Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Ostalo u vezi Škoda vozila
»
Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?
Strana:
«
1
2
3
Dole
Autor
Tema: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno? (Pročitano 5132 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ljusasd
Laurin&Klement
Like ukupno: 64
L&K ugled:
13
Odg: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?
«
Odgovor #30 poslato:
04. Jan, 2014. 00:28 »
Prvi susret sa Škodom je bio 1990 godine u junu (kao i kolega duškozemun) sa ćaletovim službenom SMB Favoritom 136 isto klot. Na sajmu te godine sam je prvi put video ali mi nije na pamet bilo da će je ćale tako brzo dobiti, jer su terali samo kečeve i po neki jugić. Ja sam se lično oduševio. Po meni je tada za klasu bila bolja od keca. Služila je odlično.
Onda 1999 godine gde sam ja već uveliko privatnik zajedno sa ćaletom i posle mog Fiće koji nije mogao da nas jadan prati, pa Fiat Tipa kupljenog polovnog sa 100000 km. i za godinu dana napravljenih novih 100000 km sa puno puno puno kvarova, rešili smo da kupimo nov auto.
Između Golfa IV, Audia A4 Renaulta Lagune i Škode Octavie vrlo brzo sam se opredelio za Octaviu, jer je tada cenovno i po opremi bila najbolja kupovina, a imali su i na lageru auto kakav je meni bio potreban.
Novembra 1999 god. rezervisao sam Octaviu karavan sive metalik boje sa TDI agregatom od 90 KS, bez ABS-a(za taj model je to bila doplata), manuelnom klimom, podizačima, alu felne 15 i pogonom 4x4.
Na dan preuzimanja i plaćanja iste nastaje problem. Između prodavca u AČ i zamenika direktora nastao je nesporazum. Auto je već bio rezervisan za dilera u Negotinu, a to prodavac nije znao. Koliko sam bio totalno razočaran, toliko sam bio rešen da ne popustim i da odem bez auta. To ubeđivanje i svađanje trajalo je od 8 do 15 h.
Na kraju sam prošao po meni mnogo mnogo dobro, jer sam umesto rezervisane sive Octavie kupio za doplatu od 4000 DM (po rečima zamenika direktora kad god da donesem taj novac jer ga ja naravno tad nisam imao kod sebe) zelenu metalik karavan 1,9 TDI 110 KS sa Laurin & Klement opremom koja sadrži ABS, EDS, 16 alu felne, kožna sedišta u krem boji, rezervni točak sa istom alu felnom, radio kasetofon sa CD šaržerom za 6 diskova, pripremom za telefon, CLIMATRONICOM, krovnim nosačima, grejačima prednjih sedišta, podizačima svih prozora, centralnom bravom, zatamljenim staklima, šiberom na elektro pogon i možda još nečim što sam zaboravio.
Škoda nas je odlično služila sve do Decembra 2001 kada smo je slupali ne našom krivicom. Tada je imala 141000 km na satu.
Pošto sam zavoleo Škodu, a ona je opravdala poverenje, slupanu sam u Januaru 2002 zamenio uz doplatu za Crnu metalik 1,9 TDI sa Elegance opremom sada limuzinom. Trenutno nije bilo velikog izbora vozila sa 2002 godištem pa je izbor pao na ovu. Ona je imala sve isto kao zelena samo bez kože, pripreme za telefon, i imala je 15 cola felne. Inače to je ova sa avatara.
Nju sam ove godine u julu zamenio. I ona me je služila vrhunski.
Trenutno vozim drugu marku i imam dva auta te marke, ali verujte da već razmišljam opet o kupovini Škode.
Inače stari forumaši znaju da sam umesto kaparisane Škode Superb karavan sa vrh opremom igrom spleta po meni tada a bogami i sada srećnih okolnosti kupio od prijatelja za dosta pristupačniji novac Mercedes ML 320 CDI 4 matic 2008 godište koji me služi ove pune dve godine odlično.
«
Poslednja izmena: 04. Jan, 2014. 00:39 ljusasd
»
Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:
jovan.ilic.89
Laurin&Klement
Like ukupno: 22
L&K ugled:
51
«
Odgovor #31 poslato:
12. Jan, 2014. 16:39 »
2003. године нам се десило да је најмлађа сестра изненада заглавила на Институту за мајку и дијете у Бг. Тих дана родитељи су стално висили у болници или око ње, па како то код нас бива - украли су нам Мерцедеса 124 док је тата био у посјети. Но, није толико битно шта се десило али јесте оно што је услиједило. Наравно да поред свих искушења жаљење за аутомобилом није долазило у обзир (не би ни иначе) него се морало брзо реаговати. Недостатак новца на гомили довео је до јединог рјешења - кредит и нов ауто! Најбољи избор у том тренутку (вријеме је такође било фактор, па није долазило у обзир наручивање него оно што се већ налази у салонима) била је црна Škoda Fabia Sedan 1.9 SDI у Elegance пакету опреме
Мени у првом тренутку необичан аутомобил, баш због тог гепека јер у то вријеме је далеко најзаступљенија била Fabia hatchback на коју се некако навикло. Наравно да је то било далеко од мечкине удобности и других особина, али имала је фабиџона своје адуте, првенствено малу потрошњу и на крају крајева то је ипак био нов аутомобил. Нисам је никад возио, положио сам тек 2008. (она нас је мало раније напустила) али је и дан данас срећем по граду, живу и здраву
2007. године опет сплетом околности у породицу је стигла нова Fabia. Очев добар пријатељ је дошао са инсистирањем да купи од нас ту црну Fabiu јер је мијењао ауто а главни аргумент му је био тај да му је некад давно Golf 2 који је купио од нас спасио живот
Оцу није падало на памет да продаје ауто који је релативно скоро отплатио и који је прешао једва нешто преко 40.000 км. Међутим пријатељ је био изузетно упоран, а аргумент који је "погурао" цијелу причу је гепек, отац је хтио каравана јер овај седан није био баш згодан. И тако, оде црна Fabia а ми опет приморани да купујемо оно што има у салону. Разлика у критеријумима у односу на претходну куповину је била та да је то овај пут сигурно Škoda Fabia али искључиво у Combi верзији и да се не купује на кредит, што и није важно... Овај пут је то била сива FL верзија са најнижим пакетом опреме који је имао ABS и климу - очеви једини услови. После оне Elegance, туга у кокпиту
Е на овој сам практично научио да возим, тј стекао потребну рутину па ми је итекако драга
Још увијек је код нас, добром старом SDI мотору фали око 2000. до 200.000 - са једним јединим кваром, неки шпан шараф или шта већ, и то мојом кривицом, почетничком грешком - из пете у трећу на низбрдици, уз недовољно кочења
Осим тога, редован сервис, један пут силен блокови, сипај и вози! Вјеровали или не, још увијек има фабричке кочнице!!! Лично нисам поборник тог типа одржавања, јер иако нису довољно истрошене за мијењање, мислим да и старост дијела свакако игра улогу, но добро...тата се пита
2012. отац долази са изјавом да хоће да купи нову Fabiu, трећу по реду, и то опет Combi верзију, исте сиве металик боје
Рекох хоће да се модернизује, и ок...ја већ као "искусни" љубитељ Škode донесем му проспекте и пакете опреме скинуте са нета, он прегледао и пошто је Ambition пакет био на акцији изабере тај, са најслабијом верзијом дизел мотора (иначе био то опет био најнижи пакет, јер су његови критеријуми ABS и клима)
Опет је хтио да купи оно што има у салону, али била слаба понуда, нема сиве боје итд, па се он мало унервозио и једва га наговоримо да наручи шта жели за свој новац и сачека 2-3 мјесеца, јер имамо ауто, тј. није хитно. Тако и буде. Када је у банци на рачун дилера уплаћивао потребан износ са тај ауто, каже да уплатница гласи на моје име и честита ми, те ја тако добих први сопствени аутомобил у животу. Наравно да му се у зубе не гледа, али да сам знао да је за мене итекако бих се борио макар за даљинско закључавање (јер га у БиХ није било у средњем пакету опреме, само централна брава). Оно што ми још недостаје је темпомат и понеки шминкерски детаљ.
Све у свему, Škoda је апсолутно непланирано ушла у наше животе и ту је још увијек. Тата је мање више равнодушан, али се води релним квалитетом и јефтиноћом ових возила, а ја сам је искрено заволио
Можда сам мало преопширно написао, и извињавам се због тога, али није ово рубрика која се свакодневно попуњава па се надам да неће много сметати
gane
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
3
«
Odgovor #32 poslato:
17. Feb, 2014. 16:17 »
Moj susret sa Skodom datira od malih nogu jer je moj otac vozio skodu 100 do moje sedme godine,kada sam 2002 sakupio nesto para za moj prvi auto hteo sam samo favoritku medjutim nisam mogao da nadjem u dobrom stanju vecina je bila u ocajnom stanju pa sam posle kupio nesto sasvim drugo .2004 gazda kupuje octaviju i sa njom se druzio skoro dve godine i ona me je odusevila sa toliko velikim gepekom i tolikom malom
potrosnjom.Za mene je octavija jedan od najlepsih automobila koji je idealan i za grad i za dug put.Prosle godine kada sam kupovao polovan auto samo sam hteo octaviju ali nisam imao dovoljno para da kupim u dobrom stanju pa mi je se ukazala fabija koju sa uzivanjem vozim i nadam se da necu menjati drugu marku vozila jer misli da su ekstra u odnosu ulozeno i dobijenog.
Vozi: skoda fabia 1.9 tdi
omlest
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
2
«
Odgovor #33 poslato:
28. Avg, 2014. 22:31 »
Za mene je to bilo slucajno i bez puno razmisljanja.
Vozili smo neke 2 god. Ladu Samaru i za to vreme mnogo u nju ulozili i onda jednog dana u blizini kuce vidim belu skodu Favorit, pise " prodaje se " i tako posto smo imali para, kupimo je za nekih 500e i sluzila je nekih 3 god i evo sad sam pre neki dan kupio trecu Favoritkinju,,,,,,
WEST 014
RallyeSport
L&K ugled:
8
«
Odgovor #34 poslato:
29. Sep, 2014. 00:05 »
Ja danas kupih trecu po redu Skodu, i trecu po redu Oktaviju MKI. Da li je slucajno, namerno ili nesto trece ne znam... Znam samo da me hoce sa Skodama
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #35 poslato:
29. Sep, 2014. 12:29 »
Čestitke! Čekamo je u garaži :-)
Vozi: Yeti
Marko Curcic
Laurin&Klement
Like ukupno: 35
L&K ugled:
10
«
Odgovor #36 poslato:
17. Okt, 2014. 21:49 »
Moja Fabijica, kupljena (nasledjena) u februaru 2013. od najboljeg prijatelja! Bio je dogovor da kad je bude prodavao, to datira od recimo '09 ili '10 god. da mi kaze i da je samo preuzmem. Inace je kupljena nova u Cirincu 2001. Znam od prvog dana sve u najsitniji sraf sta je radjeno i zasto...
Vise puta dok jos nije bila kod mene sam je vozio.
Ni jednog momenta se nisam pokajao i siguran sam da ce i kad je budem menjao (a nemam nameru) o5 biti izbor Skoda jer cena-kvalitet je apsolutni win!
Crveni gormit
RallyeSport
L&K ugled:
4
«
Odgovor #37 poslato:
28. Dec, 2014. 18:55 »
kad je trebalo da kupim auto, a imao sam kratko vreme na raspolaganju, znajuci moje potrebe skodu mi je preporucio drugar sa posla, saobracajni inzenjer koji je ranije radio prodaju automobila u velikoj kuci, dal porse ili delta, tako nesto.
otisli u autocacak krnjaca, videli, i kupio za 2 dana
2. a video sam da ceca ide na sa deckom na sastanak skodom fabia, pa ko velim kad moze ona mogu i ja
(naravno da sam pre toga gledao polovne polo, pa cak i reno modus)
theemp
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
12
«
Odgovor #38 poslato:
28. Dec, 2014. 20:01 »
Škoda Fabia 1.9 SDI prvi auto koji sam u životu vozio, tj. polagao sam vožnju na njemu. To mi je i bio prvi kontakt sa Škodom. Par godina posle polaganja kupio sam Juga 45, vozio dve godine da se malo izveštim. Početak ove godine jugu ističe registracija, da ga sredim treba da uložim par stotina eura, ali je bio stariji od mene rekoh ne vredi ulagati uspeo sam da ga prodam za 200e i rešio da kupim nešto do 1500e. Gledao sam neke puntiće, par modela twinga, koji polo. Gledao sam neki manji auto za po gradu da ne troši puno. Ali ništa od tih automobila koje sam gledao nije bilo u nekom pristojnom stanju.
Jedan dan sam na oglasima video Feliciu, od koje sam prvo odustao u razmatranju jer nema ništa od opreme uglavnom. Pričali su kako dizeli ne valjaju. Ali sam video ovu koja je na slikama izgledala solidno videlo se da je sređena, imala je benziski motor, alu felnice, plin i 5 vrata, registrovana do pred kraj godine. Odem vidim je, uživo izgleda još lepše. Zovnem rođaka koji je vozi par godina, ubila skoro 400 000 km isto 1.3 motor bez opreme kaže dobro ga služi, jeftino održavanje. Zovnem lika odemo kod majstora koji mi je održavao Juga pogleda limarija tačna, bila je malo čuknuta napred ali je to sve sređeno kako treba. Kaže majstor motor lepo radi, prost je neće biti glavobolje ubuduće. Ja ubijem ovom cenu malo i postanem vlasnik felicije. Mogu reći da sam zadovoljan imao sam par intervencija na njoj kao i na svakom kupljenom autu. Delova ima nisu skupi. Sad se iskreno razmišljam da li da je još malo dotegnem ili da skupljam pare da kupim neku oktaviju.
Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi
klisko
Laurin&Klement
Like ukupno: 12
L&K ugled:
30
«
Odgovor #39 poslato:
28. Dec, 2014. 21:43 »
Kod mene kupovina automobila ne može da bude slučajna
Dobio sam dete 2003-će i bilo jasno da veliki gepek (audi B4) nije dovoljan, automobil mora da ima peta vrata da bi dečja kolica i ostale džidžabidže mogle da se lepo slože. Zato su sve klasične limuzene otpale, a klasični hečbekovi nisu imali dovoljno veliki gepek (a i volim trovolumenski oblik). Svega nekoliko automobila je imalo pet vrata i izgled koji liči na limuzinu (vectra, laguna, neki mitsubishi...). Uz konsultacije sa majstorom, vectra je otpala zbog limarije, laguna zbog skupih delova za motor, ostalo je bila egzotika tako da je ostala octavia. Potraga po BG-u nije dala zadovoljavajuće rezultate pa sam prvu Škodu uvezao iz Nemačke: O1 1999 godište, 2.0SLX koja je plaćena primetno više nego što su se u to vreme prodavali uvozni leševi kod nas ali sam bio siguran u kilometražu i "unfall frei" etiketu
. Nakon par meseci vožnje desio se i prvi kvar koji me je koštao 800 dinara - neke gumice su otišle, svaka po 400 dinara, a zamena mi nije ni naplaćena (častio majstora 200 dindži). Šta reći, kod tog istog majstora sa audijem sam dolazio svaki drugi mesec i ostavljao po minimum 50 evra. Malo je reći da sam bio presrećan kada mi je rekao da ne veruje da ćemo da se vidimo pre redovnog servisa. Sem toga kvara, samo redovne stvari: mali i veliki servisi, prednje pločice i set kvačila. Verno je služila šest godina, prešao sam oko 55kkm, uživao u vožnji jer 2.0 benzinac je stara garda motora - ne vrti se previsoko, povlači iz niskih obrtaja i ne troši mnogo na otvorenom (6l magistrala, 7,5-8 autoput). Jedina mana je bila potrošnja u gradskoj vožnji (od 9-11 litara leti, 10-15 zimi).
Onda mi pre tri i po godine neočekivano natrči službena O2 2006 godište, 1.6 benzin sa svega 90kkm koju je vozio samo jedan čovek (jedan od direktora). Dobio sam je za dobru cenu, a stara O1 je našla novog vlasnika. Još uvek vozim ovu O2, za tri i po godine prešao sam 40kkm i osim malih i velikih servisa i pločica, menjao sam neka creva (oko 5000 din) i plastiku u koju ide merna šipka (ne znam kako je to moglo da pukne, ja sam verovatno jedini kome se to desilo
Nakon žedne dvolitarke, ovaj 1.6 benzinac me je oduševio na pumpi (oko 7-8l grad leti, 9-10 grad zimi, magistralni put 5,5, autoput 7-8, zavisi od brzine). Nažalost tu je odušavljenju motorom kraj. Bez klime po gradu je OK, na magistrali traži da se vrti u preticanju i prvih meseci mi se bukvalno dešavalo da gasim klimu da bih lakše pretekao. Onda sam se navikao i prilagodio svoju vožnju mogućnostima motora. Ipak, na ovom motoru mi najviše smeta loše proračunat menjač, odnosno kratka peta brzina. Motor se vrti 3700 o/min pri 120km/h ili oko 4000o/min pri 130km/h. Sa starom O1 i 2.0 benzincem putna brzina na autoputu mi je uglavnom bila oko 150km/h, povremeno do 160 pri preticanju. Sa 1.6 se držim 120-130, sve ostalo je previše za ovu kombinaciju motor-menjač tako da se već neko vreme u glavi vrti ideja o promeni i to drastičnoj: 1.9TDI, pa još ako bude FL, tim bolje. Ali o tom potom.
Da sumiram: veliki gepek, pouzdan, relativno jeftin za održavanje, meni (skoro) savršen
Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019
Strana:
«
1
2
3
Gore