Autor Tema: Ostecen senzor ABS - a uzrok ležaj  (Pročitano 2922 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan BgZapočeo temu

Ostecen senzor ABS - a uzrok ležaj
« poslato: 15. Feb, 2018. 22:40 »
Pozdrav,

Pokusao sam da pronađem da li je neko imao slicnih iskustava sa abs senzorom na Fabiji, posto nisam pronasao, podelicu moje iskustvo, mozda nekom bude od koristi  :)

Na mojoj fabiji 1.2 ( 51 kw) combi 2009 god, u toku voznje mi se aktivirala lampica abs -a i esp -a, i pri blagom kocenju mi se aktivirao abs ( kao da kocim po zaleđenom putu ) . Na dijagnostici mi je pokazalo da ne radi abs senzor zadnjeg levog tocka, tj da ga treba promeniti, ali sam uspeo da obrisem gresku (ispostavilo se privremeno jer se abs lampica ponovo upalila posle 200 m voznje ) . Kada sam skinuo senzor video sam da je blago zagreban na mestu koje vrsi ocitavanje sa lezaja - glavcine . U prvom trenutku pomislio sam da je nesto "upalo" između senzora i glavcine, posto sam proverio lezaj koji je izgledao ok . Vratio sam sve na svoje mesto i krenuo da tragam za novim senzorom . Prilikom voznje sam u jednom trenutku cuo neko struganje kod zadnjeg levog tocka prilikom ulaska u krivinu ( ovo se dasilo nakon gore opisane provere ) . Ponovo sam skinuo senzor i video da je jos vise zagreban, sledece sto sam skinuo je glavcina i video da lezajevi u glavcini imaju lufta . Kupio sam novu glavcinu sa lezajem i vratio senzor koji je zagreban, sada se prilikom blagog kocenja ponovo aktivira abs na manjim brzinama ( pri vecim brzinama sve je ok ) . Ovaj problem cu ( verovatno ) otkloniti zamenom ostecenog senzora i brisanjem greske .
Nadam se da cu nekom ustedeti vremena i para  ;) Za sva pitanja, stojim na raspolaganju .
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.2 2009

Na mreži Karlheinz

Odg: Ostecen senzor ABS - a uzrok ležaj
« Odgovor #1 poslato: 16. Feb, 2018. 23:14 »
Odlično. Sam si radio ovo? Javi kako je kad uzmeš senzor.
  • Vozi: Yeti

Odg: Ostecen senzor ABS - a, uzrok ležaj
« Odgovor #2 poslato: 17. Feb, 2018. 00:14 »
Odradio sam, nije komplikovano . Kada postavim novi senzor i obrisem gresku, napisacu koje sam delove koristio kao i odgovore na neka pitanja koja se mogu " javiti " .
 Pozdrav !

Odg: Ostecen senzor ABS - a uzrok ležaj
« Odgovor #3 poslato: 16. Mar, 2018. 18:18 »
Senzor montiran, posle par metara voznje greska abs-a i esp-a se sama obrisala, tj ugasile su se lampice ( nema potrebe da se brisu dijagnostikom ) . Sve radi normalno . Ako ima nekih dodatnih pitanja, stojim na raspolaganju  ;)