Autor Tema: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?  (Pročitano 5105 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasajZapočeo temu

Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?
« poslato: 26. Sep, 2013. 14:47 »
Nije mi jasno kako ste Vi ljudi uopste dosli na ideju da kupite skodu.....
ja za sebe znam al i dalje ne verujem da sam uzeo SKODU a mogu vam reci da bar po prvim utiscima....da se nisam pokajao....

Interesuje me da li je i Vasa kupovina skode bila slucajna ili bas postojala namera za kupovinom tog auta i tog modela koji Vi vozite....
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Na mreži hakkler

Odg: Vaša kupovina Škode... Slučajno ili namerno?
« Odgovor #1 poslato: 26. Sep, 2013. 15:15 »

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 26. Sep, 2013. 15:44 »
Interesuje me da li je i Vasa kupovina skode bila slucajna ili bas postojala namera za kupovinom tog auta i tog modela koji Vi vozite....
Inicijalna ideja mi je bila golf IV. Imao sam odredjenu svotu novca i razmisljao da uzmem kes kredit jos 2 soma i krenem put nemacke po isti... Kad mi je brat od tece predlozio da dodjem u Kulu i pogledam jednu Fabiju.

Imao sam i vise nego dovoljnu sigurnost da je Zena koja mi je prodala prvi vlasnik i da je kupljena u Srbiji (dok da sam krenuo put nemacke imao bih strasan cim da nije kraden i sl...) Cena se uklapala u kes koji sam imao. Trece mozda i odlucujuce dobio sam Fabiju da je provozam 10ak dana... I nisam je vise vracao u Kulu osim kad sam isao da je prevedem na svoje ime :) Jedinio oko cega sam se dvoumio, tj sto me je odvracalo je bio SDI agregat, koji mi se oduzio prosekom potrosnje od 5l/100km :) Kako godisnje predjem oko 22 - 23 000 ispadne da za gorivo dam oko 300jura manje na godisnjem nivou nego sto bi sa TDIjem... itd itd ...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže crki

« Odgovor #3 poslato: 26. Sep, 2013. 20:03 »
Vozio sam službene fabije m1 1,2 i 1,4.Hteo sam 1.4 ili punta,kako je para bilo manje nego što je bilo potrebno prvi izbor mi je bila felicija.Održavanje,izgled potrošnja...Sad sam jedino blago razočaran na auto putu da bi išao 110 km/h moram da ga vozim oko 3000 obrtaja.Na fordu 1.6 110 km/h išao sam lagano na 2500 obrtaja,doduše ovde imam 1300  kubika pa se oseti.Oduševljen sam potrošnjom nije visoka
« Poslednja izmena: 26. Sep, 2013. 20:09 crki »
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #4 poslato: 26. Sep, 2013. 21:50 »
ja za sebe znam
Kako je kod tebe to odlučeno, napiši i nama.
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordje48

« Odgovor #5 poslato: 26. Sep, 2013. 22:08 »
Bas sam insistirao na 1.2 htp motoru. Posle predjenih 240 000 hiljada u sluzbenoj fabiji dileme nije bilo. Odlican motor za nase potrebe. Konstrukcijski jednostavan, odlicno podnosi TNG, potrosnja osrednja. Delova za auto ima dosta (novih polovnih, alternativnih, originalnih). Skodu vozim od 98-e i do danas sam upoznao mnogo majstora iz ovlascenih i neovlascenih servisa koji su mi i dobri prijatelji, pa je bar savet uvek besplatan sto smatram da je veoma bitno, pogotovu sto ljudi rade samo sa skodom.naravno, ne smatram da je bilo koji drugi proizvodjac los, vec jednostavno, opet bih kupio skodu jer sam se vec ''usemio''  sa majstorima, delovima, servisima i tacno znam gde cu kad mi nesto treba. O:-)

Van mreže vlada320

« Odgovor #6 poslato: 26. Sep, 2013. 23:09 »
 Namerno sam kupio Skodu!
Kada sam ja pre nesto vise od tri godine kupovao auto, u toj cenovnoj kategoriji se vodila bitka izmedju Opel Astre G (prvenstveno sa 1.7 DTI motorom) i Skode Fabie I sa karoserijom sedan ili karavan (po mogucstvu 1.9 SDI). Prethodnih 10 godina sam promenio 4 VW automobila, pa sam se navikao na tu marku, ali kako nisam u to vreme mogao da priustim VW Boru ili Golf 4 karavan, a nisam hteo nista starije iz VW asortimana, izbor je pao na (za mene) alternativne modele.
Trazio sam auto u odlicno ocuvanom stanju, sa ne velikom kilometrazom, neudaran i estetski u fabrickom stanju sto kod mene podrazumeva i original radkapne, farove, stakla, branike i drugo. Prvenstveno sam trazio auto iz uvoza, jer nisam zeleo auto koji je presao 150.000km po srpskim putevima (za mene je ono u oglasima "kupljen nov u Srbiji" veliki minus). E, takvu Opel Astru nisam nasao, pogledao sam 20 - 30 kola, sve su bile cukane, pa popravljane, menjani farovi ili su vec zbog necega bile sumnjive.
I dan danas mi je zao sto mi je za dlaku izmakla jedna Fabia sedan 1.9 SDI (2002) u Zrenjaninu, bio je super auto za pristojnu cenu, a inace mi se Fabia sedan jako svidja, ali je retka. Pogledao sam jos nekoliko Fabia po autoplacevima u Beogradu, ali to nije bilo ono sto sam zeleo.
Na kraju naleteh u oglasima na auto koji sam kupio. Nije to bas onakva Fabia sto mi je bila u prvom planu (1.9 SDI), nije ni ona sa (za mene) idealnim benzinskim motorom 1.4 16v 75ks, vec ispade da sam ja, covek sa penzionerskim ukusom za automobile kome je ekonomicnost u eksploataciji u prvom planu, sa devizom sto veci auto sa sto manjim motorom, bas ja kupio sportski nastrojenu Fabiu 1.4 100ks! I nikada se nisam pokajao, niti mislim da je uskoro menjam.
Kada bih mogao da priustim sebi novi auto, NAMERNO bih opet izabrao SKODU, verovatno Rapid, jer je najbolji odnos izmedju cene i kvaliteta i dugovecan je auto. I bas me briga sta ce misliti oni sa zastarelim predrasudama da je Skoda los auto iz istocne Evrope, vozim ono sto se meni svidja, a ne auto kojim cu impresionirati one koji se uopste ne razumeju u automobile!
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 26. Sep, 2013. 23:18 »
  vozim ono sto se meni svidja, a ne auto kojim cu impresionirati one koji se uopste ne razumeju u automobile!

+1

Van mreže fobia24

« Odgovor #8 poslato: 26. Sep, 2013. 23:19 »
Kada se kupuje nov auto, tu slučajnosti nema. Moji su već vozili oktaviju tada staru nepune dve godine, od dilera sam dobio mali popust, oduševljen što sve od opreme što hoću van paketa mogu da tražim po solidnim cenama, pa čak i dok je auto bio u procesu proizvodnje! Dakle, nije kao kod punta u kg, gde kad čovek pita može li ovo ili ono uz doplatu, odgovor bude drzak sa ne može, to što ima uzmi ili ostavi!  >:(
Vozio sam ranije golfa 4, a škoda je ipak iz iste porodice. Samo mi je snage nedostajalo jer je u golfu bilo 150 konja. Kvalitet i izgled su me tada sasvim zadovoljavali.

Na mreži bugarin

« Odgovor #9 poslato: 26. Sep, 2013. 23:24 »
fabia kupljena nakon duzeg ispitivanja trzista :)))) u trenutku kad je vozni park u kuci spao na jedno vozilo i pocela potraga za drugim, uglavnom se sve vrtelo oko fabie. najvise zbog toga sto je zgodan auto za gradske guzve i parkiranje, a i cena odrzavanja je relativno niska. pritom je fabija u to vreme svako malo bila na nekoj akciji.
u planu je bila nova, dal na kredit il neki drugi vid dobrovoljnog stupanja u duznicko ropstvo.
nakon par meseci firma u kojoj je moja zena tada radila ponudila je zaposlenima pravo prece kupovine sluzbenih vozila.
ponuda je bila takva da se nije mogla odbiti :) iako je u pitanju 1.4mpi motor sa jadnom yunior opremom, prelomljeno je i u dvoriste je parkirana fabia tada stara 4 godine sa 119.000km predjenih. u kompletnu istoriju vozila uputio me je covek koji je u firmi bio zaduzen za vozni park, cak mi je preporucio i koji tacno auto da pazarimo.
posle 7 godina exploatacije mogu samo da kazem da ni u jednom trenutku nisam zazalio sto sam kupio fabiju.

octavia je takodje dosla posle duze potrage. ni u jednom trenutku nisam razmisljao da promenim brend vozila, od prvog trenutka je pik bio na octaviu, iskljucivo dizel i po mogucnosti karavan, cekalo se samo da naleti neka koja se uklapa u budzet. srecom vrlo brzo se to i desilo, i posle pocetnog nerviranja oko sitnica (koje zivot znace) i predjenih oko 8000km za 8 meseci mogu reci da se ni ovaj put nisam prevario :) mozda je rano za ovakvu izjavu..............no, vreme ce pokazati :)

fabia je i dalje u dvoristu, od prodaje se odustalo. octavia se vozi svaki dan :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #10 poslato: 27. Sep, 2013. 08:02 »
Kod mene je bilo sasvim slucajno,posle ogromnog razocaranja u RENAULT i kupovine tog auta na auto placu sa PROVERENOM KILOMETRAZOM, resio sam da promenim vozilo,tragao sam za vozilom po Nemackoj i posle jedne velike ispala za OPEL VECTRU C Restyling, zove me matori i pita sta mislim o SKODI.....
iskreno nije mi se svideo kako auto izgleda gledajuci ga po gradu al nema veze, krenem ja da pogledam,opet prvi susret izgleda fino ali ne da me ostavlja bez daha,medjutim stanje vozila spolja mi se jako dopalo kako je ocuvano (inace auto je dva dana ranije na tockovima doteran iz Svajcarske,na sebi jos uvek imao redovne table),udjem upalim,prede li prede auto,krenemo u voznju, e tu me je ostavio bez reci.....ide kao nevremne,tako da smo se i za cenu lako dogovorili >:D,uklopio sam se u ono sto sam planirao da dam,cak je i ostalo,sobzirom da sam vec vozio auto koji je stigao iz CH i videci ovaj auto,uzeo sam ga bez da sam ga kacio na dijagnostiku ili terao kod majstora,servisna knjiga je  u fulu od prvog dana.
Tako se u moj zivot usetala jedna CEHINJA po prvi put u zivotu i iskreno se nadam da ce se zadrzati posto ovaj auto ima bukvalno sto meni treba,konfor,snaga,stabilnost,pun opreme.....ma milina.....

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #11 poslato: 27. Sep, 2013. 12:14 »
Ja sam O2 kupio slučajno. Zamalo da kupim crnu Vektru 2008 sa full (bukvalno sve) opremom ali sam na vreme odustao. Presudila je baš ta oprema, imala je i više nego što mi treba, više je trošila, crna boja je nezahvalna za održavanje, skuplji je kasko, nema 5. vrata, upada u oči onima kojima nisam želeo, imala je skoro duplo veću km nego Škoda...
Dakle Škoda je kupljena iz svih kontra razloga navedenih u prethodnoj rečenici, stara 2,5 god, sa 47.000km, skoro kao nova.
Nije mi bilo mnogo bitno koje će auto da bude marke, hteo sam samo da bude dizel i da ne bude starija od 3-4 god, ali nisam ni pomišljao na Škodu a evo sad, danas, rado bih je zamenio - ali za novu O3. Međutim, to će verovatno da sačeka još dosta vremena.

Evo je prekjuče, na vrhu garaže.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #12 poslato: 27. Sep, 2013. 12:29 »
ja sam uzeo crnu skodu....znao sam da je crna veoma nezna i teska za odrzavanje posto je moj prethodni auto bio u crnoj boji,al dobro,boja mi i nije igrala toliku ulogu.....a opel je bio perverzija sa 1.9 cdti motorom od 150 ks,malo mi je zao sto njega nisam uzeo,takodje je bio prepun opreme,bukvalno sve osim koznih sedista,imao je navigaciju tempomat,digi dvozonska klima,ama sve bukvalno sve....ali prodavac u nemackoj nije ispostovao usmeni dogovor za tri dana i ja ostao bez nje,ali mislim da se nisam pokajao.....

Van mreže sale89

« Odgovor #13 poslato: 27. Sep, 2013. 16:01 »
Otac vozio fabiu,octaviu 1.9, i karavane i firmine i svoje, i tako ja odem na oglase kucam fabia i prvi karavan koji je izašao kao istaknuti oglas je zavrsio u mojim rukama za jedan dan :) Mozda se kajem a mozda i ne, sto nisam uzeo 1.9 ,a ne 1.4 100ks ali nema veze,bice kola nadam se u buducnosti :) Tako da namerna je bila kupovina :)

Van mreže sasacalko

« Odgovor #14 poslato: 13. Okt, 2013. 18:14 »
Prilikom kupovine automobila držao sam se izreke koju sam pročitao na nekom forumu, glasi :‚‚ devojka može da bude sa sela, ali auto mora da je iz nemačke‚‚. U izbor su bili: astra, polo, fabia, ibica i kordoba, Sve ove automobile sam provozao na niškoj auto-pijaci i najviše mi se svidjala fabia karavan.  ;D Odlušio sam tada da kupim fabiu karavan sa klimom i motorom mpi(zbog lanca), čekao sam oko šest meseci da se pojavi prava i nisam se pokajao.  ;)