Autor Tema: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?  (Pročitano 5123 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži hakkler

Odg: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?
« Odgovor #15 poslato: 13. Okt, 2013. 19:21 »
slučajno...
i pokazalo se da nema do čehinje :)
u igri je bio opel tabanić od astre clasic...al kad su klinci legli u gepek..to je bilo TO.

Na mreži zoranius

« Odgovor #16 poslato: 15. Okt, 2013. 08:53 »
2005 kada sam resio da se ponovim (do tada sam vozio Fiat Bravu) imao sam nekoliko zelja: da po mogucstvu bude nov auto, da po mogucstvu bude dizel i da ima veliki gepek (jer kad krenemo negde ispraznimo ormane i prebacimo u kola  ;)). U igri su bila razna kola (Pezo 307, Reno Megan, Opel Astra, Toyota Corola, Ford Fokus). Oktavia nije bila u uzem izboru iz nepoznatog razloga. Neka od kola su bila skupa, neka mi se nije dopalo kako idu i slicno. A onda smo jedan dan zena i ja isli nesto u Zemun i iza robne kuce je tada bio salon Vidovdan i kao ajde da vidimo Skode. Auto me na prvi pogleda odusevio a jos kada smo otvorili gepek... Na kraju su u igri ostali Ford Fokuse sedan i Octavia sa slicnom cenom, motorom i opremom. Zbog negativnog iskustva sa servisom za Ford koji smo u firmi imali, odluka je bila Skoda i nijednog trenutka se nisam pokajao. Toliko da kada je doslo vreme za zamenu u izboru je bila samo nova Octavia ili Superb. Ovaj put je to bio Superb zbog relativno povoljne cene za takav auto i opremu. Sada da imam malo vise para razmislio bih i o novoj Mazdi 6 (odusevio me auto)
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže fobia24

« Odgovor #17 poslato: 15. Okt, 2013. 09:06 »
Novu mazdu 6 sam vozio i auto je toliko odmakao u kvalitetu da je gotovo ušao u premium klasu. Oduševio sam se!

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #18 poslato: 15. Okt, 2013. 10:48 »
Namerno,nikako slučajno u mom slučaju. ;D
Kao što je većina firmi koristila ili koristi Fabiju kao službeni auto,moj prvi susret je sa njom je bio u firmi.TDI 101 ks samo hatchback.Oduševio sam se kako auto ide.Načekao sam se da pazarim ovu,jer sam bio u DDR-(dobrovoljno dužničko ropstvo) zbog prethodnog auta,ali ne žalim.I ova je kupljena na isti način.Super me služi,uz redovno održavanje opravdava svoje VAG poreklo.

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #19 poslato: 23. Nov, 2013. 01:08 »
Prilikom nabavke novog auta, imao sam tri uslova: da je do 2000ccm (jer se porez plaća po zapremini motora), da ima pogon 4x4 (što je po meni novi standard za aute) i da ide 200km/h.
Predhodni auto je bio Opel Omega 100 (jubilarni-100g.Opela), 2.0 16v, pa sam prvo gledao Insigniju 2.0 4x4. No, tu su Nemci žestoko uprskali krušku. Nikako nisu mogli da usaglase turbo 220hpb, pogon 4x4 i potrosnju od 20-25l/100km.Na kraju su odustali od proizvodnje-do dan danas, i prešli na turbo 1.6 4x4. No, to više nije bilo zanimljivo za mene.
S toga reših, nakon salona automobila u Beogradu, da pogledam SuperB, jer je ispunjavao sve uslove (a navikao sam na lađu). I gotovo se opredelih, dok mi supruga ne ukaza (na moje zaprepašćenje da i nju auti interesuju) na Yetija. I desi se čudo, da je bila u pravu.
Za razliku u ceni, od Yetija do SuperB-a, opremio sam auto svom raspoloživom OEM opremom, i još je dosta preteklo/uštedelo se.

Van mreže traktor

« Odgovor #20 poslato: 04. Dec, 2013. 21:34 »
moj cale je 97 uzeo skodu felicu od tad su se u nasu porodicu uzele jos 4 felicie  ;D

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #21 poslato: 05. Dec, 2013. 00:12 »
Pa gde si ti do sada?  :D  Dobrodošao na forum 5x felicija !  :D
Eno foruma/dela za Feliciju, otvori temu, napiši iskustva, savetuj... pozzz!!! Naravno, nije obaveza... samo dobra volja...
  • Vozi: Yeti

Van mreže vidan

« Odgovor #22 poslato: 05. Dec, 2013. 09:50 »
Hteo sam da kupim opel vectru,ali na nagovor jednog prijatelja da uzmem octaviu jer je mnogo bolji auto,jeftiniiji delovi (naravno to zavisi od godista),bolji lim,vw familija ja se odlucim ali skepticno te uzmem skodu. Prezadovoljan sam autom a misljenje se promenilo,sada mi je  vectra smesna u odnosu na octavu.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #23 poslato: 05. Dec, 2013. 10:22 »
Jun 1990. prelepa godina moje rane mladosti ...
para je bilo za kupovino novih auta...
ideja da stasava novi vozac u porodicu i da su kradje Golfova postale svakodnevica, odvela nas je na nepopularno mesto za nasu porodicu  (parking Balkanije na NBGD, u neposrednoj blizini DC... nepopularno mesto jer smo jos 1980, imali skodu 120ls ali je bila sa fabrickom greskom i vozili smo je samo par meseci dok uz pomoc inspekcije nismo povratili novac i rekli ... ŠKODA .. NIKAD VIŠE... i svaki put kad bi videli slican auto na ulicama podsmevali smo se ... ali nikad ne reci nikad... definitivno ) ...
no, da se vratim na temu... skod afavorit nova 14.000dm  (za ove mladje koji ne znaju DM je nemacka marka...) a golf je tih dana bio skoro 2x skuplji...tako da je ideja bila...
hajde da kupimo škodu, taman ce omladinac da je izaka i posle kupujemo neki bolji auto ...
i tako je bilo ... akanje je krenulo... moji prvi metri za volanom su bili u golfu I ali je skoda postala moj aljubav... i za mnoge koji me znaju iz perioda 90tih godina prošlog veka, zaštitni znak... škoda favorit SMB.. ona prva serija ... jun 1990, 136 klot bez maglenki i opreme...

posle nje i prvih pola km, par udesa i svega... sve ostalo je istorija itesko je popisati broj skoda... ali kod mene vazi pravilo
škodu ću voziti sve dok se ne desi da me u mojim uslovima eksploatacie i voznje ne izda 2x isti auto ...i ostavi na putu ...
sem udesnih situacija, kad se dalje nije moglo, škoda favorit /felicia 1.3 , favorit 1.6 itd me nikad za preko 1.400.000km nije ostavio na putu za proteklih više od 20godina...
tako da se vratim na temu ...
bilo je pre 1990...  škoda, ne nikad više u našem dvorištu...
moji su samo zelili da mi kupe neki auto da akam dok se ne naucim da vozim... ali izgleda da nisam uspeo da izakam ovaj auto, čak i posle rekornih voznji  sa 10 ljudi u kolima...posle slepanja svega i svacega.. i da ne nabrajam, jer to je vec deo nekog mita... i urbane legende u koju ni ja vise ne verujem ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže djordjebg

« Odgovor #24 poslato: 05. Dec, 2013. 10:24 »
Pocetkom devedesetih je trebalo da se opredelimo izmedju SAmare i Favorita, odlucismo se za Samaru, ali smo izvisili jer je to bila ona Viktorija komerc ili tome slicno ako se secate.
Posle toga se dugo stedelo za novi auto, trebala je to biti Felicija ali nije bilo para i tako je i ona prestala da se prozvodi.
Negde 2002. ako se secam sam usao u salom Cirinca koji je tada bio u Gavrila Principa, unutra je bila crna Fabia 1.9 Elegance sa bez enterijerom. Do tada mi se Fabija nikako nije dopadala ali kada sam usao u nju bila je to ljubav na prvi pogled. Secam se te kombinacije boja, secam se kvalitetnih mebl stofofa unutra, moderne instrument table i jednog detalja koji mi je tada delovao fascinantno. KAda sam otvorio vrata vozaca upalilo se ono crveno svetlo na unutrasnjoj strani vrata sto je meni u tom trenutku delovalo svemirski.:) Imao sam osecaj da ulazim u Audi.

Tada je bilo jasno da ce Fabia biti sledeci auto, sam auto je kupljen u Zemunu u Vidovdanu, a i voznju sam polozio u njihov skoli na Skodi Feliciji 1.9. Porucena je Fabija 1.9 sdi u comfort opremi jer za elegance nije bilo novca. Dizel sdi je u tom trenutku bio neznatano skuplji od 1.4 16v ali odluka je bila prava. Auto je stigao posle nekoliko nedelja, ali u drugom paketu opreme, kao comfort ali sa fabrickim klima uredjajem. Posto je stigao kao takav ponudili su da se klima doplati 500 evra sto je bila polovina cene u tom trenutnku i tako je i uradjeno. Nikada nismo zazalili zbog izbora i sledeci auto ce biti Skoda kad bude prilike.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #25 poslato: 06. Dec, 2013. 06:51 »
To svetlo u vratima su imali i Fiat 125p(Pezejac) i razne Lade iz perioda 1970. i 1980.-ih.

Sent from my ST23i  

Van mreže djordjebg

« Odgovor #26 poslato: 06. Dec, 2013. 10:23 »
101 to nije imao:)
Generalno sam zeleo reci, da je Fabija u to vreme bila jako lepo upakovan auto, elegantan i kvalitetan narocito kombinacija bez i crna boja.

Van mreže t.salai

« Odgovor #27 poslato: 09. Dec, 2013. 13:00 »
Procitao sam sve postove i svi imate neke razloge, dodje mi da se posramim kako sam ja dosao u Skoda svijet. Otac je vozao skoro sva auta iz Njemacke i bivse Yuge, i jos od Lade Rive nije imao novo auto nego je uzimao samo polovnjake, sad je htio novo auto posto-poto sta god bilo. I tako pregledali smo sve auto salone od Corsa, Clia, Thalia, Pugova, Ibiza itd, i majka vidi u salonu Fabiu zlatno zute boje koja ju je odmah privukla. Za novo auto smo gledali i razmatrali kataloge jedno dobrih mjesec dana i nikako se dogovoriti, a Fabiju smo kupili jer se njoj svidila zlatnozuta boja i smijesni coveculjci u unutrasnjosti. Eto !

Jedini razlog odakle mene u Skoda svijetu, 2007-e sam otkupio auto od starog i on sebi uzeo novu Corsu D, a ja sam ovu kilavu sporu cehinju poceo sminkati svakakvim glupostima jer mi je to bilo jedino momacko auto s kojim se treba sepuriti u raji...Tako dodjoh sada do ovog trenutka, 6 godina prijateljstva, zajednickih 65 000km, neizmjerne ljubavi prema Skoda vozilima i jedino sto mogu reci i nakon par infarkta sto mi je zadala - iduce auto i svako nakon toga moze biti samo Skoda  ;D
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #28 poslato: 03. Jan, 2014. 21:28 »
101 to nije imao:)
Generalno sam zeleo reci, da je Fabija u to vreme bila jako lepo upakovan auto, elegantan i kvalitetan narocito kombinacija bez i crna boja.
Fabija je i danas lepo upakovana
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #29 poslato: 03. Jan, 2014. 23:26 »
ja sam prvo vozio yuga koral 60 dugo godina..Neslavan kraj je imao.Bio sam bez auta 3god.Konacno sam skupio novac i resio sam da ne zelim nikako zastavu vise u zivotu da vozim...imao sam tek toliko da kupim ladu samaru i odusevila me lada.Kada kazem odusevila to u smislu u odnosu na yuga.I tako vozim lajku 2 god kroz sneg i prasumu.I tako meni se poboljsase finansije i ja prodam lajku :( u  cilju sto vece sume novca za drugi auto.I krenem ja tako trazim pezo 206:Po olacevima sednem ma mali auto....vidi ibicu sto je lepa ...sednem u nju..nije nesto ..:( vidi skoda fabia...hm udjem sednem ......vau covece pa prvi utisak je bio....dobra sedista enterijer dosta  prostora kvalitet enterijera na nivou... ....i onda net skoda forum i posle dve nedelje sam postao vlasnik skode fabie :) combi sa nemackim motorom