Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Spolja Unutra
»
Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko?
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko? (Pročitano 4714 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vojkan85
Laurin&Klement
Like ukupno: 219
L&K ugled:
-6
Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko?
«
poslato:
11. Feb, 2018. 12:40 »
Pozdrav kolege, dugo me nije bilo ali i am back
. PItanje, popio sam udarac od Opel Corse na prednjem delu auto. Nakrivljena hauba, polomljen branik, vezni lim mislim da nije taknut ali su plastike iznutra popucale. E sada, posto imam jos nekih sitnijih ostecenja a kasko mi je osiguran auto, a i ima fora sada da moras da pozoves policiju da napravi zapisnik, da li mislite da mogu i ta druga ostecenja da proteram kroz kasko? Vozio bih auto u Krnjacu ali ne znam koje je potrebno vreme da se sredi sve to.
Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
Odg: Da li mogu druga ostecenja da proteram kroz kasko?
«
Odgovor #1 poslato:
11. Feb, 2018. 13:49 »
U fotkama to izgleda ovako:
https://ibb.co/cANYgS
https://ibb.co/foUeMS
https://ibb.co/gj7c87
https://ibb.co/ncp787
rkoms
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
2
«
Odgovor #2 poslato:
11. Feb, 2018. 14:35 »
Izboksuj novi branik, masku, resetke, znak, i sta sve treba od nosaca itd ispod.... Ne pristaj na opravku delova vec ISKLJUCIVO zamenu, pogotovo ako si kupio nov auto.
Dobro obrati paznju sta potpisujes kada budes prijavljivao stetu.
Haubu licno ja ne bih menjao, mada ako si kupio nov auto i sada je u 6 godini razmisli. Kosultuj se u vezi toga sa nekim strucnijim.
Ta druga ostecenja, ako su na istom delu gde je udarac ili blizu, popravice ti. Moj savet je da radis u ovlascenom kad vec imas kasko i pusti preporuke iz osiguranja za servis.... Bilo bi suludo da ti farbaju recimo pola branika, a ostave ogreban branik na ostalim mestima. To u ovlascenim meni nisu radili.
Ako su ostecenja na drugim mestima, morces da prijavis drugu stetu, mada mozes i u servisu da probas da dodgovoris opravku uz te radove.
Meni su u AC jednom ofarbali i retrovizor i spojler iako nisu to bili delovi navedeni za farbanje, jednostavno su im smetale ogrebotine
mada su me slucajno iskulirali tada za poliranje farova koje sam hteo da doplatim..
«
Poslednja izmena: 11. Feb, 2018. 14:43 rkoms
»
Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #3 poslato:
11. Feb, 2018. 14:53 »
Nije druže nov, polovan je auto. Prva procena od običnog osiguranja je bila 36000 dinara, ali mi je samo majstor za ispravljanje haube, i sve ostalo tražio 450 evra.
rkoms
RallyeSport
L&K ugled:
2
«
Odgovor #4 poslato:
11. Feb, 2018. 14:59 »
Mislio sam ako si kupio nov auto i stalno imao istu kasko polisu..... i uvek auto bez ogrebotine.....Oni moraju da ga vrate u prvobitno stanje, i tada uvek imas pravo na nove delove, s tim sto posle 6 godine mogu da ti traze neko ucesce ali to zavisi od osiguranja.
Uglavnom ovo ti u ovlascenom ide oko 100k sve zajedno.... Treba proveriti i sinu ipod branika, radices dopunu zapisnika sigurno za delove koji se ne vide pre skidanja ovih spoljnih ostecenih delova. Nemoj tu da te zakinu za neke delove, odnosno lepo pogledaj sve sto je osteceno zajedno sa majstorom kada budu to rasturali uostalom ti i MORAS da budes prisutan tada, ne daj da nista rade bez tebe. Ovo ti pricam sve iz iskustva.
Ja bih sve menjao novo osim haube koja je prblematicna i za popravljanje ali i za montiranje nove.
«
Poslednja izmena: 11. Feb, 2018. 15:06 rkoms
»
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #5 poslato:
11. Feb, 2018. 15:05 »
Uzeo sam polovan. Bivši tast ga je uzeo novog u Češkoj jer tamo živi. Oko 100k? Malo mi je to mnogo jer po kasku koji imam dajem učešće od 100 evra. Ne znam kako je moglo onda obično osiguranje da proceni štetu na 300 evra, i još jedna stvar koja me buni je da li moram da skidam sam branik pa da vide štetu ispod ili oni skidaju?
slobodanalex
Laurin&Klement
Like ukupno: 40
L&K ugled:
38
«
Odgovor #6 poslato:
11. Feb, 2018. 15:09 »
Ko je kriv i jel postoji neki zapisnik?
Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #7 poslato:
11. Feb, 2018. 15:12 »
Čovek je išao u rikverc iz jednosmerne ulice, hteo da skrati put a još pritom ima 70 godina. Potpisali evropski zapisnik ali sam pogrešio jer je kao hteo da zove policiju pa meni da prišije grešku, mada se posle smirio. Krivo mi samo što čovek od 70 godina tako postupa. E sad, taj novac mi je isplaćen ali nije bilo šanse da pokrijem sve na kolima kao štetu a osiguranje je odbilo dodatne troškove. Onda sam osigurao kasko auto, pa bih sada to posle marta polako da sređujem.
rkoms
RallyeSport
L&K ugled:
2
«
Odgovor #8 poslato:
11. Feb, 2018. 15:15 »
Ne skidas sam branik, vec kada odaberes servis gde ces raditi auto (predlazem ovlasceni) oni MORAJU da te pozovu da budes prisutan i tu ti pred tvojim ocima navedu sta je za popravku OSIM navedenih delova iz zapisnika (tada ce opet zvati procenitelja da i on to pogleda i potvrdi) - zapisnik ce ti PRE TOGA prilikom prijave stete naciniti procenitelj iz osiguranja kada budes prijavljivao stetu tvom osiguranju gde imas kasko polisu - pazi sta potpisujes procitaj lepo i trazi da svi delovi koji su polomljeni da budu za ZAMENU a ne OPRAVKU, nemoj da ti krpe ovaj branik. Raspasce ti se pri prvom ponovnom udarcu i to manjem.
VAZNO: Pusti regularno osiguranje ako ti nisi kriv oni te ne zanimaju. Pravac osiguranje gde ti imas kasko i tu sve resavas. Ono sto je najbolje u celoj prici, ukoliko policijskim zapisnikom nisi kriv tvoja osiguravajuca kuca ce traziti regresno potrazivanje stete od osiguravajuce kuce okrivljenog - odnosno tebi se ta steta nece racunati. i ti ces dobiti nazad svoje pare za ucesce (100e u tvom slucaju)kao i tvoja oisiguravajuca kuca.
rkoms
RallyeSport
L&K ugled:
2
«
Odgovor #9 poslato:
11. Feb, 2018. 15:20 »
Ovo sto sam ti pisao izgleda nista ne vazi, ti si ladno tek posle stete uradio auto kasko....
Ne znam kako su ti zaveli tu stetu kad si dogovarao polisu?
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #10 poslato:
11. Feb, 2018. 15:21 »
Hvala na iscrpnom odgovoru:). Koliko mislite da bi vremenski trebalo da traje ovo? Policiju svakako moram da zovem i da tako sada prijavim štetu jer kasko više ne priznaju ništa bez policijskog zapisnika. Uniqa je u pitanju što se tiče kaska. Jedino da se napravim blesav pa da odem tamo i kažem da me nisu obavestili da mora policija da izađe.
Edit: tako je, posle štete je uzet kasko. Ne menja to puno jer ću ga svakako prvi put sada aktivirati u toku dve godine. Nadam se da mi više neće ni trebati
.
rkoms
RallyeSport
L&K ugled:
2
«
Odgovor #11 poslato:
11. Feb, 2018. 15:28 »
Prijavis policiji NN pocinioca, urade zapisnik koji sacekas po njihovom do 15 dana (po mom oko 20ak dana) nakon toga pravac osiguranje, pa cela ova procedura, koju sam ti naveo (prijava stete pa ovlasceni). Radovi ce ti trajati dva dana. Moraces da ostavis auto, ne mozes da vozis bez soferke
Znaci mozes da ocekujes da ces za najkasnije mesec dana sve zavrsiti. I zapisnik i radove. I smrsaces za 100e jbga nepovratno, ili da cekas opet nekog cikicu da ide u rikverc...
«
Poslednja izmena: 11. Feb, 2018. 15:36 rkoms
»
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #12 poslato:
11. Feb, 2018. 15:33 »
Sve jasno
. Hvala koleza
.
rkoms
RallyeSport
L&K ugled:
2
«
Odgovor #13 poslato:
11. Feb, 2018. 15:39 »
Citat: vojkan85 11. Feb, 2018. 15:33
Sve jasno
. Hvala koleza
.
Nema na cemu
Tu proceduru sam obavljao nazalost X puta.
EDIT: Obrati paznju na dozvoljeni broj steta u godini, maluse, kao i kad ti istice polisa, ja sam obicno radio stete pred sam istek polise za tu godinu, i neretko sam prijavljivao dve stete u isto vreme, sve mi je to prolazilio ali sam imao polisu sa 5% ucesca i bez minimalnog od 100e...
«
Poslednja izmena: 11. Feb, 2018. 15:45 rkoms
»
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #14 poslato:
11. Feb, 2018. 15:48 »
Pošto mi je ovo prva šteta za 2 godine kaska kolika ga plaćam, onda mislim da ne bi trebalo da bude problema.
Strana:
1
2
3
»
Gore