Autor Tema: Letnje gume. Saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2018  (Pročitano 34140 puta)

0 članova i 25 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Markkoni

Odg: Letnje gume. Saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2018
« Odgovor #105 poslato: 26. Mar, 2018. 00:36 »
Ne izigravam ja mangupa, nego si krenuo sa nekim nadrkanim stavom. To ostavi za one koje poznajes.

Van mreže rkoms

« Odgovor #106 poslato: 26. Mar, 2018. 00:38 »
Jeste, 28 puta.
Lepo sam rekao TRI puta, ako treba evo opet cu posto ne razumes ili jednostavno ne zelis:

Tri puta je primacy 3 bolja od venus prime.
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže AcoSk

« Odgovor #107 poslato: 26. Mar, 2018. 00:39 »
Jesi li procenio sam da je bas 3x bolja ili ti je neko rekao?

Van mreže rkoms

« Odgovor #108 poslato: 26. Mar, 2018. 00:40 »
Jesi li procenio sam da je bas 3x bolja ili ti je neko rekao?

Sad cu ti odgovoriti, budi strpljiv

Van mreže rkoms

« Odgovor #109 poslato: 26. Mar, 2018. 00:57 »
https://imgur.com/a/vWjz6

2013 god, ventus prime 2 stigle na novim autu (juzno korejskom), ako je potrebno navescu i model, mada mislim da nije bitno, vec sam negde spominjao.

Posle 20kkm postale plasticne, zatim popucale po ivicama, pritom su neravnomerno potrosne (
ko zna kako na novom autu).

2009. kupljene nove michelin primacy (1 ili 2 ne secam se tacno koje su bile tad), vozio ih na golfu 4, auto prodat sa njima prvo prijatelju,  zatim je golf otisao dalje, guma bez greske.
« Poslednja izmena: 26. Mar, 2018. 01:03 rkoms »

Van mreže rkoms

« Odgovor #110 poslato: 26. Mar, 2018. 01:04 »
Prvo skoci, pa reci hop. Ti sad Aco proceni, cija je to procena. ;)

U ono sto ne znam ili se ne razumem ja se ne petljam, pazljivo biram sta cu i kada da odgovorim u kojoj temi, i sve je iz licnog iskustva. Naucim i ja svaki dan nesto novo, ali da je ventus p bolji od michelin p, slabije....

Van mreže AcoSk

« Odgovor #111 poslato: 26. Mar, 2018. 01:24 »
Sve je to u redu, nego si imao malo ruzan pristup i stav, zato smo te malo isprozivali...

Stvar je u tome da niko nije rekao da je Ventus bolja guma (pogledaj i sam postove iznad). Sta vise, svi smo se slozili da su Conti, Bridgestone, Dunlop jedne od najboljih, tako da ne znam ko se ovde sa kim raspravlja.

Evo ja sam vozio Miselin Primacy 3 i stvarno imam lose iskustvo. Po suvom nikako nije drzala, na malo jacem kocenju pali abs. Po mokrom je bila dobra, da ne gresim dusu.
Bas u tom periodu jedan drugar je bas cesto vozio moj auto (prodao svoj, pa dok nije uzeo drugi) i njegovi utisci isti kao moji, cak mi je rekao kako ne moze da veruje da je Miselin stara godinu i po onako losa.

p.s. Pedja ce imati ovde posla sa brisanjem :)

Van mreže rkoms

« Odgovor #112 poslato: 26. Mar, 2018. 01:41 »
Hm, nisam imao ruzan stav, vec ruznu stvar u zivotu a to je upravo ta guma. Ja turirao nisam pricu  8)
Stvarno bih se sprzio da mi dodje nov auto od 15-20k, sa tim gumama, ne znam koji deo mog stava je tu sporan wac1

Laku noc drugari     moram leci.

Na mreži hakkler

« Odgovor #113 poslato: 26. Mar, 2018. 17:26 »

Evo ja sam vozio Miselin Primacy 3 i stvarno imam lose iskustvo. Po suvom nikako nije drzala, na malo jacem kocenju pali abs. Po mokrom je bila dobra, da ne gresim dusu.
Bas u tom periodu jedan drugar je bas cesto vozio moj auto (prodao svoj, pa dok nije uzeo drugi) i njegovi utisci isti kao moji, cak mi je rekao kako ne moze da veruje da je Miselin stara godinu i po onako

Viš..kod mene će sad treća sezona za koji dan kad ih stavim..cca 15kkm

Meni su ok.

Voziš se dosta "šarf" kad imaš puno naglog kočenja? Brdo..krug ili općenito?

koja je dimenzija sa kojom si toliko nezadovoljan?

Jer..
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm

Van mreže AcoSk

« Odgovor #114 poslato: 26. Mar, 2018. 18:06 »
Nemam puno naglog kocenja, rekao sam pri malo jacem kocenju palio abs.
Brdo po nek vozim, a po nekada i krug tj l. na stazi (kad se ukaze prilika).

Van mreže Maksimus

« Odgovor #115 poslato: 26. Mar, 2018. 18:47 »
Ja sam imao primacy na scoutu( e sad mislim da je bio  hp,nisam siguran) i bila je tragedija posle dunlop sp sport,iskreno. Auto drzi mnogo losije,i na jace kocenje pali abs(dok je dunlop zahtevao bas maltretiranje da upali abs).
Ja sam hankook dobio na autu od 35k i uopste mi nije zao(a dobijaju ih ljudi i na audijima koji kostaju nekoliko puta toliko),guma je nagazila vec 15-17k i kao nova je. Drzi odlicno,odlicno koci,jedinu zamerku bih uputio da je malo tvrda(preko npr sljunka i sl se oseti vise nego sada zimski set),medjutim nije ni blizu neki veliki minus. Pravu sliku cu imati kad stavim sledeci set guma(jer na ovom autu nisam vozio npr sport maxx) ali utisak je da je odlicna guma.
A ti malo pazljivije procitaj,niko osim tebe ne pljuje nista,samo niko drugi nije iskljuciv.
Mene ne zanima pise li na gumi Miselin,Dunlop,Hankook ili Tigar ako je guma dobra i dobro radi svoj posao. Da li bi vise voleo primacy od hankooka-nikako. Da li bih radije Sport maxx-da,njih cu i da uzmem sledece-taman i da uporedim.
Ako se tebi uplasticila guma posle 20k-da nisi zakacio neki feler?
Kad smo vec tu,ima li neko iskustva sa continental premium contact 6? Ili je sport contact 5 bolji? Treba mi za santa fe.

Van mreže AcoSk

« Odgovor #116 poslato: 26. Mar, 2018. 19:39 »
Ne znam na koga se odnosio tvoj post?
Moj post je iznad tvog, ali ocigledno nije meni upucen :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #117 poslato: 26. Mar, 2018. 19:44 »
Nesrecna okolnost  :B=)
Zaboravio sam da "tagujem",kolegi rkoms-u.

Van mreže dzon

« Odgovor #118 poslato: 01. Apr, 2018. 17:51 »
Danas sam preizuvao auto, ove prednje Save Perfecta bih rekao da su jedino dobre da lete u đubre...

Zadnje su okej (u odnosu na ove izgledaju kao nove), tako da ću za početak dve gume da zamenim.

Prvo pitanje: Save su u dimenziji 165/70/R14, felne su RC 5,5J, šta bih dobio / izgubio prelaskom na 185/60/R14? I da li bi bio problem da narednih godinu-dve budu rasparne - napred 185/60, nazad 165/70 (ili obrnuto napred - nazad, šta god). S obzirom da više cenim udobniju vožnju i manju potrošnju, verovatno je bolji izbor da ostanem na 165/70?

Drugo pitanje, bacio sam oko na dva modela:

1. Uniroyal Rainexpert 3 (zanimljiva mi je šara sa kanalima za odvod vode i cela priča oko gripa na mokrom)
2. Falken Sincera 832i (prve na ADAC testu za 2018.)

Koje bi bile bolji izbor?
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže AcoSk

« Odgovor #119 poslato: 01. Apr, 2018. 18:30 »
Ja glasam za Uniroyal. Imao sam rainsport 2, dobra guma..
Falken ne znam nikoga da vozi tako da ne bih da komentarisem