Autor Tema: Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G  (Pročitano 13964 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži nikola_nsZapočeo temu

Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
« poslato: 07. Feb, 2018. 14:06 »
Postovani vozaci Skoda Octavia,

zamolio bih Vas da mi prenesete svoja iskustva sa Octaviom 1.4 TSI. Planiram da je kupim pa me zanimaju iskustva iz prve ruke ljudi koji poseduju Octaviu sa tim motorom. Dvoumio sam se dosta da li 2.0 TDI ili 1.4 TSI, ali s obzirom da godisnje prelazim 10.000 - 15.000 mislim da mi nikako nije isplativo da uzmem 2.0 TDI. Da li je 2.0 TDI bolji motor pa ga vredi uzeti cak i ako se ne prelazi dovoljno kilometara da bi se on isplatio?

Prvenstveno me zanima kako ste zadovoljni u voznji, kako se ponasa motor, koliko je startan, pokretan itd. Zatim bih voleo da cujem i neka iskustva sto se tice kvarova, da li ih je bilo ili su samo redovni servisi u pitanju.

Posto sam iz Novog Sada, kupicu automobil u Skodinom distributeru u Novom Sadu. Trenutna cena u Style paketu je 21.084 odnosno 19.608 sa popustom. Da li se na sajmu u Beogradu moze ocekivati jos niza cena? Ako da, koliko okvirno mogu? Bilo bi odlicno kad bi mozda neko imao bas cene sa sajma od prosle godine.

Na paket Style sam planirao da dodam sledece stvari, pa me zanima sta vi mislite o tome, da li biste nesto dodali ili mozda izbacili.
  • Metalik boja
  • Produzena garancija
  • Kamera za pomoc pri parkiranju unazad
  • Navigacioni sistem Armundsen
  • Grejaci prednjih i zadnjih sedista
  • Povecana pocetna standardna kolicina goriva u rezervoaru
  • Uticnica 230V
  • Grejane dizne za pranje vetrobranskog stakla

• Hvala unapred svima koji budu raspolozeni da daju savet i pomognu!  :)
    • Vozi: Kodiaq RS 2.0 TSI 4x4 2023, Octavia FL 2.0 TDI 2018

Van mreže slobodanalex

Odg: Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
    « Odgovor #1 poslato: 07. Feb, 2018. 16:42 »
    Mislim da je 1.4 TSI dobitna kombinacija...
    • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #2 poslato: 07. Feb, 2018. 18:29 »
    Ja sam ponosni vlasnik octavie 1.4 tsi i za ovih 12000 km koliko sam presao sa njom imam samo reci hvale.

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: 07. Feb, 2018. 18:32 »
    Ja mogu reći da obavezno tsi jer dizel na tako maloj km ne samo da nije isplativ, nego ćeš imati problema sa dpf filterom ako ne voziš često na otvorenom. U gradu dizeli nastradaju. Pri tom se sporije zagrevaju. Za ostalo će oni koji voze taj auto. A da je dovoljno startan 1.4 tsi mogu i ja da kažem jer sam ih vozio na kratke relacije.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 07. Feb, 2018. 19:14 »
    Za tebe ne vidim ni jedan razlog da kupis dizel.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 07. Feb, 2018. 23:05 »
    • Vozi: Yeti

« Odgovor #6 poslato: 08. Feb, 2018. 17:05 »
    Hvala svima na pomoci, uzecu 1.4 TSI.

Sto se tice dodatne opreme koju sam naveo, kako vam se cini? Jel biste menjali nesto

I da li slucajno neko ima cene sa sajma u BG prosle godine?

Van mreže Maksimus

« Odgovor #7 poslato: 08. Feb, 2018. 17:45 »
    Ne znam sta ce ti parking kamera,za te pare bi pre ubacio npr keyless(zanimljiva stvar kad se naviknes). Mislim i da su zadnji led farovi neka sitna doplata.
    Nego sad cu da postavim malo glupo pitanje,ali koliko kosta takva 1.4 style oktavija? Meni se cini da ozbiljno prilazi RS-u,jesi li razmisljao o njoj? Ja bih par sitnica u opremi lagano progutao za nju(mada je sigurno zednija),a koliko je ona,23 i nesto?
    I da,iako je 1.4 i vise nego dovoljan,ja bih pogledao i 1.8 ne zbog snage,vec zbog multilinka.
    Jesi razmiljao o dsg?

« Odgovor #8 poslato: 08. Feb, 2018. 18:01 »
    S obzirom da ce ovo auto ostati tati nakon isteka garancije a ja cu tad sebi uzeti nesto drugo, moram da ukombinujem auto tako da se i njemu svidi, pogotovo sto ce pogurati finansijski pa moram da pravim kompromise. Tako da zbog ove price otpada dsg. A sto se tice KESSY sistema, mislim da je kamera nesto sto ce mi vise koristiti nego KESSY sistem, ali se slazem da je vrlo zanimljiva i primamljiva opcija.

Trenutno je u Novom Sadu u Intersremu 19.608 style paket i sa dodatnom opremom izadje oko 21.800 - 22.000 sto se nadam da ce ici jos dole na sajmu u BG-u.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #9 poslato: 08. Feb, 2018. 18:14 »
    Kamera moze da se stavi i od 25$ (plus ruke i kodiranje), vrsi isti posao.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #10 poslato: 08. Feb, 2018. 18:43 »
    Sad gledam,rs je 24,onda je to vec ozbiljnija razlika. Proveri razliku za 1.8,miskim da se isplati zbog nezavisnog vesanja.
    Keyless je zanimljiva stvar kad se naviknes,mada opet daleko od neophodne.
    Kamerica je po meni preskupa za to sto radi,jer auto vec ima senzore sa grafickim prikazom a realno moras koristiti retrovizore kako god okrenes (bar ja licno nikad nisam bio opusten da parkiram auto samo gledajuci u ekran,mozda bi se navikao posle nekog vremena). I na sve to mozes da je nadjes na aliju u ugradis za 50tak eura,a ne 400 koliko traze u AČ (sto i ja mozda uradim,cisto fore radi,ne radi neke funkcionalnosti).
    Evo ti mog saveta za opremu (sad sam pogledao konfigurator za oktaviju). Ubacicu i ovo tvoje i jos par nekih stvari koje iz neke moje perspektive znace.
    Tvoja selekcija:
    1.Metalik boja
    2.Produzena garancija
    3.Kamera za pomoc pri parkiranju unazad(po meni bolje prednji senzori)
    4.Navigacioni sistem Amudsen
    5.Grejaci prednjih i zadnjih sedista
    6.Povecana pocetna standardna kolicina goriva u rezervoaru
    7.Uticnica 230V
    8.Grejane dizne za pranje vetrobranskog stakla

Po meni nesto sto bi stvarno bilo lepo za dodati (namerno ne stavljam must-have jer oktavija ima sve neophodno,ali ove stavke ce je bas istaci u moru "istih"):

1. Dynamic paket (e ovo je zapravo must,RS sedista i volan za svega 270 eura mislim da je poklon,udobnost a i izgled su druga dimenzija sa tim sedistima).
    2.Ambijentalno osvetljenje (one led trake koje mogu da svetle u 10 boja,imam ih u superbu i veoma su zanimljiv dodatak enterijeru,pritom se uz njih menja i boja na ekranima,sistem kosta svega 135e)
    3. Grejani volan (smesno jer kosta 14e,a po meni odlicna stvar zimi,uslov su grejana sedista koja si vec stiklirao i tempomat (50e)tako da je glupo ne poruciti po toj ceni koja je zajedno sa tempomatom 70e)
    4. LED zadnja svetla(jednostavno izgleda bolje,140e)

Evo i par stavki koje su vec licni afiniteti (da li volis meksi ili tvrdji auto itd).

4. Jesi razmisljao i 17" felnama(lepse izgleda,300e)
    5. Sport vesanje(tvrdji auto, bolje lezi,izgleda lepse jer je nesto nizi,cena je 150e)
    6. Sunset(zatamnjena stakla,150e).

Van mreže observer

« Odgovor #11 poslato: 08. Feb, 2018. 19:05 »
    Ja bih uvek pre ulozio lovu u neku dodatnu zastitu kartera i tako te zezalice koje mogu biti korisne na srpskim putevima nego u sminkeraj i "pussy things" kao sto je grejanje sedista :)
    Si musko bre il nisi :)?
    Je l ima jos uvek "paket za lose puteve"?
    To je bilo nekad pre 7-15 god.
    • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Maksimus

« Odgovor #12 poslato: 08. Feb, 2018. 20:14 »
    Ima,kosta neato smesno,stotinak eura,mada tesko da bi te plasticni pleh zastitio od bilo cega.
    Ja sam pisao da mi je na scoutu karter spasio celicni "skidplate",ali to ne moze da se dobije na klasicnoj oktaviji.
    Al ti nisi merodavan,tebe oprema nervira  =))

Van mreže Hidroponika

Kupovina - Skoda Octavia 1.4 TSI 6G
    « Odgovor #13 poslato: 08. Feb, 2018. 21:11 »
    U paketu za lose puteve visa je skoda nego standardna. A sto se tice dynamic paketa dobijas sedista ali gubis volan, posto kod nas u style paketu dolazi sa zasecinim volanom. Sedista osim vizuelno drugacijeg gornjeg dela nemaju bas nikakve druge razlike. Potpuno je sedalni deo isti. Daleko je to od rs sedista.Ja sam ipak hteo da ih uzmem ali kad su mi rekli da gubim volan odustao sam jer lepsi mi je volan nego sedista.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #14 poslato: 08. Feb, 2018. 21:30 »
    Bogme izgleda da gresis(ili je doslo do nekih promena za my2018) ali ovde su sedista skoro ista kao za VRS,a ima i zaseceni volan. Isto kao na ovoj sa oglasa je i prikaz na konfiguratoru.
    https://www.autowereld.nl/skoda/octavia-combi/1-4-tsi-greentech-style-met-o-a-dynamic-pakket-camera-panoramadak-dynamic-chassis-cont-26786026/foto.html
    Moze da se izabere sa crvenim ili srebrnim štepom (po meni najvise zavisi od boje eksterijera).
    Edit: Sad gledam,evidentno je doslo do izmena za my2018,jer vidim ranije su sama sedista imala drugaciji dezen i stizao je okrugli volan. Sada su lepseg dizajna i ide i zaseceni volan u paketu. Pisao sam o tim izmenama za my2018,i moj superb je dobio njih tako da imam drugi infotainment,drugaciju klimu itd.
    « Poslednja izmena: 08. Feb, 2018. 21:36 Maksimus »