Autor Tema: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija  (Pročitano 35186 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija
« Odgovor #60 poslato: 06. Jun, 2014. 10:53 »
Mala verovatnoća da je to Castrol kao u Nemačkoj, gotovo nemoguće.

Van mreže Turbo

« Odgovor #61 poslato: 06. Jun, 2014. 17:02 »
Naravno da je nemoguće, tamo košta tipično 30-40 eura, a ovde 8-9 :)

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #62 poslato: 06. Jun, 2014. 21:22 »
Ja sam ulje Castrol 5w-40 kupio u radnji EuroAuto (nasao na netu da su ljudi koji su zvali zvanicnog uvoznika upucivani na ovu maloprodajnu radnju). Ulje me je kostalo 1250 din za 1l (video sam da mu se cena krece od 800 din (manje radnje, buvljak?!) pa do 1500 din (ovlasceni Skodin servis)). Prodavac i ja smo prodiskutovali malo na temu originalnosti ulja, pakovanja, cene... Na kraju mi je odstampao ovu potvrdu:

Ovako izgleda pakovanje i deklaracija ulja koje sam kupio (nije bilo folije kad se skine cep):

Da li je ovo ulje koje sam kupio original ili ne (i ako jeste da li je kvalitet isti za sva trzista) ne znam, ima puno argumenata da verujem da jeste ili da nije.

• Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže djordjebgZapočeo temu

« Odgovor #63 poslato: 06. Jun, 2014. 21:35 »

10.8 funti za litar Castrol Longlife ulja u Velikoj Britaniji u ovlascenom servisu sto je priblizno 1550 dinara, dakle jeftinije nego u AC.

Uostalom pa nije to takva enigma, postavi se pitanje na Briskoda forumu o prosecnoj ceni Castrol ulja u Britaniji i rado ce vam ljudi odgovoriti. To je tamo domace ulje, te valjda znaju ljudi sta kupuju. 8)
« Poslednja izmena: 06. Jun, 2014. 21:46 djordjebg »

Van mreže vlada320

« Odgovor #64 poslato: 13. Jun, 2014. 01:15 »
Znam da na čepu za dolivanje ulja na mnogim Škodama piše Castrol recomanded, ali ... ako je ulje tog brenda u Srbiji toliko sumnjivog porekla i kvaliteta, ja ne znam kako objasniti potrebu da se kupi baš Castrol, isključivo Castrol i ništa drugo osim Castrol? To je neka magična zaljubljenost u Castrol, sipati samo Castrol, ne postoje ulja drugih brendova, samo Castrol. Iz koje rafinerije dolazi Castrol ulje u Srbiju, zna li neko? Da li je bolje sipati Castrol nepoznatog porekla ili ulje nekog manje zvučnog brenda koje je pouzdano original?
To što VW grupacija preporučuje Castrol je posledica komercijalnog ugovora kakav imaju svi proizvođači automobila sa nekim proizvođačem ulja i ta preporuka ne znači da je neko drugo ulje lošije za motor tog automobila. Glup, ali drastičan primer je Zastava, koja je nekada preporučivala korišćenje Galax ulja, od koga su na motorima crkavale bregaste osovine. Oni koji su znali i nisu bili slepo poslušni su koristili Optima Modriča ulja i nikakvih problema nisu imali.
Sa druge strane, Elf, Total i Selenia su daleko od vrhunskih ulja, ali ih pojedini proizvođači preporučuju.
Neka mi fanovi Castrola ne zamere, ali mislim da su u ovoj temi malo previše zanemarena ulja drugih brendova ili je greškom u naslovu napisano motorno ulje umesto Castrol ulje.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže nikolaj

« Odgovor #65 poslato: 13. Jun, 2014. 11:32 »
ali mislim da su u ovoj temi malo previše zanemarena ulja drugih brendova

Niko nikom ne brani da u ovoj temi piše o uljima drugih brendova (ukoliko postoji sumnja u njihovu originalnost), naprotiv. Izgleda da dosta korisnika VW motora koristi Castrol (koji se s'obzirom na dosta različite cene verovatno falsifikuje),pa otuda i potreba članova foruma za diskusijom o tome.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži zare

« Odgovor #66 poslato: 13. Jun, 2014. 12:00 »
Castrol, Miselinke i Golf dvojka. Sve ostalo je djubre  :)) :)) :)).

Van mreže Turbo

« Odgovor #67 poslato: 13. Jun, 2014. 12:43 »
Normalno :D

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #68 poslato: 16. Jun, 2014. 16:52 »
Gde u Beogradu moze da se nadje ulje Liqui Moly? Da li je moguce kupiti direktno od uvoznika?

Van mreže Turbo

« Odgovor #69 poslato: 16. Jun, 2014. 16:56 »
Auto Line nabavlja od generalnog zastupnika Liqui Moly DOO za Srbiju, koji je iz Svilajnca. Ja sam pokušao da nabavim od njih pre dve nedelje ulje koje nisu imali u radnji i rekli su mi da zbog poplava u Svilajncu ne znaju ništa, ali možda imaju to što tebi treba pa ih pozovi. Imaju više radnji po gradu.

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #70 poslato: 16. Jun, 2014. 16:59 »
Ok, hvala na brzom odgovoru.  :)

Van mreže nightrider

« Odgovor #71 poslato: 16. Jun, 2014. 22:45 »
Koliko sam ja uporedjivao, Castrol Edge ima najpovoljniju cenu u KIT komercu, da li to znaci da je kopija u pitanju?
Zar inspekcija ne kontrolise bar te vece prodavnice?  :o

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #72 poslato: 17. Jun, 2014. 10:43 »
Ja sam bio do njih prosle nedelje, cena ulja Castrol 5w40 je 800 din. Nisam zagledao ambalazu i deklaraciju, ne zelim vise time da se bakcem. Moje misljenje je da je mnogo veca verovatnoca da naletis na fals nego original Castrol u Srbiji, na zalost.

Btw, ovo je spisak maloprodaja sa sajta uvoznika Liqui Moly:
http://www.liquimoly.co.rs/nasi-dileri/strana-1/

Van mreže momcilo82

« Odgovor #73 poslato: 29. Jun, 2014. 12:05 »
Jedna korisna informacija, iako je možda mali off-topic: za one koji imaju nekoga u Nemačkoj ili povremeno idu tamo, neka pogledaju sajt www.motoroel.direkt.de , odličan izbor originalnih ulja po dobrim cenama. U cene su uračunati troškovi slanja na adresu u Nemačkoj. Znam par ljudi u DE koji tako kupuju i sami menjaju, jer su cene u ovl. servisima tamo još jače nego ovde.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi

Van mreže Turbo

« Odgovor #74 poslato: 29. Jun, 2014. 12:24 »
Samo da ispravim link http http://www.motoroel-direkt.de/