Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2013-2020
»
Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
Strana:
«
1
2
3
4
»
Dole
Autor
Tema: Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G (Pročitano 13966 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Hidroponika
Laurin&Klement
Like ukupno: 14
L&K ugled:
6
Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
«
Odgovor #15 poslato:
08. Feb, 2018. 21:38 »
Razlicita trzista razlicita ponuda. Dakle u dynamic paketu u Srbiji dobijas sedista, mali spojler na gepeku, alu lajsne na pragovima i kozni trokraki volan ali ne zaseceni. Kao sto rekoh kod nas u style paketu dobijas zaseceni volan dok npr u Nemackoj nije tako. Tako da se definitivno razlikuju paketi za razlicite zemlje.
Maksimus
Laurin&Klement
Like ukupno: 100
L&K ugled:
32
Odg: Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
«
Odgovor #16 poslato:
08. Feb, 2018. 21:49 »
Nek proveri u salonu,ali 99% mislim da sam u pravu,tako izbacuje i konfigurator koji je podesen na nase pakete (samo ima jace cene). Bilo bi glupo da za <300e propusti totalno drugaciji enterijer.
Hidroponika
Laurin&Klement
L&K ugled:
6
«
Odgovor #17 poslato:
08. Feb, 2018. 22:03 »
Ja ti pricam a ti kao da ne zelis da me cujes. Ja sam pre 6-7 meseci kupio Octaviu i hteo sam taj paket i iz vec navedenih razloga odustao.
Maksimus
Laurin&Klement
L&K ugled:
32
«
Odgovor #18 poslato:
08. Feb, 2018. 23:37 »
Razumem ja sta ti meni pricas,ali meni se cini da smo i ja i ti porucivali dok je aktuelan bio my2017 (gresim li?),te da je doslo do odredjenih izmena. Tako sam ja dobio drugaciji auto od onoga sto sam narucio,pa i neke elemente opreme koje nisam znao da ce doci. Nek proveri u salonu,nista ga ne kosta. Inace tvoja oktavija mi je najlepsi fl koji sam video(osim naravno rs-ova). Znam da sam video oktaviju sa malim lip spojlerom u salonu,al mi je prodavac rekao da je to sada standardno na benzincima... Izgleda ni oni ne znaju sa sigurnoscu sta i kako.
Hidroponika
Laurin&Klement
L&K ugled:
6
«
Odgovor #19 poslato:
09. Feb, 2018. 07:46 »
Naravno da treba da proveri. Inace moj auto je My 2018. Proizveden je u 38 nedelji.
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #20 poslato:
09. Feb, 2018. 08:24 »
Ja bih samo dodao grejanu sofersajbnu i grejani volan. Kolega je imao maco komentar na temu grejaca ali ja ih smatram
potrebnim i korisnim. Automobili nisu isti sada i pre 15 godina. U mojoj 1.6tdi u gradu sedis u santi leda bar 10-15 min dok se ne zagreje kako treba. Cuvaj zdravlje i uzivaj u voznji. Pogledaj dobro cenu jer u nekim cenovnicima cena koju si ti dobio uz popust je standardna, vodi se kao nova cena. Dakle pravu bi ti uslugu ucinili ako ti daju sve sto si dodao od opreme po ceni o kojoj si pricao (toj sa popustom -19608) i to mi se cini kao realna opcija.
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
Zarko
RallyeSport
Like ukupno: 8
L&K ugled:
6
«
Odgovor #21 poslato:
09. Feb, 2018. 08:26 »
Ja vozim taj auto 1.4 tsi 110kw samo sa dsg,za godinu ipo presao 42 iljade. Odličan super potrosac ako vozis lepo nema greške, motor dovoljno startan da mozes svima da pariras na semaforu i u vožnji. Nikakvih kvarova do sada nije bilo, jedino sto je pozadi malo lakši pa zna ponekad da zabavi dupe, opet sve je do stila vožnje. I ja mislim da ti kamera ne treba ni za kriv k... Ako te nesto jos zanima pitaj. E da dobra stvar je sto kod tih motora se servis radi na 30 hiljada
Sent from my iPhone
zoranius
RallyeSport
Like ukupno: 50
L&K ugled:
6
«
Odgovor #22 poslato:
09. Feb, 2018. 08:52 »
Obzirom da je sa dodatnom opremom taj auto vec znacajno preko 20000 da li si mozda razmisljao o Superb sa 1.4 motorom i 150ks koji u Ambition nivou opreme ima vise nego Oktavia u Style. Jos su imali Ambition plus koji je nesto skuplji ali ima cini mi se vecinu ovoga sto ti zelis?
Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #23 poslato:
09. Feb, 2018. 10:30 »
Citat: nikola_ns 07. Feb, 2018. 14:06
Povecana pocetna standardna kolicina goriva u rezervoaru
Зар ово не бјеше нека глупост, типа да доспу у фабрици још 5 литара горива или тако нешто? Можда сам нешто побркао али знам да се водила нека полемика око тога
nikola_ns
Style
Like ukupno: 21
L&K ugled:
3
«
Odgovor #24 poslato:
09. Feb, 2018. 10:36 »
Hvala puno na savetima. Dosta dodatne opreme koja je jako zanimljiva ste predlozili, tako da cu svakako uzeti sve u razmatranje i videti da napravim neku "dobitnu" kombinaciju.
Sto se tice Dynamic paketa moracu to da proverim direktno u salonu, posto mi se jako svideo, ali nadam se da je doslo do promene koja nije zahvatila Hidropaniku i da je Maksimus u pravu.
A sto se tice Superb.. Mislim da kad bih uzeo ove neke sitnice koje ulepsavaju enterijer i uzitak u voznji, da bi razlika izmedju takve Octavie i Superb presla 2000 eura, sto nije malo.
Sad kad razmislim malo bolje, ima smisla to sto kazes za tih 5 litara. Ja dok sam citao tu stavku sam izostavljao rec "pocetna" i samim tim sebi objasnjavao kako je to povecan kapacitet rezervoara. Slazem se, totalna glupost, to upravo izbacujem.
Vozi: Kodiaq RS 2.0 TSI 4x4 2023, Octavia FL 2.0 TDI 2018
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #25 poslato:
09. Feb, 2018. 10:53 »
Капацитет резервоара сигурно није повећан (у том случају би та ставка опреме била супер) него је баш неки штос са горивом у питању
Нисам гледао колико то кошта али у сваком случају ћеш имати довољно да дођеш до прве пумпе и сам наточиш шта желиш
nikola_ns
Style
Like ukupno: 21
L&K ugled:
3
«
Odgovor #26 poslato:
09. Feb, 2018. 10:56 »
A da li je neko uzimao "Alarm sa kontrolom unutrašnjeg prostora, zaštitom od vuče i centralnim zaključavanjem sa daljinskom komandom"? Da li to uopste vredi uzimati, ima li neko neka saznanja/iskustva?
Vozi: Kodiaq RS 2.0 TSI 4x4 2023, Octavia FL 2.0 TDI 2018
Maksimus
Laurin&Klement
L&K ugled:
32
«
Odgovor #27 poslato:
09. Feb, 2018. 11:19 »
Apsolutno ne vredi uzimati,tipski alarmi sluze samo da piste,ali nemaju odvojene blokade(auto sa i bez fabrickog alarma se krade na skoro isti nacin). Kada preuzmes auto otidji u dobar servis za alarm i ugradi neki ozbiljan sistem,em ce kostati otprilike kao pola tog fabrickog,em neces razmisljati da li ces ostati bez auta. Aftermarket alarm ti ne utice na garanciju,radi svoj posao (lopov nema ideju kako je sta sprovedeno i koje blokade su ugradjene) dok je fabricki prakticno sirena vezana na fabricku blokadu(uz naravno senzore za podizanje,udarac itd),sve je tipski ,lopov tacno zna sta treba da uradi jer identican alarm ide na hiljade oktavija,a svaki aftermarket alarm je drugaciji.
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 613
L&K ugled:
42
«
Odgovor #28 poslato:
09. Feb, 2018. 14:07 »
Može li naknadno ugrađen alarm da se poveže na komande ključa kao fabrički?
Maksimus
Laurin&Klement
L&K ugled:
32
«
Odgovor #29 poslato:
09. Feb, 2018. 14:29 »
Moze,mada ti zavisi od alarma do alarma. Ranije su ti koji su isli na kljuc bili bezveze,sada su uznapredovali pa i tu moze da se sastavi dobra zastita,mada ne vidim problem ni kad je odvojen daljinac od alarma (daljinac koji zakljucava i otkljucava auto,a na kljuc ga palis itd). U principu odvojeni sistemi su ozbiljniji,mada se ne moze generalizovati. Za kessy sisteme postoje varijante sa kessy privescima (moze i u kljuc,a moze i taj privezak). Ali kao sto rekoh,uglavnom je odvojeno bezbednije.
Strana:
«
1
2
3
4
»
Gore