Autor Tema: O3 FL Naknadno ugraditi: tempomat, senzori za parkiranje idr.  (Pročitano 2831 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže senaidZapočeo temu

Uzeo sam polovnu a novu oktaviju 1.4 tsi DSG7 (2017 FL), ranije sam se javljao i postavio par pitanja a sad imam nova. Auto ima baš malo opreme (Ambition auto je iz BIH ako su različite ponude paketa da se zna) a s obzirom da sam dobro prošao mogao bih ugraditi neke stvari.
Prvo sam mislio uzeti alu felge 17, ali se predomišljam.
Pitanje prvo je da li je moguće naknadno ugraditi opremu poput tempomata, senzora za parkiranje i sl kod nas i kolko će to kvaliteno uraditi u ovlaštenom servisu? Da li da uopšte išta ubacujem i mogu i neki prijedlozi šta bi ste vi ubacili da imate mogućnost (nemojmo pretjerivat  :B=))?

edit: Pod opremom mislim baš sve što moze da se ugradi naknadno uključujući i ove neke zaštite i sl zajebancija za motor, znači bilo šta što bi po vašem mišljenju vrijedilo ubaciti.

PS dok se malo proljepota uslikam i koju sliku.

Van mreže Karlheinz

Odg: O3 FL Naknadno ugraditi: tempomat, senzori za parkiranje idr.
« Odgovor #1 poslato: 15. Feb, 2018. 02:11 »
Stavi 17" slobodno, za letnji set npr. samo može da ispadne lepa $$ stavka kupiti i dobre felne i nove 17 gume.
poput tempomata, senzora za parkiranje
To su rutinske operacije, nemaš šta da brineš o kvalitetu ako radiš u ovlaštenom.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Maksimus

« Odgovor #2 poslato: 15. Feb, 2018. 03:05 »
Sve to se lagano ubacuje,po meni enzori su dobra stvar,pritom ako radis oem varijatnu imaces i vizuelni prikaz.
Felne 17 ce znatno popraviti izgled spolja,mada ti savetujem da listas oglase,felni sa gumama za vw grupaciju ne fali (i to novih modela) a ustedeces ozbiljnu razliku.
Tempomat mislim da se samo menja leva rucica,mada ne smem da tvrdim.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #3 poslato: 15. Feb, 2018. 07:18 »
Tako je, menja se rucica i kodira se u ovlascenom servisu. Mislim da sve kosta oko 220-230 EUR.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #4 poslato: 15. Feb, 2018. 09:52 »
Koliko ja znam, senzori iz Skoda dodatne opreme ne podrzavaju prikaz na ekranu. To znaci da mozes da uzmes i neke Cobra, Valeo, i sl. senzore.
Senzori koji bi podrzavali prikaz na ekranu, to je vec tzv.retrofit, trebalo bi verovatno dosta delova i bilo bi skuplje nego prva opcija.
Sto se tempomata tice, menjaju se obe rucice, tj. trebalo bi da je sve jedan deo.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže nidza

« Odgovor #5 poslato: 15. Feb, 2018. 10:08 »
Izgleda da može u potpunosti da se integriše, sa sve prikazom:
https://www.youtube.com/watch?v=PMLGHoOFhM8

« Poslednja izmena: 11. Sep, 2021. 20:25 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #6 poslato: 15. Feb, 2018. 10:33 »
Moze, ali to je A5 = starija platforma; drugo sama Skoda prodaje senzore iz dodatne opreme sa napomenom da nema prikaza na displeju.
http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/Komfort/rear-parking-assistant--5e0054630/22/2/24/43/1001
Sto se retrofit-a tice, tada sve radi, ali je dosta skuplje.
U sustini i obicni senzori vrse posao, a obzirom da je Octavija 2014. nadam se da ima neki Bolero i sl. pa bi mogla kamera da se doda.

Van mreže senaidZapočeo temu

« Odgovor #7 poslato: 16. Feb, 2018. 07:34 »
Nije 2014 već 2017 a imam ovaj osnovni model Swing.

Van mreže tmartin011

« Odgovor #8 poslato: 16. Feb, 2018. 08:03 »
Pitao sam u Skodi Cacak koliko kostaju zadnji parking senzori i dobio odgovor oko 250 eur. Spomenuo mi je da se lepo vidi na displeju prikaz i da su u boji branika. Fabricki senzori se stavljaju u malu lajsnu na kraju branika tako da su svi crni a ne u boji branika, a uz svake parking senzore dobijate i mali displej pa je mozda na to mislio. Provericu ponovo pa cu da pisem.

Van mreže -nebojsa-

Van mreže tmartin011

« Odgovor #10 poslato: 16. Feb, 2018. 17:04 »
Za ugradnju xenon svetala u ne ovlascenom servisu mi traze 80 eur sa cambus balastima. Obicno svetlo je dosta slabo pa me interesuje da li vredi ova investicija. Clan Zlatic je to uradio ali ne mogu da pronadjem na forumu tu temu.

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 16. Feb, 2018. 17:46 »
Otiđi na njegov profil i pregled postova/poruka.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #12 poslato: 16. Feb, 2018. 18:49 »
Ja bih ugradio neke kvalitetne H7 npr Philips Diamond Vision i slicno, jer ce xenon u tom faru bez sociva da svetli vise okolo nego na put.

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti