Autor Tema: Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko?  (Pročitano 4715 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže rkoms

Odg: Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko?
« Odgovor #15 poslato: 11. Feb, 2018. 15:53 »
Super, ali ipak pogledaj ugovor, znam da smara..... ali dosta se uslova promenilo kada sam ja potpisivao polisu i sad.

Pogledaj broj steta u godini, maluse, bonuse, datum....
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže nebojsar

« Odgovor #16 poslato: 11. Feb, 2018. 16:21 »
Ako sam sve dobro razumeo, ti si imao ovo cukanje pa si posle uzeo kasko. Prilikom prvog pregleda za kasko osiguranje obicno slika auto. Da li si siguran da ti je auto nije slikan ili da je slikan pre ovog desavanja? Ako prijavis stetu a oni imaju inicijalne slike gde se isto vidi, mozes da budes u problemu.

Sto se tice obicnog osiguranja ako sam razumeo, dobio si cca 300 eu.  Ako sad prijavis ovo na kasko a imas ucesce 100 eu po meni ti se ne isplati. Prost razlog je sto kad budes obnavljao kasko imaces skuplju premiju jer si prijavljivao stetu, takodje sledeca steta, ako je slucajno bude pitanje je kako ce se pokriti (moras pogledati ugovor koliko imas steta sa 100% pokrica). Opet sve zavisi od toga koliko imas do isteka kaska, kako si ga platio (ako si platio na rate, osiguranje ce verovatno traziti da isplatis ceo iznos osiguranja pre naplate stete) i da li planiras da ga obnavljas.

Sto se tice tvog potencijalnog  insistiranja da se uradi sta ti hoces i tu mozes da naletis na procenitelje koji to nece dozvoliti itd, imaces natezanja koliko hoces. Nekada te administracija i papirologija kosta i vremena i zivaca da se za neku manju razliku ne isplati drndati se.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže vojkan85Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 11. Feb, 2018. 16:25 »
Ne, imao sam kasko, ali nisam ga za ovo aktivirao. Auto je fotkan bez ikakvih oštećenja. Po ovoj polisi koju ja imam a pošto nisu mogli da nađu odgovarajući nivo opreme za moj auto jer se limitiran na 300 primeraka, auto mi se vodi sa elegance opremom tip Exclusive A+ gde je uključen i rizik krađe. Plaćam kvartalno rate a učešće kako piše je 5 posto tj.minimum 100 evra. Ugovor je na neodređeno.

Edit: Nisam lepo napisao gore pre par postova pa je to verovatno zbunilo. Znači, imam kasko već dve godine ali ga nikada nisam aktivirao.
« Poslednja izmena: 11. Feb, 2018. 16:31 vojkan85 »
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže nebojsar

« Odgovor #18 poslato: 11. Feb, 2018. 17:16 »
Vidi onda samo da li imas klauzulu koja kaze da ako se polisa placa u ratama  prilikom prijave stete mora da se uplati cela premija.
Ja sam to imao u dve osiguravajuce kuce kada sam uzimao kasko na rate. Doduse, ako si isplatio vec tri od cetiri, svejedno ti je...

« Odgovor #19 poslato: 11. Feb, 2018. 19:42 »
U čemu je onda poenta kaska? Da im gruneš kintu odjednom pa si kao miran da napraviš neku štetu jednom i to je to?

Van mreže nebojsar

« Odgovor #20 poslato: 11. Feb, 2018. 20:10 »
Nazalost da. Cista igra brojevima, statistikom i od toga zgrtanje para. Mada neka logika postoji, oni tebi isplacuju stetu a ti nisi jos uvek njima isplatio polisu.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #21 poslato: 11. Feb, 2018. 20:45 »
Tacno je da oni tebi isplacuju stetu ali ti imas polisu a polisa je Ugovor o pravima i obavezama, dakle duzni ste da ga isplatite u potpunosti po dogovoru... A osiguravajuca kuca ima pravo da proceni i zahteva isplatu svih preostalih mesecnih premija ili da isplaceni iznos umanji za iznos preostalih premija. Tako kaze Zakon o osiguranju.
U praksi ja to nisam imao za zadnjih 8 godina od kada imam kasko osiguranja na novim autima...
I uvek je bolje terati auto u ovlasceni servis na sredjivanje i ne razmisljati o ceni nego traziti pare od osiguranja, tu ce uvek pokusati da vas zavrnu, ja sam prosle godine probao, ponudili su mi za Corsu C (2003) 59.000 din, nakon par dana pregovora 75.000 i na kraju sam ih saterao da oteram auto u Komnenovic, sredjivanje je kostalo 118.000 din i sve je lepo proslo... Inace ta Corsa vredi max1,500 eur, realno 1.200 :)
Jer, kad oterate auto u ovlasceni servis, tamo rade po pravilima proizvođača, meni su morali da farbaju celu Corsu a to je podrazumevalo i menjanje znakova na autu i od starih i matiranih znakova ja sam dobio glanc nove i sjajne znakove, natpise Opel, Corsa, 1.7 DTI... Milina je bilo videti je, nisam je prepoznao na parkingu Komnenovica :)
Elem, kasko i pravac u ovlasteni servis.
Sto se Skode tice, ja idem u Autocacak Krnjaca, njihova limarijska firma je Bugi trade, odlicno i brzo odrade!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #22 poslato: 11. Feb, 2018. 21:39 »
Moram da priznam da me pomalo zbunjujete. Bivsa jača polovina u firmi ima 7 Škoda. Svaka je rađena barem po 2 puta jer ih non stop češaju, udaraju itd. Svaki put sa osnovnom polisom kaska su platili 100 evra i ni dinara više. Auto voze u servis Marčetić koji je ovlašćeni auto servis za Škodu. Pitam se onda u čemu je tu kvaka...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #23 poslato: 13. Feb, 2018. 08:14 »
Prva procena od običnog osiguranja je bila 36000 dinara, ali mi je samo majstor za ispravljanje haube, i sve ostalo tražio 450 evra.
Bolje ne aktivirati kasko ako si već uzeo 300eur od obaveznog osiguranja krivca i ako ta šteta može da se sanira za 450 eur tako ti da budeš zadovoljan popravkom. Doplatiš 150 eur i rešiš to bez kaska.
Možda si pogrešio što si uzeo tih 36.000rsd, trebao si da popraviš auto u Škoda servisu, a osiguranje krivca da plati račun, mada je odlično ako možeš da uzmeš i keš i još posle na račun tvog kaska da popraviš auto.

Mada, nije greška ni aktivirati kasko, jer ono i služi za ovakve situacije. Samo u tom slučaju treba da insistiraš da nema popravke već sve novo da se stavi što je oštećeno, tj. za to ti je najbolje u Škoda servis da ideš, oni znaju. (nemaš doplatak jer ti je auto mlađi od 6 god, učestvuješ "samo" sa 100 eur, kao i tvoja jača polovina  :-X  kod Marčetića)

Što se tiče drugih sitnih oštećenja na autu, ne možeš da ih provučeš kroz kasko ako su sa druge strane vozila i nemaju veze za tom štetom sa slika.
tj. možeš ali ih osiguranje tretira kao drugu prijavljenu štetu u toku jedne godine na autu, i plaćaš osiguranju još 100 eur. (po toj polisi što je imaš, za prve dve po 100, Uniqa)
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #24 poslato: 13. Feb, 2018. 11:07 »
Ali bih mogao svakako da uzmem i da doplatim tom Bugi-ju koji bude radio auto koliko bude koštalo :)? Malo me nervira jer je sve sitno a opet znam da je tu a da ne krene da se širi korozija za džabe. Jeste garancija čini mi se na škodinu limariju 10 godina ali pitanje je pod kojim uslovima.

Van mreže rkoms

« Odgovor #25 poslato: 13. Feb, 2018. 13:27 »
Jeste garancija čini mi se na škodinu limariju 10 godina ali pitanje je pod kojim uslovima.
Nije pod ovim uslovima to je sigurno. :(

Ukoliko se opet nadjes u ovakvoj situaciji, sledeci put slobodno iskoristi odmah kasko. Pravna sluzba (tvog osiguranja) ce potom zahtevati regresno potrazivanje isplacene stete od osiguranja okrivljenog, tebi ce nakon te naplate vratiti tvoje ucesce i nece ti se racunati steta (posto nisi ti kriv).
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #26 poslato: 13. Feb, 2018. 14:19 »
Ali bih mogao svakako da uzmem i da doplatim tom Bugi-ju koji bude radio auto koliko bude koštalo ?
Naravno, to uvek može.
Slikaj ako možeš da vidimo koja su to ostala sitna oštećenja?
Jedna od varijanti za tebe je da ideš kod privatnog limara/farbara (i ima iskustva sa osiguranjima), koji će da popravi i nastalu štetu ali i nešto od tih drugih oštećenja a da kasko "pokrije" sve, a da ti platiš "samo" 100 eur. U tom slučaju moraš da pristaneš na popravku delova koji mogu da se poprave, a ne na zamenu, ali i da budeš siguran da će osiguranje isplatiti ceo iznos popravke. (-100 eur).
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #27 poslato: 14. Feb, 2018. 10:08 »
Fotkaću pa ću da pošaljem. Nije ništa strašno ali me nervira :).

« Odgovor #28 poslato: 20. Feb, 2018. 22:08 »
https://imgur.com/a/cagcN

I još deo kod krila sa unutrašnje strane koji ne mogu lepo da uslikam. Pošto je auto bio udaren i sređen u Češkoj, lik ladno nije ofarbao krilo unutra...šta reći.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #29 poslato: 21. Feb, 2018. 09:56 »
To nije od udarca, to ti je "feature" :B=) iliti standardno na Octavijama A5, Golfovima 5 i sl.
Na 3 od 3 nase A5 imalo je manje ili vise tragova ljustenja boje i blage korozije po ivici zadnjih rubova. Kod mene doduse par tackica, na caletovoj prosloj Octaviji do 200000km vec je bilo solidno oljusteno.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.