Autor Tema: Teško prvo paljenje  (Pročitano 4572 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže crkiZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 3
Teško prvo paljenje
« poslato: 29. Jan, 2018. 16:01 »
Imam feliciju 1,3 mpi,benzin 1997 god.Prvo paljenje je izuzetno teško,moram da je ,,prevarim,,dodavanjem gasa da bi upalila.Posle pali na pola ključa.Odlično vuče,prima gas,ne secka,guši...Majstor je za 7 dana uspeo da utvrdi da je možda problem u pumpi za benzin,releju-ventilu ili diznama.Zaokružio sam na slici relej-ventil jer mi je pritisak bio 300 kad sam video da mi je auto kako sam ga ostavio,a u radionici bmw kupe,opel...Kad sam ga malo pre upalio kod njega prsnuo je neki sprej u crevo od filtera i auto je upalio normalno.Da li znate šta može da bude problem?Zakazao sam kod drugog majstora,ali tek za tri dana.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Teško prvo paljenje
« Odgovor #1 poslato: 29. Jan, 2018. 17:13 »
Pumpa u rezervoaru 100% .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Style
« Odgovor #2 poslato: 16. Feb, 2018. 18:23 »
Morao sam da odem kod trećeg majstora.Dijagnostikovao je da je u pitanju da pumpa goriva,oslabila je i nema dovoljan pritisak.Kupim novu.Majstor je postavi,izmeri i kaže da je ,,jača" za pola bara nego što treba.
  Juče ja nisam mogao da odem za auto,ode supruga i kaže mi da je opet auto teže palio.Majstor mi je telefonom  rekao da je crkla lambda sonda i da daje prebogatu smešu.Kaže zamenio je svećice i auto je upalio.Kaže nije problem u svećicama,nego lambda sonda.
Malo pre sam pokušao da je upalim,kontakt,čujem zujanje,cakne,vergla neće da upali.Prestanem da verglam,i dalje ima kontakt čujem zujanje i cakne.Pozovem ga i on tvrdi da je lambda sonda u pitanju.
  Čitao sam na netu,nigde se ne spominje kvar da auto neće da upali ako lambda sonda zeza.Ne bacaju mi se pare bezveze jer planiram da prodam feliciju i kupim nešto novije za 2-3 meseca.
  Pomagajte,ne bih da bacam pare na deo za koji sumnjam da pravi probleme.

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 16. Feb, 2018. 18:56 »
To zujanje i caktanje je znak da pumpa radi . Zbog sonde sigurno nije teze paljenje , nema ona nikakvu vezu sa prvim panjenjem . Podji od najprostijeg , kakav ti je akumulator ? I jos jedna stvar , pumpa da li je stavljena originalna ? I da li je ista ima 2 razlicite kod mpi felicije

• Style
« Odgovor #4 poslato: 16. Feb, 2018. 19:04 »
Akumulator je nov,55 Ah,star je 2-3 nedelje.Pumpu sam kupio u delmaksu,Odneo sam staru i saobraćajnu.Ne znam koja je,kutija mi je u gepeku.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 37
« Odgovor #5 poslato: 16. Feb, 2018. 23:56 »
Ono sto cu tu ja reci, a i sto rece Buca, nije do lambda sonde sigurno. Taj majstor nema veze sa vezom (ili hoce da ti izvuce novac, trece nema).
Prvo sto treba da promenis je majstor

• Style
« Odgovor #6 poslato: 17. Feb, 2018. 10:21 »
Bio sam kod dosta majstora,ispričam problem,kažem felicija,kažu zovi za 3-4 dana.Kad opet pozovem,kažu zovi opet kasnije.Poznajem neke majstore,ali oni nemaju dijagnostiku.Ovaj majstor je stavljao na dijagnostiku i kaže neispravna lambda sonda.U toku rada pravi se prebogata smeša,nekako radi.kad se ugasi auto zbog vlažnih svećica neće da upali.Stavi druge,suve auto upali.Očisti moje koje su bile,vrati ih na auto opet pali dok se ne ugasi.Opet su svećice vlažne.Ukratko ovako mi je majstor objasnio problem.Naručio u delmaksu sondu,6300 dinara.Brine me što mi deluje kao da bacam pare u deo koji je neispravan,ali ne utiče na rešavanje problema koji imam  :(

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 17. Feb, 2018. 17:17 »
Sonda za feliciju 6500  ??? Preskupo je to pogotovo za zamenski deo za tako star auto

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #8 poslato: 18. Feb, 2018. 09:15 »
Ono sto cu tu ja reci, a i sto rece Buca, nije do lambda sonde sigurno. Taj majstor nema veze sa vezom (ili hoce da ti izvuce novac, trece nema).
Prvo sto treba da promenis je majstor

Sasvim pogresan savet...Cim su svecice "vlazne", znaci da je smesa prebogata. A uloga lamba sonde je da regulise odnos gorivo : vazduh...Kad senzor vremenom, postane dovoljno "zaprljan", izgubi senzibilitet za ocitavanje i pocne sporije da reaguje na promene u kvalitetu smese, a ovo stvara kratak vremenski period tokom kojeg ECU osteje bez pravovremene informacije da pravilno regulise odnos gorivo/vazduh...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 37
« Odgovor #9 poslato: 18. Feb, 2018. 13:04 »
Teoretski da, ali u praksi ne znam bas... Jer po toj logici ne bi uopste upalio na kraju, jer pri verglanju jos vise "ovlazi" svecicu.
Ja bih voleo da si u pravu i da @crki resi problem zamenom lambda sonde, iskreno!