2 poslato: 24. Jan, 2018. 19:44 »

« Odgovor #3 poslato: 24. Jan, 2018. 19:49 »
Pronasli su na servisu, sta je bio uzrok zapaljene plastike;
Neki kablovi su dosli u kontakt minus i plus i zbog toga je pocelo da gori ;
U sistemu za grijanje ,
Ne znam da objasnim ni ja tacne nazive ovih dijelova;
Oko 1.000 eura je kostala popravka , ali ja placam samo 150 , vlastiti rizik u punom osiguranju kod pozara ( tako je tretirano, kao pozar )

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #4 poslato: 24. Jan, 2018. 20:10 »
Sramota . To sto su kablovi dosli u kontakt je fabricka greska ne tvoja greska , i strasno kako je taj auto tako mogao da izadje iz fabrike . Hvala bogu nista se krupno nije desilo .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peja

« Odgovor #5 poslato: 24. Jan, 2018. 20:13 »

Treba proteci ogromna struja da bi nesto na 12 V pocelo goreti. Prosto neverovatno da osigurac nije odreagovao.

Najblaze receno, cudno obrazlozenje servisa.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #6 poslato: 24. Jan, 2018. 20:16 »
Koliko vidim to je grejac za dodatno grejanje.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Peja

« Odgovor #7 poslato: 24. Jan, 2018. 20:20 »
Po mom mišljenju, ono topljenje plastike oko šrafa je verovatno prouzrokovao loš kontakt, odnosno nedovoljno stegnuta papučica kabla, 99,9%
Vidi se i po izolaciji kabla, koja je najviše stradala u delu u blizini papučice.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #8 poslato: 24. Jan, 2018. 21:04 »
FL A5 izgorela cela kabina zbog lose instalacije kod sijalica u nebu . Auto sam video uzivo . I tu nisu odregovali osiguraci , sve je moguce . Samo ne verujem da covek tu gresku mora da plati koliko god da je
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Peja

« Odgovor #9 poslato: 24. Jan, 2018. 21:41 »
Za ljubav je potrebno dvoje. Gde je ta druga žica sa kojom je ova braon bila u kontaktu, jesu li je zamenili? I njena izolacija bi trebala pokazivati znake izlaganja visokoj temepraturi.

Oko 1.000 eura je kostala popravka , ali ja placam samo 150 , vlastiti rizik u punom osiguranju kod pozara ( tako je tretirano, kao pozar )
Jesi li im rekao pre dijagnostike kvara da imaš osiguranje?

« Odgovor #10 poslato: 25. Jan, 2018. 18:44 »
U stvari auto sam uzeo u utorak , posto stvari sa osiguranjem nisu bile zavrsene,
Nisam mogao ni da platim racun, tako da specifikaciju dijelova nisam vidio jos ;
Za 5 godina star auto ne vazi nikakva garancija; jedino osiguranje;
Vlastiti rizik postoji u svakom obliku osiguranja i zavisi kakvo se osiguranje placa;
Za pozar ( tako se tretira) moj trosak je 150 eura i za ovako mali kvar, mogao je cijeli auto da izgori , moj trosak bi bio 150 eura;
Za motor je 400 eura ;
Ja ne znam kako je u Srbiji , ali u Svedskoj za svaki oblik osiguranja imas vlastiti rizik ( tako se doslovno zove) i to je dio troskova koju moras sam da platis u slucaju, pozara, udesa (ako je moja krivica) ili kvara na motoru ili mjenjacu;
U stvari mislim da su mi rekli da je to neki dodatni grijac za grijanje ;

Van mreže bugarin

« Odgovor #11 poslato: 25. Jan, 2018. 19:11 »
To je ono "cudo" sto ti omogucava da grejes kabinu odmah po paljenju vozila, bez potrebe da cekas da se zagreje motor tj rashladna tecnost. Obicno ga zovu matrix-heater i vuce dosta struje. U srbiji to nije u opremi, dok je u skandinavskim zemljama sad vec obavezan deo opreme.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

« Odgovor #12 poslato: 25. Jan, 2018. 19:14 »
... redovna oprema i u AT.

I dalje tvrdim, nije bilo kratkog spoja vec labavog spoja.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #13 poslato: 25. Jan, 2018. 19:20 »
Ja mislim da to imam u mom autu(greje jako brzo po paljenju) ali nisam ga posebno stiklirao. Stize li to uz superb,ili je u moj zalutalo? Secam se da je mirkuk to pominjao.

Van mreže Sammael

« Odgovor #14 poslato: 25. Jan, 2018. 21:30 »
Sto se tice osiguranja, to se u Srbiji zove fransiza (eng. deductible) i ugovara se obicno za celu polisu osiguranja. Moze biti fiksni iznos, ili procenat (sa ili bez minimalnog iznosa) od stete ili sume osiguranja.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue