Autor Tema: Brava na suvozacevim vratima , superb 2003  (Pročitano 1980 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BoskoZapočeo temu

Brava na suvozacevim vratima , superb 2003
« poslato: 19. Feb, 2018. 01:13 »
Evo  opet novi problem pa ako je neko imao sl isklustvo molio bih za neki savet :  Naime rec je o desnoj (suvozacevoj) bravi .  temperatura je preko noci pala na minus 8 ujutro je supruga pokusala da otvori vrata i naravno nije uspela ali je uspela da izvuce rucicu na bravi taman toliko da kad je pustim ne vrati se do kraja u normalan polozaj. Naravno da sam morao kompletna suvozaceva vrata da rastavim da bih sve vratio u normalan polozaj, Medjutim problem je sada kada zatvorim vrata i zakljucam sa daljinskim pa otkljucam ponovo  nemogu da ih otvorim , Nemoze iznutra i nemoze ni izvana , pa nakon 30 ak sec otvorim ih bez problema !!!!  Dali je neko mozda imao takav ili sl problem ???
  • Vozi: Skoda superb ,1,9 2003

Van mreže B15h0p

Odg: Brava na suvozacevim vratima , superb 2003
« Odgovor #1 poslato: 02. Mar, 2018. 00:31 »
Sličan problem. Isto suvozačeva vrata. -10 noć, pokušavao da otvorim nije moglo i na kraju uspeo sa malo cimanja dok konačno keder nije odlepio. Posle toga nisu htela da se zatvore. Nožem par puta pomakao onaj okidač u bravi koji zatvara ne bi li  ga razmrdao malko ali ništa. Pošto sam morao negde da budem i već sam kasnio držao sam vrata rukom i zaključao daljincem i vrata su ostala zaključana ali ne i zatvorena do kraja. Kada sam otključao više nisam mogao da ih otvorim ni spolja ni iznutra kao ni ti. Odvezem se tako sa poluotvorenim vratima, obavim šta sam imao i u povratku dođem kod majstora kad, oćeš... vrata rade normalno. Sledeće jutro ista stvar. Prijatelj koji radi dugo sa škodama mi kaže da kupim WD40 i naprskam u bravu bar puta i ja tako i uradim. Sinoć -16 sve radi bez ikakvih problema. Nadam se da sam ti pomogao. Meni je rešilo problem.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0TDI 1Z 2007.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #2 poslato: 02. Mar, 2018. 11:53 »
Da se i ja upisem: u sredu uvece na -17°C zaledila mi je leva prednja brava, ali kada su vrata bila otvorena  =)). Pre toga je normalno radila. Odgrejana fenom, radila je normalno, ali ujutro nije htela da se otkljuca.
Nisam cele prosle zime sa -15 do -20°C imao ovih problema.
Juce sam brave dobro zagrejao industrijskim fenom, naprskao Wurthov HHS u brave, sinoc i jutros je sve OK.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže B15h0p

« Odgovor #3 poslato: 02. Mar, 2018. 13:34 »
Mislim da tu dolazi do problema kada višegodišnja prašina i smog pomešana sa mašću za podmazivanje dođe u kontakt sa vodom koja se sliva kraj kedera u unutrašnjost vrata. Onda izgleda pomaže sredstvo koje skida vodu i time sprečava stezanje.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0TDI 1Z 2007.