Autor Tema: nemci francuzi japanci...  (Pročitano 1744 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
nemci francuzi japanci...
« poslato: 21. Jan, 2018. 10:09 »
Ne treba porediti francuske brendove sa nemačkim. Ni na jednoj listi najkvalitetnijih automobila nećeš naći nigde francuza, oni su zajedno sa fiatom uvek na drugoj krajsnosti. Nemci su tu oko sredine, malo iznad.

Van mreže rkoms

• RallyeSport
  • Ugled: 2
Odg: nemci francuzi japanci...
« Odgovor #1 poslato: 21. Jan, 2018. 13:50 »
Samo me zanima ko je na vrhu, ako nisu Nemci medju njima??

mb 123, 124....

Golf 2, 3, 4...... da ne idem dalje...

• Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #2 poslato: 21. Jan, 2018. 14:10 »
Pretpostavljam da su u prici novi automobili,a tu su uglavnom japanci na vrhu liste. Medjutim iskren da budem ja te liste apsolutno ne uzimam za ozbiljno,za pocetak treba pogledati sta sve ulazi u te kvarove (a to su jako cesto teske gluposti) a treba uzeti u obzir i o kakvim masinama se radi,jer novija tehnologija je obicno podloznija bubicama,npr ako na a8 crkne lupam-motorcic za izvlacenje ventilacionog otvora on ce uci u tu statistiku,dok su jeftiniji i prostiji brendovi zasticeni od toga prosto jer nemaju toliko kvarljivih sitnica. Onda treba uzeti u obzir i performanse,gde su japancima(ne pricam o gtr-u,LFA i ostalim egzotikama) performanse efropljana. Atmosferski benzinac od 3800 kubika i <300ks se siguno manje kvari od npr 2.0 motora sa preko 300 konja itd.
U prilog tome da je glavna stvar koja spusta nemce na listi tehnologija ide i to da je vw obicno ispod skode na tim listama,jer su do sada uglavnom imali "pola generacije" novije stvari koje su samim tim manje proverene.
Znam jednu stvar,a to je da otkad sam 2003. kupio prvu oktaviju (1.9 tdi elegance),od tad apsolutno ne razmisljam o mogucnosti da moze da se desi da ne odem gde sam planirao(desilo mi se jednom,puklo crevce od 5e kod cilindra kvacila,auto me ipak dovezao u BG). Kod majstora idem za ulje i filtere(a ovo mi je peta skoda u vlasnistvu).
« Poslednja izmena: 21. Jan, 2018. 14:15 Maksimus »

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 21. Jan, 2018. 14:15 »
Žena može da bude sa selo ali auto mora da bude iz Nemacku :)
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže rkoms

• RallyeSport
  • Ugled: 2
« Odgovor #4 poslato: 21. Jan, 2018. 14:27 »
Cek cek, jesu to one do skoro nove mazde koje se koliko se secam ne kvare? One mazde od 2003-2007 koje krase truli zadnji rubovi, zakucani motori, koje cine sam vrh ponude ostecenih automobila u nama voljenim drzavama odakle ih uvozimo, jel ti japanci?

Za mene je najbolji podatak kada uzmemo star auto i vidimo koliko se kvario a ne auto par godina star, gde se komentarise prekidac klime i izlizana patosnica...

Visegodisnje iskustvo me je naucilo da cu uvek bolje proci ako se vodim kvalitetom a ne lepotom. Izbor je tako sa razlogom padao na vw skode ali i seata, u odnosu na budzet, da ne pricam o premiumima.....  Japanci su dobar izbor za azijsko trizste, ali ovde su realno preskupi za ono sto pruzaju. A o kvalitetu mozemo samo da pricamo kad je Honda u pitanju ali i Toyota... Gde su tu vozne karakteristike, potrosnja, performanse.....

• Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 21. Jan, 2018. 15:35 »
Upravo tako,slazem se,ti japanci su prilicno sterilni (i u odnosu na vw) i performanse a ni vozne karakteristike nisu za poredjenje (ja sam bio sokiran kako se novi auris sa 130ks lose vozi u odnosu na moju u tom momentu 9 godina staru oktaviju).
Te liste se uglavnom sastavljaju za nove ili skoro nove automobile (koji su u tom trenutnku na trzistu) tako da i ne stignu da se pokazu takvi problemi. "Ti japanci" su cini mi se Nissan,Toyota,Honda,ne znam da li je Mazda u toj prici iskreno.

Van mreže fobia24Započeo temu

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 22. Jan, 2018. 09:23 »
Mazda i tojota imaju veliki problem sa limarijom, to je tačno. Po testovima do 100.000km su imale najmanje kvarova, ali po kriterjumimam koje je Maksimus opisao. Iskreno, ja sam se razočarao u tojotu kada sam vozio nove aktuelne modele. U autu koji košta kao oktavija nema svetlećih prekidača za otvaranje prozora i nisu automatski. Plastika je očajna. Ali je na vrhu liste po tim "kvarovima". Npr, reno koji sam imao niti je udoban, ima vozne karakteristike 10x lošije od oktavije, kvarila se elektronika stalno, trap je strašno osetljiv. Moj kum je vozio senika 2009, posle toga uzeo bmw3 2006. Bmw je udobniji, o upravljovosti ne vredi porediti i sa 2.0 benzinskim motorom troši osetno manje.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #7 poslato: 22. Jan, 2018. 13:09 »
Mali broj onih koji kupuju nov auto u EU, kupuju da bi im trajao 15g i 200kkm, nego lizing dok traje garancija...pa 'ajd sledeci novi model... kog briga za koroziju?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 22. Jan, 2018. 14:14 »
Pa da ih je bas malo i nije(ima i te kako vozila starijih od 10 godina na putevima),ali mnogo manje nego kod nas,kod nas je nov auto mnogo manje zastupljen od polovnog (pa makar i mladog). Upravo to sto kazes,auto se uzima na lizing,obicno 3-4 godine,vratis,uzmes drugi i uvek placas otprilike istu ratu (kao postpeid broj  =)) ). E onda taj posle prvog vlasnika dodje kod nas i "kao nov"(a tamo vec isluzio).
E sad,posto se uglavnom anketiraju ti vlasnici koji kupe nov auto,a njih iritira sto moraju da odu u servis makar i sijalicu menjali,onda dolazi do te apsurdnosti tih anketa. A skoro sam negde procitao da je valjda sprovedeno neko istrazivanje u bmw-u,i ispada da neki ogroman procenata vlasnika serije jedan ni ne zna da im je auto zadnja vuca,eto koliko se udubljuju u pricu oko kola  :B=) . Evo ga i link https://www.autocar.co.uk/car-news/motoring/1-series-owners-think-its-fwd
Zato te statistike meni nisu merodavne,kad ja sednem u auris iz 2016 sa 130ks posle moje oktavije scout(u tom trenutku stara 9 godina,generacijski i vise) i ne mogu da nadjem nista sto je bolje u aurisu,a o povozitosti je glupo i pricati,kao da mu fali 70 a ne 20ks (pritom je laksi skoro 300kg). Bez zezanja,neko da mi ponudi novu oktaviju a5(sa nekim 2.0 motorom) ili novog aktuelnog aurisa(tog kao sto sam vozio),uopste ne bi bilo dileme.

Van mreže Sammael

• RallyeSport
  • Ugled: 7
« Odgovor #9 poslato: 22. Jan, 2018. 14:51 »
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D (130 KS), proizvedena u Turskoj, 2007. godiste. Kupio sam je od prvog vlasnika juna 2013, tada je imala 216000 pređenih. Sad je na 283000. Nula problema sa limarijom (osim činjenice da je ili ja grebem ili mene grebu/lupaju non-stop ;)), nula problema sa motorom.

Od problema bio je elektromotor koji pomera klapnu za klimu sa grejanja na hlađenje, zatim anlaser (četkice) i letos servo pumpa volana i crevo od pumpe do volana (bušno na 2 mesta). Za auto 10 godina star po meni sasvim očekivane stvari (kao što se i platno na vratima odlepilo i što ima nekoliko komada plastike koji vibriraju) ali ne želim time da se bavim pa prelazim na nov auto.

Performanse - više puta sam išao do Danske s njom, i nekoliko puta do Nemačke, uživancija na autobahnu. Rekord od letos mi je 213 km/h, doduše na nizbrdici :D regularno sam išao 205-6.

Najveći problem auta je paprena registracija od 500 EUR godišnje zbog pišljivih 200 kubika  >:(
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže BrRista

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #10 poslato: 23. Jan, 2018. 07:34 »
Izbegavam francuze u sirokom luku posle loseg iskusta sa Peugot kombijem 4x4....
Inace, smejemo se ovih dana - zamena sijalice smigavca na Octaviji je posao od par minuta - odvrnes plasticni sraf, povuces polugu i izvuces far. Kolega na Meganu mora auto da vozi u servis da bi zamnio sijalicu, uzas.
Japanci su ok. Vozio sam Subary Legacy dugo. I sada je izbor bio izmedju Outbacka i Scauta ali je proradio razum pa sam kupio Scauta. Subary je ipak logisticka nocna mora u Srbiji...
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže lipovaccc

• Laurin&Klement
  • Ugled: 68
« Odgovor #11 poslato: 23. Jan, 2018. 10:33 »
Dobra tema  bravo2

Ekipa da vas pitam za mišljenje o pežou 308 1.6 eHDI  2015+ godište ?

Ako bude sve kako treba sa finasiranjem uzeo bi ovaj auto , zahvaljujući prijateljima  uspeo sam da dobijem 308cu na 3 dana da je testiram.

Mene je auto oduševio po pitanju svega .

Pa hocu da cujem vaše mišljenje da li ima neki mana i tako to na tu temu  :B=)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #12 poslato: 23. Jan, 2018. 11:33 »
Izbegavam francuze u sirokom luku posle loseg iskusta sa Peugot kombijem 4x4....
Inace, smejemo se ovih dana - zamena sijalice smigavca na Octaviji je posao od par minuta - odvrnes plasticni sraf, povuces polugu i izvuces far. Kolega na Meganu mora auto da vozi u servis da bi zamnio sijalicu, uzas.
Japanci su ok. Vozio sam Subary Legacy dugo. I sada je izbor bio izmedju Outbacka i Scauta ali je proradio razum pa sam kupio Scauta. Subary je ipak logisticka nocna mora u Srbiji...
Uzeo si fantastican auto,neces se pokajati sigurno. Vozio sam skauta (doduse benzinca) 10 godina,nikad nista osim servisa i goriva (i potrosnih delova) a nije mazen.